ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (13) | Вчера (18)
Отново на върха в Европа! Те са гордостта на Пловдив!
Автор: Стойчо Генов 09:31 / 15.04.2019Коментари (1)5613
Отново на върха, отново първи, отново Европейски шампиони по карате Шинкиокушин! Пловдивчанинът Валери Димитров с 19-а европейска титла при мъжете до 85 кг, а съгражданката му Иванка Делева с втора европейска титла при жени в кат. 65кг.

Вторият ден на европейското първенство в литовската столица Вилнюс премина в неповторимия дух на карате Шинкиокушин. Много силни, изпълнени с нокаути срещи, както при жените, така и при мъжете. За наша радост отново звуча химнът на България и то два пъти.

Валери Димитров остана без конкуренция, спечелвайки 5 срещи в своята категория. Той премина през първите три кръга без никакъв проблем, като преодоля всичките си противници /от Испания, Беларус и Грузия/ още в редовното време с много технична и зрелищна игра. Трудности имаше благодарение на съдиите, които не искаха с лекота да присъдят победата на пловдивчанина и дадоха шанс на литовските състезатели /домакини/ да разгърнат потенциала си в полуфинала и финала. Там Спортист №1 на Пловдив за 2018 година игра с продължения и показа, че духът в карате е много важен, за да победиш.

Иванка Делева стана Европейска шампионка в кат.65кг, след като прегази противничките си от Украйна и Белгия още в редовното време. На полуфинала и финала тя се изправи срещу две литовки, които също се опитаха да затруднят нашето момиче, но тя не даде шанс на нито една от тях да стане шампионка. С продължения и много силна игра Делева стана отново шампионка.

Другите наши представители във втория ден отпаднаха още в първи кръг.  Мирослав Милев в кат.85кг отпадна от Азербайджан след като показа много добра техническа игра, но малко не му достигна за да продължи в надпреварата. На Тодор Тодоров в кат.95кг се отключи стара травма и той не успя да завърши срещата.

Така нашите каратеки приключиха участието си с три медала за България - Цветан Урумов с бронзов медал в кат.75кг/от първия ден/ и Иванка Делева, Валери Димитров със злато от втория ден.
Още по темата: общо новини по темата: 93
05.05.2020
27.04.2020
27.04.2020
22.04.2020
15.04.2020
24.02.2020
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Капитанът на младежите, който накара Пловдив да се гордее
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
"Черно-бял" тандем! Гонзо взе шампион с Локо в БФС
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: