ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Наш лекар: Трябва локдаун за няколко седмици или поне дискотеките да бъдат затворени
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:55 / 07.01.2022Коментари (0)8839
© Владимир Стоянов
В хода сме на нова тежка COVID вълна. Пасуването от страна на държавата и неглижирането от страна на гражданите не е добър вариант в настоящата ситуация. Меко казано. Необходим е пълен или частичен няколкоседмичен локдаун, който от опита, който вече имаме, е ясно, че няма да спре заразата като цяло, но може поне да омекоти удара от нея. И това е важно, за да бъде пощадена преуморената ни здравна система, която и без това в своята цялост не е сред най-ефективните в света. Пак меко казано", казва д-р Елиза Георгиева пред сайта "Факти". 

 

В противен случай - всеки сам си преценя наистина ще стане всеки сам се лекува, както каза математикът д-р Лъчезар Томов.

И тези, които наричат нормалните хора "фашисти", ще си посипват главата с пепел. Като именно заради хора, които във времето не спазваха елементарни противоепидемични мерки, сагата с COVID-19 не приключва, а продължава с мутации на вируса. 

Тя е специалист по образна диагностика От МБАЛ Св. Панталеймон, град Плевен, като е съсобственик и на трите лечебния заведения в града.

"Моето мнение е, че е необходим локдаун. Дори да не е тотален локдаун, поне нощните заведения, дискотеките да бъдат затворени и да има истински контрол на спазването на мерките", каза в началото на разговора ни д-р Георгиева, специалист по образна диагностика - там, където излизат лошите образи на скенера на COVID болните, както самата тя казва.

На въпроса ставала ли е свидетел на случаи, в които зеленият сертификат изобщо не бива проверяван, тя отговори така:

"Да. И в тези случаи се гневя, задавам въпроси, гледат ме на криво. За съжаление е така, включително в големите магазини. Мерките не се спазват и не мога да разбера защо. Все пак не сме в началото на пандемията, все пак много българи научиха урока си по трудния начин, много невинни жертви загинаха. Наричам ги жертви, защото са жертви на дезинформацията.

Разбирам, когато беше трудно преди ваксините, нямахме и протоколи за лечение, чудехме се, докато имаме единни научни протоколи за лечение на вируса. Тогава беше много трудно, но сега имаме всичко. И за това не мога да разбера поведението на някои хора. Дори и пациенти при нас са с маските под носа или на брадата. Питам ги: "Защо, тук е болница?" Не мога да ги разбера, като между тях има и възрастни хора".

"В специализираната извънболнична помощ имаме COVID зона и е нещо страшно. Това започна между празниците - между Коледа и Нова година, понеже нашата лаборатория, в която има и PCR тест, и антигенни тестове, и за антитела, не е е почивала. Още тогава забелязах увеличаване на хората, които идват да се тестват, а също и на положителните тестове", каза д-р Елиза Георгиева, като, за съжаление, отговори положително и на въпроса ни дали и хората, които търсят лечения в болница, се увеличат през последните дни.

По отношение на това дали фалшивите зелени сертификати изкривяват статистиката на починалите ваксинирани, д-р Георгиева заяви следното:

"Категорично изкривяват статистиката, и то не само на починали ваксинирани. Изкривяват статистиката и на заразените ваксинирани, и на постъпилите в болницата ваксинирани. Аз съм човек, който вярва на науката. Едни умни хора създадоха ваксината, създадоха спасение, а с фалшивите зелени сертификати бива изкривявана статистиката, изкривяват се резултатите, а една наука трябва да има точни данни, за да знае дали греши, за да се коригира, или нещата работят. С тези изкривени данни, на кого помагаме?

Питам хората с фалшиви сертификати - кого лъжат и защо играят на руска рулетка? Не мога да ги разбера. Не мога да ги разбера и за отричането на вируса. Ти го отричаш в съзнанието си, но той реално съществува и реално е заплаха. Да, може и да преболедуваш леко, но може да стигнеш и до интензивно лечение, може да не може да се прибереш вкъщи след това".

Тя отбеляза, че все пак явлението фалшив зелен сертификат не е масово.

"Аз съм щастлива, че в нашите три лечебни заведения (в Плевен) реално ваксинирани с три дози са над 90%. Освен това, ние продължаваме всяка седмица да тестваме служителите си. Също така тестваме всички, които хоспитализираме, докато имаме планова дейност. Защото знаете - отваряха ни, затваряха ни, спираха. Трудно ни е, но това нещо решихме да го правим още в началото на пандемията, преди да имаме PCR лаборатория. Плащахме външна услуга и го правехме".

В края на разговора д-р Елиза Георгиева обобщи нужното, за да доминираме ние над вируса, а не той над нас:

"Три дози ваксина - защото се доказа, че за "Омикрон" това работи, както и за "Делта", високозащитна маска и спазване на мерките. Ако хората искат да се събират, както и аз го правя - но ние се тестваме преди да се съберем, тест преди всяко събиране и ще е много лесно. В момента вирусът ни води в битката и от нас се изискват споменатите неща, за да поведем ние на вируса".


Още по темата: общо новини по темата: 17015
28.03.2024 »
27.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2836 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: