ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Отличиха пловдивски талант сред най-добрите спортисти на България за 2019 г.
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:08 / 21.01.2020Коментари (0)2202
За пета поредна година министерството на младежта и спорта и Българският спортен тотализатора (БСТ) отличиха най-добрите спортисти и треньори по време на церемонията “Нощта на шампионите". Победителите в седемте категории си разделиха парични премии в размер на 215 000 лв.

За първи път в историята на наградите двама спортисти поделиха премията за номер едно у нас. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи чекове за 25 000 лв. на Тайбе Юсеин и Владимир Илиев. През 2019 г. Юсеин триумфира с европейската титла по борба в категория до 62 кг. Освен това тя спечели сребърен медал от Световното първенство и завоюва квота за Олимпийските игри в Токио. Илиев донесе най-големия успех за мъжкия ни биатлон с второто си място в индивидуалната надпревара на 20 км на Световното първенство в Швеция.

“Искам да поздравя всички Вас за положения труд и за постиженията Ви през изминалата 2019-та година. Вашите успехи са плод на талант, но и на големи усилия, старание и себераздаване. Искам да Ви благодаря, че за поредна година с цялото си сърце защитавахте честта на България на международните спортни форуми. Изпратихме една добра година, но можехме и повече. Надявам се, че 2020-та ще ни донесе много поводи за радост, за гордост и за самочувствие. Имаме поводи за оптимизъм с поглед към Олимпийските игри в Токио, които вече са на прага ни", заяви министър Красен Кралев в приветствието си към гостите на церемонията. Той изтъкна, че през 2019 г. млади български спортисти са направили пробив в спортове, в които страната ни няма традиции. “Спокоен съм за бъдещето на българския спорт. Грижата за младите ни спортисти продължава да е сред основните приоритети на Министерството на младежта и спорта", допълни Кралев. 

Двама специалисти разделиха наградата в категория "Треньор №1 на България“. Премия по 25 000 лв. получиха наставникът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов и главният треньор на ансамбъла по художествена гимнастика Весела Димитрова. За четвърта поредна година нейните възпитанички Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова са най-добрият отбор у нас. Те получиха премия в размер на 50 000 лв.

В категория "Млад спортист №1 на България до 23 години“ за 2019 г. победител е щангистът Божидар Андреев. През миналата година той спечели две европейски титли и бронзов медал от Световното първенство. Андреев и неговият треньор Пламен Братойчев получиха премии по 10 000 лева. 

В категория "Млад спортист №1 на България до 18 години“ беше отличена фехтовачката Йоана Илиева. Тя и треньорът й Ивайло Воденов получиха премии по 10 000 лв. 

В категория "Млад спортист №1 на България до 16 години“ за 2019 г. наградата заслужи пловдивският плувец Йосиф Миладинов, който заедно с наставника си Стефан Георгиев получиха чекове за 5000 лв.

В категория “Спортист с увреждания №1 на България" беше награден световният шампион в бягането на 1500 м Християн Стоянов. Неговата премия е в размер на 10 000 лв., а тази на треньора му Евгени Игнатов е 5000 лв.

По време на церемонията министър Красен Кралев връчи най-високото държавно отличие в областта на спорта “Венец на победителя" на заслужили спортисти, ръководители и деятели. Отличени бяха Кирил Домусчиев, Петър Попангелов, Валентин Михов, Александър Томов, Йото Йотов, Цено Ценов, Таня Богомилова, Александър Александров и Георги Аврамчев.

Наградите в отделните категории по време на “Нощта на шампионите" бяха връчени от изпълнителния директор на Българския спортен тотализатор Дамян Дамянов, зам.-председателя на Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Боряна Георгиева, заместник-кмета на София Дончо Барбалов, заместник-председателя на Българския олимпийски комитет Йорданка Благоева, президента на Европейския съвет по борба и вицепрезидент на Международната федерация по борба Цено Ценови и ректора на Национална спортна академия "Васил Левски" проф. Николай Изов.
Още по темата: общо новини по темата: 113
21.02.2024
17.02.2024
16.02.2024
08.02.2024
08.12.2023
05.12.2023
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Браво! Пловдивчанин спечели приза за най-прогресиращ млад играч на България
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Пловдивски защитник е лидер в Литва, тимът му не допусна гол в четвърти пореден мач
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: