ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Фонтанът на Деметра влиза в Общинския съвет
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:17 / 20.04.2010Коментари (18)5158
© Plovdiv24.bg
Зелена светлина за възстановяването на някогашното малко пловдивско чудо - фонтанът с древногръцката богиня на плодородието Деметра, който се намира в Цар Симеоновата градина, ще иска Славчо Атанасов на общинската сесия в четвъртък, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Още по Гергьовден миналата година тогавашната шефка на "Градини и паркове" Станка Стаматова получи нареждане да стегне и пусне съоръжението в любимото на пенсионерите кътче в парка. Задачата се оказа непосилна. Фонтанът, направен по проект на италианския скулптор Арнолдо Дзоки, за първото българско изложение през 1892 г., бил в толкова окаяно състояние, че според сметките на Стаматова за възстановяването му - на скулптурата, коритото и водната система, били нужни един милион лева.

За Деметра още същата есен се сети и общинският съветник Димитър Атанасов, който изчисли реконструкцията на 280 хил. лв. Колегите му благословиха неговата идея по принцип и възложиха разработката й на кмета.

Три варианта на проекти, придружени от количествено-стойностни сметки, ще предложи на сесията Славчо Атанасов. Техни автори са екипи на Националния исторически музей - София, "Рестарт" ЕООД - София, и "Диза Еко Тур" ООД - Пловдив. Съветниците ще трябва да утвърдят най-добрия, който да се реализира след осигуряване на необходимите средства от бюджета. 


Още по темата: общо новини по темата: 3
08.08.2011 »
22.04.2010 »
07.07.2009 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
1 милион цирки ,пак си предвиждат нещо за времето когато няма да са на власт
+1
 
 
Прекалено сме търпеливи и за това ни правят на маймуни. Сами сме си виновни...
+3
 
 
Чудесна идея - това е най-красивия фонтан в Пловдив. Какъв ярък контраст с грозотията пред градската художествена галерия...
+5
 
 
Ами да се направи конкурс където фирми да подават офертите си, и след отварянето им да бъдат достъпни за обществото, за да има контрол, че вече ми писна по половин милион за семки и бонбонки майна.... и ние сме завършили 4 клас и можем да смятаме .......
+5
 
 
1 000 000 лева за фонтан !!!! Е това определено е стойността на фонтана + отклонените пари в неизвестна за данъкоплатеца посока. Да се направи една обществена поръчка-конкурс със затворено офериране на офертите и да се даде възможност на консултантско-изпълнителни компании да представят проектите за реставрация. Това определено ще промени стойността на проекта. А за да се контролира качеството на изпълнението, просто трябва да се засили контрола по изпълнението и да се превеждат парите по съответните етапи на работа след като е потвърдено качеството на изпълнението и са спазени сроковете. Това не е нова практика за работен процес!!!
+3
 
 
Тази Стаматова се е оляла със сметките - 1млн за фонтана--хаха-..мисля за 100,000 ще го оправят, ама без крадене де. А с останалите пари да откупят Форума, че за 600,000лв ще изтурвем безценния форум в идеалния център.
0
 
 
Предлагам този въпрос да бъде замразен засега! Нека, когато се намери солиден дарител, тогава да го възстановят! Да не говорим за сумата от 1 милион лева! Доколкото си спомням, парцела на римския форум го продадоха за 600 000 лв. Не е ли по-добре да се върнат парите на тариката собственик и да си вземем обратно този парцел на римския форум! Има в хиляди пъти много по-голяма историческа и културна стойност от това фонтанче!
-1
 
 
тея луди ли са бе да дадат 1 милион за фонтан колко дупки могат да закърпят по улиците с тези пари
+4
 
 
За 1 мил. лева можеш да си купиш 850 кв. м. по 600 евро/кв. м. застроена площ или това е почти цяла кооперация на хубаво място + печалбата на търговеца..... какви ги измислят тези с фонтана!? Стига лъгахте и стига крадахте, че взе да ми писва вие нас за какви ни взехте назнам.....
+5
 
 
днес минах покрай пеещите фонтани. пълна трагедия е тая широко прокламирана и уж възстановена ценност на града ни. външното езеро е прозно без вода потънало в кал и листа..не съм ходил вечер но доколкото разбрах играта на водата не е в такт с музиката като едно време.за какво дадоха толкова пари не ми е ясно..сега слушам и за тоя фонтан една грандиозна сума.по левче да пускат хората в чашата му с 280 000 лева тя ще се запълни. кой идиот решава и дава такива пари не ми е ясно.имам чувството че в тая ни община работят само малоумници чували и познаващи само щуробаджанащината. с две ръце съм за възстановяването на всичко направено в града но не и на такива цени.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: