БХРА: Искаме оставката на Ангел Кунчев заради непремерените му изказвания, които внасят излишен смут

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:15 / 08.07.2021
3499
Оставката на главния здравен инспектор д-р Ангел Кунчев поиска зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Веселин Налбантов. Според членът на УС на националната организация с 36 регионални структури и хотелиер от Слънчев бряг непремерените изказвания на Кунчев внасят излишен смут и хаос в разгара на летния сезон.

Изказванията на главния здравен инспектор за предстояща нова вълна и затваряне на бизнеси противоречат на обстановката в най-големия летен курорт Слънчев бряг, в който се спазват всички противоепидемични изисквания, категоричен е Налбантов. Доколкото разбирам от колегите от Северното Черноморие – Златни пясъци и Св. Св. Константин и Елена там също са взети всички необходими мерки и няма нито един случай на заболял турист или на огнище на COVID-19 по морето, подчерта зам.-председателят на БХРА.

С изказванията си д-р Кунчев е вреден не само за работата на служебни кабинет, който за първи път въведе ясно и точни правила за затваряне на границите, но и за бизнеса. Хотелиерите са най-пострадалият сектор от кризата в резултат на пандемията и единственият, който не получи държавна помощ, въпреки че реално бе възпрепятстван да работи, подчерта Налбантов.

Затова подобни изказвания са изключително опасни и безотговорни в разгара на летния сезон, в който хотелиерите за първи път от последните година и половина са напът да си поемат глътка въздух и искат единствено да бъдат оставени да работят на спокойствие, обясни хотелиерът.

Вече почваме да се съмняваме, че д-р Кунчев тайно работи за някоя гръцка фирма, защото излишно нагнетява обстановката с приказките си, допълни Налбантов. Той увери бъдещите туристи, че ситуацията в курорта е спокойна и сигурността им не само в Слънчев бряг, но и в хотелите по цялото Черноморие е гарантирана.

 


Виж коментарите (0)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Национални новини:
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Българинът с присадено сърце и бъбрек, покорил Килиманджаро, влиз...
Любо Ганев: Медиите и спортът ще са засегнатите от промените в ре...
Тагарев призна за SMS-и на Борисов
Порязаха някои пенсионери за Великден
Спешна помощ на плажа с джетове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).