ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Димитър Илиев: Мога да дам още много на Локо
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:15 / 15.06.2009Коментари (0)2239
© Plovdiv24.bg
На 20 години Димитър Илиев стана капитан на Локомотив (Пд). Младият футболист минава за един от най-големите таланти, излезли от школата на черно-белите последните няколко години. Това първенство той се превърна в един от лидерите на Локо. Илиев вкара гол на Ботев в битката за Пловдив.

- Митко, очаквахте ли толкова категорична победа над Ботев?

- Да, затова и не съм изненадан. Очаквах обаче да играем по-добре през първото полувреме, но започнахме отпуснато. През втората част показахме по-добра игра, можеше да вкараме още.

- След мача Христо Бонев заяви, че някои играчи са били разконцентрирани и заради това сте пропуснали разгром.
- Не спряхме да играем, просто пропуснахме доста положения. Искаше ми се много да подобрим рекорда за най-убедителна победа над Ботев, но не се получи. Ако бяхме заиграли така, както можем, щяхме да постигнем още по-голям резултат.

- На мача нямаше фенове на Ботев, промени ли това дербито?
- На мен лично не ми хареса това, че феновете на Ботев бойкотираха мача. Колоритът на пловдивското дерби се получава, когато и двете агитки са на стадиона, иначе не е същото. Въпреки всичко футболистите на Ботев не заслужаваха подобно отношение след тежкия сезон, който имаха. Не е приятно да останеш без фенове точно на дерби мача.

- Този сезон вкарахте на Ботев и в двете срещи. Гоните ли постижението на Явор Въндев, който се е разписал в четири поредни дербита?
- Успях да им вкарам и в двата мача, надявам се, че другият сезон отново ще го направя. Ако продължа така, наистина мога да мина Въндев. Амбициран съм да го постигна.

- В началото на сезона ви смятаха за аутсайдери, но завършихте на шесто място. Как го постигнахте?
- Още на полусезона се изписаха много неща, от които аз силно се подразних. Тогава казах, че целта пред отбора е да се класираме в осмицата, а ние дори сме шести. Много хора ми се изсмяха тогава, но видяхме какво стана. Запознат съм с потенциала на отбора и бях сигурен, че ще покажем какво можем. В крайна сметка надскочихме целта си и затворихме устите на тези, които прогнозираха, че Локо ще изпадне. Напълно заслужено заехме шестото място.

- Вие сте само на 20 години, но вече сте капитан на Локомотив.
- Страхотна чест е да съм капитан на този голям отбор. Радвам се, че точно аз съм определен да нося лентата. Надявам се да продължа да оправдавам доверието, което ми е гласувано. Оттук нататък ще правя всичко възможно да защитавам честта на Локо (Пд).

- Капитан сте на Локомотив, правите силен сезон със седем отбелязани гола. Защо според вас не ви викат в младежкия национален отбор?
- Иван Колев ме повика преди срещата с Израел, но след това ме отпрати. Каза ми, че не е доволен от мен и че не съм във форма.

- Той заяви, че сте с наднормено тегло и това е причината.
- Не споделям мнението му, не съм съгласен, че е така.

- Къде предпочитате да играете - като нападател или като халф?
- По принцип аз съм централен нападател и това е моята позиция. От друга страна, обичам и да подавам и да играя повече с топката. И все пак повече ми подхожда да съм централен нападател, чувствам се по-добре на върха на атаката.

- Има ли в Локомотив проблеми от финансово естество?
- Има няколко неизплатени заплати, нещата малко се забавят. Според мен нещата ще се оправят, говорили сме вече с ръководството по този въпрос. Имаме уверението на шефовете, че ще получим всичко дължимо. Едва ли ще имаме повече проблеми от такова естество.

- Завършили сте с отличие математическата гимназия в Пловдив, как избрахте да се занимавате с футбол?
- Още от малък ритах с по-големите в квартала. Футболът ми беше и още ми е голяма страст. Бях на осем години, когато баща ми ме заведе и ме записа в школата на Локомотив. Имаше възрастова група набор 88 и аз станах част от нея. Георги Василев е треньорът, който ми е дал най-много във футбола и е помогнал за развитието ми.

- Как съчетавахте ученето и тренировките?
- Успях да се справя и с двете с много труд и много учене. Получих пълно разбиране от учителите за което съм им благодарен. Последните 1-2 години бях частен ученик. Не мисля да спирам с ученето, смятам тази година да кандидатствам някъде, за да завърша и висше образование.

- На 16-годишна възраст бяхте в школата на Челси, какво си спомняте от престоя си в Лондон?
- Това беше една много хубава възможност за мен, но за съжаление нещата не се получиха. Направи ми впечатление страхотният професионализъм, с който работят всички там. В България има повече талантливи момчета, отколкото в Англия, но разликата е, че там предлагат изключително добри условия. Няма как да не излизат добри футболисти при тези условия за футбол.

- Мислите ли за трансфер в чужбина?
- Към момента не мисля за подобни неща. Имам още много да дам на Локомотив и искам да го направя. Сигурен съм, че ако продължавам да играя добре, офертите сами ще дойдат. Ще дойде и денят, в който ще заиграя в някой чуждестранен клуб.

- Какво искате да постигнете в кариерата си?
- Първо искам да поиграя още известно време в Локо, а след това да отида в някое голямо първенство в Европа. Мечтата ми е да играя в Лацио и силно се надявам един ден да я осъществя.

- Любимо първенство и любим отбор?
- Най-много ми допада италианското първенство и много искам да играя там. Лацио е клубът, който е номер едно за мен.

- Кой е любимият ви футболист?
- Любимец ми е Димитър Бербатов, който съчетава в себе си всичко, което трябва да притежава един нападател. Фен съм и на Лионел Меси.

Източник: в. "7 дни спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 105
24.09.2009
07.09.2009
07.09.2009
06.09.2009
31.08.2009
30.08.2009
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Синът на Кривия отново тренира с мъжете на Локо, отлична новина за Евандро
Фенклубът на Локо към Хоркаш: Ела на стадиона, за да получиш изпращането, което заслужаваш!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: