ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Делото за строежа зад "Юбилейния блок" влезе във ВКС
Автор: Цвети Тончева 14:50 / 14.12.2021Коментари (3)4264
© Plovdiv24.bg
Делото за строежа зад т.нар. “Юбилеен блок" влезе във Върховния касационен съд, очаква се решението, съобщиха за Plovdiv24.bg от Инициативен комитет "Граждани против презастрояването в район "Южен". 

"Писмената ни защита в съда е резултат от продължаващото две години упорито и задълбочено изследване на казуса от всички възможни страни", твърдят гражданите. “Смятаме, че нашите усилия заслужават внимание и уважение от страна на експертите по Закона за устройство на територията. Освен тях и всеки гражданин би следвало да прояви интерес, защото с това дело успяхме да насочим фокуса на институционално действие към някои важни, но не особено коментирани и популярни в обществото механизми, по които се подрежда обкръжаващия ни свят - градове и села, улици и сгради - всичко това се изгражда по определени от закона правила и нормативи. Това е и светът, който ние ще оставим на поколенията след нас", казват още от Инициативният комитет.

Те очакват справедливо и безпристрастно решение на Върховния съд, отчитащо върховенството на закона. “Надяваме се, че когато съдът оценява значимостта на закононарушенията ще отчете щетите, които те са нанесли при наслагването си в едно пространство върху обикновените граждани, които вече населяват това пространство. Частна собственост не е само земята, но и жилищата, които за някои хора са единственото място, където могат да живеят и единственото, което притежават, включително и като икономически ресурс. Постигането на точния баланс при тази оценка е трудна задача и не случайно сега е поставена на най-високото възможно ниво за решаване", твърдят още протестиращите.

Те призовават съдиите към обективна преценка на казуса и прогласяване на нищожността на Заповед № ОА-2288/05.12.2005г. на кмета на община Пловдив, с която е одобрено изменение на ПУП-ПРЗ, предвиждащо обособяването на самостоятелен терен за жилищно застрояване, с предвидено до високо застрояване, свободно спрямо съседните УПИ и подземно застрояване, отделен от УПИ I-комплексно застрояване в квартал 37 по плана на кв. "Въстанически-юг“, или делото да бъде върнато на друг състав на Административния съд за произнасяне, като даде задължителни указания по тълкуването и прилагането на Закона.

Гражданите претендират от съда и да им бъдат изплатени направените от тях разходи по делото.


Още по темата: общо новини по темата: 358
23.04.2024 »
15.04.2024 »
28.03.2024 »
25.03.2024 »
25.03.2024 »
14.03.2024 »
предишна страница [ 1/60 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
-Върховният касационен съд правораздава като трета касационна инстанция, осъществява върховен надзор за точно и еднакво прилагане на закона, контролира законосъобразността на съдебните актове и решава споровете за подсъдност (чл. 81). Той е висшата съдебна инстанция по наказателни, граждански и търговски дела. -Върховният административен съд разглежда жалби и протести срещу актове на Министерския съвет, министър-председателя, заместник министър - председателите, министри, ръководители на други ведомства, непосредствено подчинени на Министерския съвет, актове на Висшия съдебен съвет, актове на Българската народна банка, актове на областните управители, както и други актове, посочени в закон; произнася се по спорове за законосъобразността на подзаконови нормативни актове; проверява като касационна инстанция съдебни актове, постановени по административни дела и разглежда молби за отмяна на влезли в сила съдебни решения по административни дела.
0
 
 
мило хора,няма шанс да бутнете заповедта.Ако сами си пишете жалбите и не давата пари за адвокати-добре-накрая ще платите само за адвокатите на ПИМК.Ако плащате и на вашите и не техните адвокати-здраво сте се прекарали.
0
 
 
Частната собственост е неприкосновена. Няма забрана там да се строи. Както вие имате апартаменти,така и върху частната земя се строят апартаменти. Парцела нито е бил обществена зеленина,нито е отреден за зелена площ,парк или нещо подобно. Те вече построиха жилищната сграда ,какво очаквате да е решението на ВКС ?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Специализирани полицейски операции в страната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: