ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спартак загуби с 2:3, но този път с игра срещу Берое
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:00 / 16.05.2009Коментари (0)3213
Спартак Пловдив показа, че може да играе футбол и надигра лидера и сигурен нов участник в "А" група Берое. "Гладиаторите" обаче изтърваха куп положения и нямаха шанс пред гола, и в крайна сметка загубиха с 2:3. Все пак "синьо-белите" доказаха, че могат да играят футбол след поредицата неубедителни игри срещу пълни аутсайдери от дъното на таблицата.

Срещата бе много динамична и интересна. Първото по-опасно положение бе пред вратата на Стоян Здравков. След диагонално центриране, Ивайло Паргов стреля с глава и топката малко изненадващо прехвърли вратаря на Спартак и тупна на горната греда, след което излезе в аут. До 30-ата минута това бе единственото положение за Берое, като Спартак доминираха в играта, но не стигнаха до чисто положение, въпреки че владееха повече топката. В 29-ата минута все пак "гладиаторите" достигнаха до гол. След корнер и несигурна игра в защита, Иван Мекиков стреля силно във вратата на Берое, там Даниел Белчев парира удара му, но топката попадна право в Георги Стоянов, който от непосредствена близост остави вратаря на гостите безпомощен.

Само две минути по-късно обаче Берое върнаха гола. След добър пробив на ветерана Костадин Видолов и центриране почти от аутлинията, защитата и вратаря на Спартак допуснаха колективна грешка и отблизо изгледаха как Слави Жеков добута топката във вратата на "гладиаторите" без особена съпротива. Въпреки гола обаче Спартак продължиха да бъдат по-добрия тим и стигнаха до две много добри възможности, които не успяха да реализират. Първо след красива комбинация топката попадна у Пламен Коларов, който със силен шут от 20-ина метра можеше да изведе отново домакините напред, но топката мина на педя над горната греда. Две минути по-късно, в добавеното време от първата част, центриране отдясно попадна в непокрития Красен Трифонов, който направи уникален пропуск и от 4-5 метра с акробатичен удар би право във вратаря на гостите, който не помръдна. В последната минута Иво Паргов от гостите падна за дузпа, но съдията видя добре ситуацията и му показа жълт картон за симулация.

Второто полувреме старозагорци изравниха играта, но отново положенията бяха за Спартак. Георги Стоянов изтърва добра възможност в 58-ата минута. В 65-ата обаче Берое излезе напред в резултата. Точен бе Петър Димитров с красиво воле след центриране отляво на Стоян Здравков. Спартаклии продължиха с атаките и пропуснаха няколко добри шанса до края. Все пак три минути преди края Красен Трифонов успя да изравни. След няколко паса в средата, Красен успя да се откъсне и да преодолее вратаря на гостите за 2:2. Драмата обаче не беше свършила. Малко по-късно Атанас Атансов сякаш игра с ръка в наказателното поле, но съдията подмина ситуацията, въпреки протестите на играчите на Спартак. Малко по-късно и Иван Площаков нямаше шанс след опасен шут.

И когато изглеждаше, че двата тима ще завършат 2:2 и Спартак ще съжаляват за изпуснатата победа, Берое успя да излъже "гладиаторите" и да вкара трети гол за 2:3. След отчаяно центриране в края и разбъркване в наказателното поле Слави Жеков успя да ритне топката и да вкара победния за старозагорци гол.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Капитанът на Спартак с хеттрик срещу Марково
Емблематичен футболист на Ботев: Пожелавам на Спартак да спечели първенството
Следващият съперник принуди Спартак да смени стадиона
Шефът на Несебър: Съдията помагаше на Спартак, беше дошъл да ни заколи!
Драма край морето! Спартак падна от Несебър в шоу с 5 гола
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: