ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (23) | Вчера (8)
Георги Славков: Няма светлина в тунела
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:26 / 13.06.2009Коментари (0)4018
© Plovdiv24.bg
Бившият футболист на Ботев Георги Славков анализира предстоящото пловдивско дерби между Ботев и Локомотив. Носителят на "Златната обувка" разказа и за годините, в които той е играл в дербито, както и за моментното състояние на родния му клуб.

Доста от основните футболисти на Ботев са с контузии и това ще повлияе на отбора. От Локомотив говорят, че това е блъф, но аз не мисля така. Очаквам да се получи хубав мач. В това дерби винаги има голям заряд и смятам, че и двата отбора ще излязат пределно мотивирани. Мачът е без значение и за двата отбора. Ботев се спаси, а Локомотив успя да се закрепи в средата на таблицата. Този факт ще окаже влияние и футболистите ще играят за честта на клубовете, чиито цветове защитават.

Говори се, че мачът Локомотив - Ботев превъзхожда Левски - ЦСКА, но двете дербита не могат да бъдат сравнявани. И в Пловдив, и в София има огромен заряд при тези двубои. Преди играехме пред препълнени трибуни, докато сега публиката е доста по-малко. По мое време и двата отбора разполагаха с отлични школи, които произвеждаха много качествени играчи. Близо 90 процента от футболистите бяха местни и се получаваха сериозни дербита, тъй като играчите бяха израснали в клубовете и знаеха какво е да пазиш честта на своя отбор. Всяка загуба се изживяваше изключително тежко. Сега вече не е така. В нашето първенство дойдоха много знайни и незнайни чужденци, тази тенденция не подмина и двата пловдивски отбора. Тези играчи взимат местата на родните таланти.

Дербито не е загубило напълно идентичност, но със сигурност е тръгнало натам. Трябва да отдадем заслуженото на футболистите на Ботев, които проявиха изключителен характер и успяха да се спасят въпреки финансовите проблеми в клуба. Много трудно се живее без пари, но въпреки това играчите показаха, че са достойни да останат в "А" група. Това, което те направиха, е истинско геройство. Най-лошото е, че няма светлина в тунела. Дано скоро клубът да намери нови собственици и агонията да бъде прекратена. Факт е, че Локомотив е един от хитовете на пролетния полусезон. Постигна доста поредни победи и успя да се измъкне от зоната на изпадащите, където се намираше през есента. При тях също се говори за финансови проблеми, но едва ли са толкова сериозни, колкото в Ботев.

Вратари и защита
Головата разлика е в полза на Локомотив и това е достатъчен довод за класата на черно-белите. Това обаче не се дължи единствено на вратаря и защитниците, защото футболът е колективен спорт и всички в отбора се включват в защита. Контузен в Ботев е капитанът Илиян Гаров и това също ще окаже влияние на отбраната. Без него ще има сериозни проблеми, но се надявам треньорът да му намери достоен заместник.

Халфове
Ботев разполага с доста добри футболисти в халфовата линия. Тодор Тимонов е отличен играч и ми прави впечатление, че се харесва на публиката. Той обаче редува силни със слаби мачове, а от него се очаква много. Много е млад, вижда се, че израства с всеки един мач. Може обаче да покаже още повече. Личи си, че има качества и огромен потенциал. Даксон е основният играч на Локомотив и сигурно ще създаде най-големи проблеми на Ботев. Притежава поглед върху играта, задържа топката и умее да вкарва голове. Капитанът Димитър Илиев също е един от основните футболисти на Локомотив. От него обаче се очакваше повече.

Нападение
Напускането на Дормушали Саидходжа се отрази на Ботев. Той е доста добър нападател за българските стандарти. Усеща се липаста на мощ в атакуващ план. Футболистите на Локомотив са отбелязали повече голове и това ги прави фаворити, като се има предвид и проблемите в редиците на Ботев. Павле Делибашич е един от доста опасните играчи в първенството. Той и Даксон трябва да бъдат пазени много внимателно.

Треньорите
В Ботев не се знае какво точно става и кой точно е треньор на отбора. Пенчев уж прави състава, дава изявления пред медиите, а клуба само ползва лиценза на Костадин Ангелов. Пенчев успя да мотивира играчите и да помогне на отбора да се спаси. Той е удобен вариант за ръководството на Ботев. Ангелов не бе приет добре от публиката и затова бе изгонен, а после върнат заради лиценза. Христолов обича да връща треньори на работа. Аян Садъков направи много за Локомотив. Успя да стабилизира отбора и в крайна сметка Локомотив се добра до средата на таблицата.




Източник: в. "7 дни спорт"
Още по темата: общо новини по темата: 42
18.06.2009
15.06.2009
14.06.2009
13.06.2009
13.06.2009
13.06.2009
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Четвърта раздяла в Марица! Напусна рекордьорът по мачове от последните 2 сезона
Бронзов медалист с Ботев става шеф в ЦСКА-София
Юношите на Марица с равенство и загуба
Отборът на Труд стана четвърти в държавното по хандбал за момчета до 11 години
Георги Минчев отново заслужи доверието на Илиан Илиев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: