ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ето ги новите карти с маршрутите на автобусите в Пловдив! Проверете ги за грешки!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:18 / 09.02.2015Коментари (23)36566
Както по-рано днес Plovdiv24.bg обеща, ви даваме възможност да видите как ще изглеждат новите карти, които ще бъдат поставяни по спирките в Пловдив.

"Картата е много голяма, съдържа маршрути, по-важни забележителности в Пловдив, информация за тях. Молим всички пловдивчани да направят съответните коментари по картата. Защото винаги в един такъв обемен материал, като този, по който е работено над 7-8 месеца, може да има неточност - сбъркана улица, грешка в превода и т. н.", коментира кметът Иван Тотев.

Коментарите ще бъдат следени от общинското ръководство в рамките на процеса на обсъждане, който ще е около 10 дни.

"След това вече ще преминем към изготвянето и монтажа на табелите", поясни градоначалникът.

Размерът на картата е 1.2 на 1.2 метра, двуезична е (на български и на английски език), ще бъде поставена в устойчиви рамки.



Още по темата: общо новини по темата: 229
29.01.2024 »
27.05.2023 »
23.05.2023 »
15.05.2023 »
24.04.2023 »
28.02.2023 »
предишна страница [ 1/39 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ако чакате 8-цата в центъра на Маноле ,да не говорим за края на селото няма да ви огрее.. маршрутката обръща 100 метра преди центъра и наново към града...
+2
 
 
1. Никак не е ясен маршрута на линиите. Обозначения на номерата на линиите в кварталите липсват. На повече места по маршрутите трябва да се означат номерата на линиите. Пример: В Тракия трудно може човек да разбере колко и кои номера автобуси минават през дадена спирка! 2. Доста объркващо е с тези номера на спирките, но явно така са записани.... Но на кого е нужно да са толкова големи обозначенията на спирките?! И защо трябва да са в кръгчета като номерата на автобусите?! Не може ли да са с друга фигурка / триъгълник, квадрат, къщичка и т.н./ за да се различават. Подвижните(автобусите) и неподвижните(спирки,паметници и т.н) обекти би трябвало да са с различни фигурки като обозначение. 3. Картата е излишно претрупана с имена на квартални улици и надписите на английски са изключително дребни нечетливи. По- добре е имената на кварталите да изпъкват. Като погледнеш картата и да се ориентираш къде искаш да отидеш! На който му трябва подробна карта с кварталните улици ще си купи джобна или ще намери в интернет.3.Най- много след година картите по спирките ще избледнеят от слънцето и тогава тези тънки цветни линии още повече няма да се различават. 4. За грешните маршрути няма смисъл да коментирам. Хората преди мен са написали ясно кои са сгрешените маршрути. И един съвет към общинското ръководство: Направете експеримент с няколко човека, които не познават Пловдив, как ще се ориентират по тази карта. Как ще стигнат до даден адрес с градски транспорт.
+3
 
 
Картата е тотално сгрешена, отвсякъде погледната. Първото, което прави впечатление е хаотично подредените номера на линиите, които минават през съответната спирка. Според мен трябва да са наредени във възходящ ред, а не както в случая. Наименованието на спирката не трябва ли и то да бъде в двуезична форма (български и английски), както са отбелязани много от местата в града? Маршрута на автобусните линии е сгрешен и то на много места. Например автобуси с номера 11, 20, 21 и 26 са посочени на картата, че минават през бул.Васил Априлов, а в същото време цветове, които отговарят на тези номера ги няма на посочения булевард. Те изобщо не минават от там! Същия е случая с автобуси номер 11, 20, 21, 26, 27 и 37, посочени че минават през бул.Руски. Нито един от тях не минава по този булевард. Абсолютно същото се вижда и на бул.Шести Септември, където е отбелязано, че минават автобусни линии с номера 1, 7 и 27. Може би картата се нуждае не само от корекции а от тотална промяна и изработка на нова такава.
+1
 
 
Недоумявам чия беше "гениалната" идея спирките в Пловдив вместо имена да имат номера! Кой нормален човек може да се ориентира по номера на спирката? В нормалните държави спирките са с имена, защото това ориентира хората къде са и къде искат да отидат. Прекрасна идея с нелепа и малоумна реализация, за съжаление.
+4
 
 
Очаквах много повече от тези карти. Както са коментирали и други хора номерата на спирките е безсмислено да се пишат. Почти всички линии са сгрешени или изобщо ги няма. Няма ги и крайните квартали- Прослав, Коматево? А пък за объркването, което ще го има заради близките цветове на линиите няма смисъл да се коментира. 7 месеца са отишли на вятъра. Би трябвало да се изготви нов дизайн.
0
 
 
На пръв поглед картата е добра! Въпросът ми е дали е помислено и за една карта онлайн за още по-голямо удобство?
+2
 
 
Това ако е с тези размери, които е публикувано тук изобщо няма да служи за нищо. Вместо да пише номера на спирката по-добре еда пише кои автобуси спират на нея. Човек трябва 5 минути да проследява някаква си цветна линийка за да види до къде ходи автобуса, вместо да провери направо на съответната спирка.
+1
 
 
Намалете броя на цветовете до три, като отчитате, че има много хора, които не различават добре зелени от червени нюанси, а сред възрастните много са тези, които не различават синьо от зелено. Използвайте примерно син, червен и жълт, и комбинации между тях (синя линия с жълт пунктир и т.н.)
+7
 
 
Може би трябва да се помисли и да се вмъкне разписание на автобусите.Номерата на спирките са излишни. За всички седящи и чакащи на една спирка би ги вълнувало кой автобус минава от там и кога ще дойде.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Лято 2024
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: