ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Еколози" се заканиха да сезират ЕК в опит да спрат новата зоологическата грaдина
Автор: Мария Морунова 11:50 / 30.07.2015Коментари (16)8172
© Plovdiv24.bg
"Екозащитници" от сдружение "Граждански контрол - защита на животните" представиха днес пред медии снимки и документи за дейността в обновяващата се зоологическа градина, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Председателят на сдружението Георги Сербезов подчера, че строежът е незаконосъобразен, а основните нарушения са това, че ПУП на територията не позволява строителство, липсва оценка на ОВОС, освен това разрешителното за строеж не е влязло в сила. Той поясни, че са подали и сигнали до РДНСК, която повече от месец не е предприела нищо.

Екозащитникът подчерта, че освен това продължава сечта в парка. Сечта се извършва на база заповеди на кмета на район "Западен". Всяка заповед е за по няколко дървета и до момента име поне 5-6 издадени такива заповеди. Припомни и, че по закон трябва да има информационна табела на строежа, а такава липсва към момента.

Адвокат Атанас Петров пък обясни, че е подаден сигнал до прокуратурата от името на екскметицата на "Западен" Десислава Желязкова. Сигналът цели да установи има ли данни за престъпления при обявяването на обществените поръчки за зоологическата градина.

"Искаме от прокуратурата да проследи как е възложена поръчката", обясни Петков.

Васил Къдринов, друг екоактивист, дори заяви, че се събира гражданска подписка за спиране изсичането на дърветата в Пловдив въобще. До момента са събрани 3300 подписа, подписката ще бъде внесена в ОбС на идната сесия на 27 август.

"Ако няма адекватна реакция, ще бъде подаден сигнал в Европейската комисия", закани се Къдринов.


Още по темата: общо новини по темата: 247
27.01.2024 »
20.12.2023 »
29.08.2023 »
29.06.2023 »
14.02.2023 »
30.01.2023 »
предишна страница [ 1/42 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Смятам идеята за зоопарковете, делфинариумите и цирковете с животни за изключително демоде. Този тип увеселителни заведения са несъвместими със съвременните разбирания за морал и възпитание на все повече хора в цял свят. В много държави делфинариумите се затварят и забраняват със закон, а за зоопарковете изискванията са изключително завишени, стават все по-сериозни и изискват ресурс, какъвто Община Пловдив не би могла да си позволи. Вероятно това, което е планирано за Пловдив отново прилича повече на затвор за животни и няма как да има добър образователен и възпитателен ефект върху младите хора (особено ако искаме да ги възпитаваме, така че да са в крак с времето). Дори да е супер модерен зоопарк пак не бих искала парите на данъкоплатците да отиват за него. Има много по-смислени модерни образователни и екологични идеи, в които могат да се вложат обществените средства.
на 30.07.2015 г.
-2
 
 
Няма ли кой да им затвори устата на тези еколози , заради една шепа малоумници трябва да страда целия град,дърветата та дърветата ,не помня да се е започнало нещо интересно и еколозите да не са заплакали за техните дървета .Пълни кретени.
-3
 
 
Тези така самонаречени еколози със сигурност получават средства да са винаги в опозиция. Явно някой си е заплюл местото я за хотелче, я за ресторантче, я за лунапарка, който общината така и не построи.Те чували ли са някога за санитарна сеч, такава не е извършвана от години. Ето за тоава трябва да сигнализират, а не че са отсечени 5-6 дървета, каквито има стотици около гребната база. Дайте да се организираме във фейсбук и да ИЗГОНИМ тези ЕКОЛОЗИ от Пловдив
+1
 
 
Аз живея в тоя град и искам да има Зоологическа градина и да няма "еколози". Още повече-да няма такива "еколози", които да излизат от името на пловдивчани/тоест и от мое име/ и да бръщолевят идиотщини! Тия простаци втръснаха на всички ни с идиотизмите си за дърветата! Те видите ли-най-големите защитници-ей сектир бе!
+1
 
 
Айде еколозите тичайте в "Дека Трейд" на В.Априлов 162 и питайте къде е 100 годишния им орех. На гоогле мапс сигурно се вижда. После пребройте с/у 61 блок в жека Тракия колко дървета са отрязани.
+6
 
 
Абсолютно, хора без работа! Това не са "еколози", това са ЕКОРЕКЕТЬОРИ!
+5
 
 
Хорица без работа. А вероятно нямат и никаква представа какво значи думата екология. Ама нейсе, важното е да усвояваме средства, като има луди да им дават пари за да дрънкат празни клишета, да го правят. Иначе изграждането да си продължава, палетата да си джафкат отстрани.
+7
 
 
Ейййй някои Яко дава пари на тези еколози да се правят на велики. От толкова години зоо градината си се намира там сега се сетиха,че трябва да се мести.КЪДЕ в Тракия?????А тези дървета които се изсичат в квараталите за да се строи какво ли не,и които пазят и малкото сянка която остан,те не са важни може да си се режат.Гадна държавица с ДОЛЕН дребнав нарад.
+9
 
 
Защо така в последно време думата "еколог" стана синоним на думите "политикант" ,"изнудвач" и "далавераджия" ?
+4
 
 
ето ги тези които искат връщането ни в каменната ера. много ми е интересно, като ни върнат там как ще си запалят огън в пещерата за да се стоплят, при условие, че ще е забранена сечта. господа еколози срещу кметството в Тракия за място за което се водят съдебни дела, се беше образувала гора от стотици дървета, които тази година бяха изсечени, защо не скочихте там да вкарате тази горичка към парк Лаута и той да бъде разширен, а скачате тук където ще отсекат 20-30 дървета и ще бъде благоустроено мястото, което в момента е градската тоалетна и където вие никога не сте стъпвали и не сте помисляли да стъпите. КОЙ РЕШАВА КЪДЕ ДА ЗАЩИТАВАТЕ И КЪДЕ НЕ??? КОЙ ВИ ПЛАЩА ДА СИ "ГУБИТЕ" ВРЕМЕТО И ДА СПИРАТЕ РАЗКРАСЯВАНЕТО НА ГРАДА НИ???
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Проектът Модър - Царевец
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
"Франкофоли" 2024
Кауза Колежа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: