ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (23) | Вчера (21)
Голяма съдийска брадва за Валери Димитров на световното в Япония
Автор: Стойчо Генов 12:17 / 11.11.2019Коментари (0)4870
В япинската столица Токио приключи 12-ото Световно първенство по карате Шинкиокушин за мъже и жени в абсолютна категория. България бе представена от Валери Димитров, Иванка Делева, Мирослав Милев и Тодор Тодоров.

Пловдивчанинът Валери Димитров остана четвърти след един добре подреден жребий от страна на японците и "прекрасното“ съдийство. Валери победи Leo Liuzza /United States/ с ипон /нокаут/, във втората среща преодоля Fran Luksic /Croatia/ с вадзари.

В третата среща прегази Kazufumi Shimamoto с вадзари, четвъртата среща преодоля японеца Kembu Iriki. На полуфинала Валери загуби със съдийско решение от М.Мазур от Полша, а в битката за третото място отпадна от Дайки Като от Япония с 3:2 съдийски гласа и отново некоректно съдийстване. 

Представянето на Валери беше повече от добро, имаше онлайн излъчване и всички видяха духа на татамито, който показа в различните битки, начина по който водеше играта, стратегията, която ползваше за различните противници, за да ги преодолява. За съжаление, както във всяко Световно първенство, и този път имаше "резачки“ по отношение на съдийстването.

Но нека не забравяме как Валери стигна дотук – с много положен труд, с помощта на треньори и каратеки, които пряко участваха в подготовката му през всичките тези години, постоянство и усилени тренировки. Валери Димитров е не просто боец той е личност, която през последните 20 години прослави България и Европа по цял свят и въпреки всичко върха на абсолютния Световен шампион за пореден път не беше преодолян. Японците добре се бяха погрижили отново японец и японка да са новите Световни шампиони.

Иванка Делева премина през първи кръг с вадзари, втората среща отпадна от японката Yui Kikukawa, която се класира и четвърта на Световното първенство.

Мирослав Милев започна убидително като победи Jeferson Martins /Бразилия/ със невероятен ипон /нокаут/. Във втората среща след необяснимо съдийско решение загуби с 3:2 съдийски гласа от Edgard Sečinski от Литва.

Тодор Тодоров отпадна още в първи кръг в редовното време от Dmitrii Solovev от Русия.

С това участието на нашите каратеки на Световното първенство приключи, а след първенството WKO борда проведе общо събрание, в което бяха присъдени 6 дан на шихан Георги Попов и 5 дан на шихан Петър Магеранов.  

Поздравления за целия отбор и техните треньори /шихан Георги Попов, сенсей Димитър Трампов/, благодарности на цялата българска агитка в Япония и всички, които тези два дни отдалеч подкрепяха нашите каратеки. Нека посрещнем нашите каратеки, които кацат на летище София, терминал 2 на 15.11.2019г в 08.35 часа, призоваха от пловдивския клуб.
Още по темата: общо новини по темата: 93
05.05.2020
27.04.2020
27.04.2020
22.04.2020
15.04.2020
24.02.2020
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Отборът на Пловдивската пожарна стана републикански шампион по футзал
Съдия от Хасково свири мача на сезона за Спартак
Ботев отпусна 1900 билета за феновете на ЦСКА-София
Изборът е направен! В Локо решиха къде ще проведат лятната подготовка
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: