ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
"Сдружение на заведенията" - България с остра позиция относно карантината у нас!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:48 / 16.03.2020Коментари (5)15076
© МВР
Публикуваме на Вашето внимание без редакторска намеса официалната позиция на "Сдружение на заведенията" - България относно обявената у нас карантина.

"Позиция на Сдружение на заведенията в България

Относно: обявеното извънредно положение в България и мерките, предприети от правителството за справяне с пандемията COVID-19

Сдружението на заведенията в България е в непрестанен контакт със собственици на заведения в цялата страна. На база на информация от тях, както и на публично достъпна такава, заявяваме, че това, което се наблюдава към момента, след заповедта на Кризисния щаб, издадена на 13.03.2020г. е, че ЕДИНСТВЕНИТЕ, които поемат удара за спазване на карантина с цел забавяне разпространяването на вируса, са заведенията за обществено хранене и развлечение, театрите, кината и моловете!

Почти всички останали предприятия работят при стриктно спазване на хигиенни условия, НО РАБОТЯТ. Обществен транспорт, шивашки цехове, фабрики и други не са в обхвата на въпросната заповед.

Улиците са пълни с хора!

Считаме, че тези "мерки" няма да доведат до никакъв резултат.

Считаме, че тези мерки са поредната лицемерна акция на държавата в името на "общественото здраве", която 100% повтаря "мерките" срещу тютюнопушенето (държавата продължи да продава цигари и тютюневи изделия, тяхната консумация не намалява и САМО НАШИЯТ БРАНШ беше принуден да води тази "битка" и, разбира се, да плати за нея).

Същото наблюдаваме днес!

Нашият бранш, като отговорен и дисциплиниран, спря достъпа на клиенти. Държавата абдикира и не предлага никаква компенсация! Смехотворното предложение за 60% компенсация на трудовото възнаграждение на заетите при нас не е никаква помощ. Това е ЗАДЪЛЖЕНИЕ на държавата, още повече, че не се отказват дори от здравните и социалните осигуровки на хората, които ще ползват тази "мярка".

СЗБ излиза с предложение за спешно налагане на абсолютна карантина на територията на Р България, съгласно искането на генерал Мутафчийски - затваряне на границите и забрана да работят всички търговски обекти, с изключение на магазини за хранителни стоки и аптеки, за период от 14 дни (колкото се счита, че е инкубационният период на вируса).

Смятаме, че мерките в момента са неефективни и ще доведат единствено до още по-големи икономически загуби и жертви!

Отказваме да ставаме съучастници в това! "


Още по темата: общо новини по темата: 17024
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/2838 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Карантината важи само за нас робите ( работник, малък и среден бизнес ) , а на големите лапачи им работят хотели и ресторанти .
0
 
 
Напълно подкрепям поста. Не може да се говори за карантина пред положение ,че само 20-30% останаха без работа и са принудени да си стоят вкъщи, а другите 70-80% сме на работа ,затова сме по улици,спирки и т.н и само да слушам колко съм безотговорна ,че излизам навън . Като ще е карантина нека наистина всички за две седмица да си останат във вкъщи и карантината ще е къде по -ефективна,затвори и границите и наистина да работят само болници ,аптеки,и хр .магазини.
0
 
 
Само едно искам да напиша-така правят големите,умни и отговорно мислещи хора.Без някой да им го налага,те преценяват нещата и то правилно.И не чакат от никого нищо,не се жалват постоянно. Но ние не сме дораснали дотам.А имат хиляди работници, които работят тази компания да е това,което е.И затова когато е необходимо компанията е избрала живота на хората пред парите. Защото всичко ще отмине,временно може и да има загуби,но тези загуби после ще се възстановят за една,две години. А по-трудно е да намериш хора,които си научил и от които си доволен и с които бързо ще станеш отново финансово силен. И ако някой си направи труд ще отиде и ще провери,че всички големи компании така правят и сигурно затова са големи,защото преценяват кога и кое е важно. А ние ще си кретаме с малките ресторанчета,наредени едно до друго,в които има по няколко маси за целия ден.
Aнонимен
на 17.03.2020 г.
0
 
 
Тихо ве алчни мърши
0
 
 
Общо взето "Не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле." 🤔
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Природни стихии
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: