ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Виден професор: Ваксините не са страшни!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:16 / 05.12.2021Коментари (1)2776
©
Категорично всички данни досега показват, че ваксините срещу COVID-19 предпазват от хоспитализация, смърт и тежко боледуване. Това каза в студиото на "Събуди се" началникът на лаборатория по Клинична имунология в болница "Свети Иван Рилски" проф. Доброслав Кюркчиев.

"Със заразата нещата са по-зле. С времето ваксините не пазят толкова от зараза. Но наличните ваксини категорично, според всички данни, пазят от хоспитализация и смърт, което трябва да ни интересува", добави специалистът.

Той смята, че ако се стигне до заразяване и леко прекарване на инфекцията, това не е проблем. "Проблемът с коронавируса е неговата непредсказуемост. При голяма част, които не очакваме да има проблем, се създава такъв. Ако наличните ваксини ни пазят от тази непредсказуемост, от тези тежки протичания - аз смятам, че това е добър вариант", посочи проф. Кюркчиев.

Според неговите наблюдения той обясни, че хората се страхуват от РНК ваксините, генетичните препарати. "Смятам, че част от хората ще приемат с повече доверие една традиционна ваксина. Аргументацията, че са нови, измислени сега, която не е вярна, няма да бъде адекватна към тази ситуация. Някакъв контингент би приел някаква по-традиционна ваксина", обясни проф. Кюркчиев.

Ваксините срещу коронавирус под формата на хапче и спрей, той коментира така: "Дали този начин е по-ефективен - ще видим. Така или иначе назалните спрейове в носа имат плюс, че действат локално. Няма данни все още дали ще има ефективно действие. Перорални ваксини има - начинът на постъпване на антигена може да бъде най-различен. Не можем да кажем предварително, че хапчето ще е по-добро от ваксината, която се инжектира.

По думите му ваксинацията трябва да бъде доброволен процес и по никакъв начин не трябва да има задължителен характер. "Бих препоръчал третата доза на всеки. Нямам някакви опасения от ваксините. Според мен те не са страшни, дори напротив - считам ги за полезни", заяви той.

"Проучванията, които са правени досега, са единодушни по въпроса, че ваксините не са страшни. Разглеждайки въпроса по-комплексно, децата не боледуват тежко, има обаче изключения. При тях ваксинацията би имала смисъл от гледна точка на тяхното социално поведение - да бъдат на училище, а не затворени. Това обаче трябва да бъде отново по желание, а не със задължителен характер", добави специалистът.


Още по темата: общо новини по темата: 17015
28.03.2024 »
27.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2836 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 05.12.2021 г.
0
 
 
Само да напомня... Това не е ваксина, а експериментален серум... Моля правете разлика... И да като всички серуми на всеки му се дава различен серум, за да видят реакцията на организма... И да всички политици и висши служители са със тази доза, която е само глюкоза... Не се лъжете на тия техни глупости... До сега някой политик да си е сложил 2 - 3 или бустерна доза... Всеки си има право на избор... Какво стана със ваща ваксина... Нали който се ваксинира, щеше да е със защита... Защо тогава умират ваксинирани... Задайте си всички този въпрос...и да нека да сме ние антиваксърите, а вие си бъдете опитните им зайчета със промити мозъци, които вярвата на глупостите на световния елит... А аз да попитам къде отиде спина, рака, плевмонията, туморните образования и други видове смъртоносни заболявания... По лесно е да се пише ковид, че се отпускат едни такива лесни пари... То е яснонче болниците са частни учреждения и пералня за пари и че човешкия живот не струва вече... Като отидеш на лекар те гледат като банкова сметка, а не като болен човек... И защо само във болниците умират от тоя измислен вирус... Замислете се малко де...запитай те се какво ви длат във системата на вас или ваш роднина... Защо човек със счупена ръка влиза във болницата и след няколко дена го пишем че е умрял от ковид... Замислете се малко какво се случва... А и ми писна по цял ден едно и също да гледам по телевизора или на вънканда слушан за някаква измислена полест... Колко били умрелите от ковид... Ми аконразгледата статистиката на смъртността със няколло години назад, сами ше видите, че е една и съща със тази статистика до момента... Ама никой не си праеи труда... А на медиите им се плаща да вкарват страх и суматоха из населенивто... Да го разделят на ваксинирани и антиваксъри... Защото когатоннарода е единен, няма кой да му се противопостави... Но като сме разделени "което целят да направят и го направиха", тогава народа не е сплотен и може да се контролира по лесно... Крайна сметка какво се оказа.... Всичкинваксинирани мрънкате срещу антиваксъруте, а накрая и вие заразявате и умирате... Тогава аз питам къде е логиката да се уш ваксинираш... Или ще кажете, по малък енпроцента да умреш от ваксина... И пак казвам това бе е ваксина, а експериментален серум... Пише гондаже и на сайта на здравното министерство.... А вие си вярвайте после, пе като сте се ваксинирани сте защитени.... Все пак да не забравяме, че този делта варианта е този, който от него умират ваксинираните... Всеки има право на избор... Като не искате да ви заразяваме стоите синвкъщи или отивайте във гората.... А защомви е страх да съжителствате със нас... Птосто не миме ясно... Нали сте ваксинирани какво вине страх...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: