ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Борисов към Зико: Спираш проекта за пробива при Водната палата и пренасочваш 10 милиона лева за "Колежа"
Автор: Гено Петров 10:19 / 26.02.2022Коментари (43)42431
©
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е в Хисаря на среща с кмета на Пловдив Здравко Димитров, депутатите от Пловдив и областта, както и с общинските съветници от партията.

"Решихме стадионите на Локо и Ботев да бъдат завършени. Много се направи за Пловдив по времето на ГЕРБ. Времето е трудно. Имаме 7 детски градини, които имат избран изпълнител. Изпълнителите не искат да започват да строят, имаме фирми, които се отказват. Въпреки всички тези трудности поемаме ангажимент да бъдат завършени стадионите. Ще бъдат необходими 10 милиона лева за довършването на стадиона на Ботев", каза кметът на Пловдив Здравко Димитров.

"Държавата няма желание да дава пари за спорт и така от средствата от бюджета на общината ще отпуснем пари и ще се постараем да завършим проекта", допълни той.

"Стадионът е на етап приключване на груб строеж. За да има козирка, която да покрие стадиона на Ботев, са необходими още 10 милиона лева. Поръчката е 53 700 000 лева, има осигурени 23 000 0000 финансиране. Искам да благодаря все пак на последователната политика на ГЕРБ. Ако не се бяха осигурили тези пари, щяхме да имаме 2 паметника на културата", обясни инвеститорът Илиян Филипов.

Борисов след това се обърна към Здравко Димитров:

"Може би от проекта за "Чистота" не трябва да се пипат парите. Чистият въздух е изключително важен. Но от инфраструктурния проект за Водната палата може да го спреш и да пренасочите 10 милиона лева към стадиона на Ботев, за да е завършен с козирка".

"Лаута" се върти малко по бавно и ще им дадете пари да си проектират стадиона. За този стадион ще им дадете пари догодина и да няма недоволни. Обещали сме на пловдивчани, че ще приемат финал от европейските футболни турнири."

"За наше съжаление трябва да претрансформираме парите на данъкоплатците, за да завършим това, което искат хората. Искам да кажа на уважаемия спортен министър, че при нас се даваха по 50 милиона за стадионите на Пловдив", каза още Борисов.

Припомняме, че кръстовището при "Водната палата“ между булевардите "Цар Борис III Обединител“ и "Марица“ е едно от най-натоварените в град Пловдив. Достигането на капацитета си като пропускателна способност кръстовището дължи освен на високата транспортна интензивност на транспортните потоци по двата булеварда особено по бул."Цар Борис III Обединител“. С изграждането на този  обект би трябвало да се облекчат задръстванията, които започват от кръстовището на бул."Цар Борис III Обединител“ с бул. "Шести септември“ и продължават до кръговото кръстовище на бул. "България“ до Панаира. Но очевидно скоро този проект няма да се осъществи.



Още по темата: общо новини по темата: 799
16.04.2024 »
15.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
04.04.2024 »
01.04.2024 »
предишна страница [ 1/134 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Тоя цървул Бойко още ли не е застрелян? И ако другият олигофрен- Зико пренебрегне инфраструктурен проект заради стадион, да застава и той до него на стрелбището!
+1
 
 
Стига с тези стадиони.С по голям приоритет е инфраструктурата на града
0
 
 
Стадиона ще бъде довършен в пълен обем,това трябва да е ясно на всички.
+1
 
 
Не пожелавай смърт никому*гьол бахча*,защото педали като тебе умират рано от СПУН - Синдром на Придобита Умствена Недостатъчност!И не се разпорежда , а съветва,лайнари недоклатени!
+1
 
 
Тикво кой си ти ,че ще решаваш какво да се прави с бюджета на Пловдив.Майната им на стадионите щом инфраструктурата на града е в очаяно състояние.
+1
 
 
Боко яко се е изложил в случая. Значи да се спре проект, който ще "отпуши" града, за сметка на някакъв стадион, за който протестирали 200 пияни селяни чупещи стъкла и мачкащи градинки... На всичкото отгоре , стадиона на "Източен"-10 ще е изключително голяма пречка за Пловдив като цяло имайки в предвид местоположението му. Дано пловдивчани се събудят и да спрат това безобразие!?
+1
 
 
Поредната гигантска тъпотия! Ама какво да се очаква..
на 26.02.2022 г.
+1
 
 
Нали се сещаш Зико, че ако това стане, на следващите избори ще загубиш. Остави го Бойко, той вече е загубил.
+1
 
 
Какъв е тоя Тиквоч, че да се разпорежда с пари от заем, който аз като Пловдивчанин трябва да връщам? Нали Общинския съвет го гласува за конкретни проекти! Той и на общинските съветници ли е началник? Айде, за Зико е ясно - той не мисли, прави това, което му заповяда Банкянския. Поради което ще остане в историята като Господин "да, шефе". Крайно време е да се измитат и двамата! Що за съдба имаме пловдивчани - от кмет-крадец на кмет-послушник...
+2
 
 
Рогошки шосе - кратер до кратер, ул. Даме Груев - не дупки, а кратери, на Водната палата денонощни тапи, в Пловдив най-мръсния въздух, газове, смрад, презастрояване, а парите на Пловдив се наливат в ЧАСТНИ проекти: единият руски, другия на внука на Тодор Живков. Бог да е на помощ на Пловдив. Дано има будни и мислещи граждани, защото Промяна няма и кражбите продължават.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Аматьорски футбол
Спортен риболов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: