ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
160 000 лв. са нужни за реконструкцията на фонтана на Деметра
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:48 / 08.08.2011Коментари (21)5625
160 000 лв. са нужни за започване на пълна реконструкция на фонтана на Деметра, намиращ се в Цар Симеоновата градина пред Централна поща в Пловдив, съобщи днес и.д.кмет  Александър Долев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Стана ясно, че за осигуряването на финансите, вече са проведени разговори с Джузепе Франческо-почетен консул на Италия в Пловдив, с третия секретар на Швейцарското посолство, както и с фирма с централа в Румъния.

Символът на Първото българско изложение е изваян от известния италиански скулптор Арнолдо Дзюки, популярен още с името Цоки. Шадраванът с голямата чаша и изящната фигура на богинята на плодородието, която държи амфора със салкъмите грозде, краси Цар-Симеоновата градина вече 117 години. Първоначално за скулптурната композиция е било определено друго място - около площад "Джумаята", но градската управа настояла да е до главния вход на изложението, организирано по онова време в Цар-Симеоновата градина. Арнолдо Дзюки е автор и на паметника на Цар Освободител в София. Преди време, пазарджишкият скулптор Спас Киричев направи копие на фонтана на Деметра.


Още по темата: общо новини по темата: 3
22.04.2010 »
20.04.2010 »
07.07.2009 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Поредната срамота за града. ... от дете му казвахме Венецианския фонтан ..... поредната срамота на Пловдив ..... пълна разруха, немара, немара, немара е нашият град!
0
 
 
Толкова ли не може град като Пловдив да поддържа културните си паметници, а пак ще проси от чужди консули!!! И каква е тази фирма със седалище Румъния? Да не е пак като гръцката, която направи от синдикалния дом едно нищо. Как изчислиха стойността на ремонта? И какво означава реконструкция? Даже ремонтът да струва 160 000 лв. парите могат да се намерят.Чугунените павета с имената и цитати на бележити българи, върху които ще стъпваме , а някои и ще плюят струват 80 000 лв., а скоро Долев направи ремонт на водопроводната инсталация на Симфонията с наши пари и даде 15 000 лв. Ето ги повече от половината пари. Стига с тази просия, стига са ни излагали!
+2
 
 
за толкова пари ще оправят пеещите фонтани
+3
 
 
така...след още известно време, като спадне сумата с една нула, да стане 16 хиляди, мога и да се съглася че това вече е поне близката до реалната цифра която е нужна...
+1
 
 
А защо не кандидатстват по европейските програми ? Може би, защото ще бъдат спипани в кражбата на пари и няма да могат да си правят надценка на ремонта ?
+2
 
 
160 000 ........ станала е нелепа грешка !!! Изпуснати са още 3 нули и малката подробност че сумата е в ЕВРО .
+1
 
 
Толкова не могат да се организират 160 000 Пловдивчани да дарят по 1 лв и да се оправи, Аз съм навит да дам и повече само и само Пловдив да стане едно по красиво място, а не само управниците да си пълнят джобовете.
+2
 
 
Приятели, сега сте искрено възмутени от сметка от 160 ХИЛЯДИ ЛЕВА за възстановяването на този многострадален фонтан (колкото един луксозен апартамент от 80 квадрата в центъра или два не толкова луксозни в Кичука или три гарсониери в Тракия). А мога ли да ви припомня, че преди две години му бяха сметнали ремонта на малко над 1 МИЛИОН ЛЕВА. Който не си спомня, ето линка https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/117-godishniyat-fontan-na-Demetra-ruhva-99167 . Вижте и коментарите отдолу. За две години общественото мнение е еволюирало и то в правилната посока, според мен. Все по-трудно ще става на гадовете крадци да крадат безнаказано.
+7
 
 
Този фонтан от световна величина беше оставен на разграбване и корозия години наред!! Той е от световно значение, тъй като е дело на значимия световен автор от началото на века -Арналдо Дзоки ! Е, вече е едно нищо всъщност, понеже е разяден, а частите му липсват. Най -спешно е поне да има съд за безстопанственост за редица общински кметове, които довеждат до пълното унищожаване на този културен паметник. Преди вечер на фонтаните на Симеоновата градина звучеше или по-точно гърмеше чалга музика-официално!Чалга на фона на пембено -отровно-зелено обагрени водни струи...! Ето така културни ценности от рода на бижуто на Дзоки ще бъдат в кофата за боклук...Въпрос на култура, казано другояче... А за краденето на пари да не говорим. Синдикалният дом плаче за ДаНС и прокуратура-17 милиона лева ЗА ЕДНО НИЩО!И затова стотиците хиляди вече им се виждат като дребни стотинки...
+2
 
 
Тия цени на врачка сигурно ходят да им ги казва :D . Или умножават по някакъв странен коефицент за да има предостатъчно за всеки в схемата :(
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Удвояват околовръстното на Пловдив
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
ВК Марица, сезон 2023/2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: