ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Какво целеше ръководството на Локо с версията Раковски?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:16 / 16.04.2009Коментари (0)6164
© Plovdiv24.bg
Галя Топалова даде пресконференция преди седмица, на която официализира присъствието на Христо Бонев в клуба и между другото спомена за "неразрешимите" проблеми със стадион "Локомотив" и версията отбора да играе в Раковски
Локо ще домакинства най-вероятно и през следващия сезон в своя дом на Лаута. Необходим е козметичен ремонт. Това стана ясно късно вчера, когато лицензионната комисия на БФС мина през стадион „Локомотив". Тук изскача въпросът „До кога с козметичните ремонти и кога „смърфовете" ще имат реконструиран или нов стадион?", но това е тема на други размисли.

През последната седмица се разгоря истинска полемика сред „черно-белите" маси в града. Тази полемика бе провокирана от изказването на Галя Топалова преди седмица, която бе категорична, че няма как Локомотив да домакинства през следващата година на своя стадион и хвърли като гръм от ясно небе в общественото пространство версията Раковски.

Приехме думите на собственичката на Локомотив за чиста монета, защото кой ако не собственикът на отбора знае най-добре какво е състоянието с лицензирането на собствения му стадион. Оказа се, че истината е малко по-различна. Лаута може да бъде лицензирана с не много усилия. Защо тогава бе прокарана версията Раковски?

Възможните причини са няколко, като нито една от тях не е в полза на клуба.

Едната е пълна незаинтересованост на ръководството към случващото се в отбора и незнание на реалните факти около него. Да приемем, че г-жа Топалова е била искрена казвайки, че Лаута не може да бъде лицензирана. Това означава, че тя изобщо не е била наясно с действителното положение на съоръжението и с лесна ръка е зачеркнала възможността „черно-белите" да домакинстват у дома.

Втората версия е политически PR. Галя Топалова пусна в общественото пространство версията Раковски, знаейки че всяка уважаваща себе си медия ще тръгне да проверява какво е положението със съоръжението там и готово ли е то временно да стане арена на домакинските сблъсъци на Локо. Това даде възможност да се види колко добри стопани са община Раковски и колко са жертвоготовни, дори на значителни инвестиции, за да приемат двубой от „А" група. Идеята тук не е да обвиняваме управлението на Раковски, дори напротив. Там са изградили великолепно съоръжение, поддържат го в перфектен вид, може да се надгради до условия за „А" група, но ако съществува вариант Пловдив, нито един пловдивски отбор няма място в Раковски. Стана ясно, че вариант Пловдив е и е бил и тогава напълно реалистичен и ако г-жа Топалова е знаела това нещо и е споменала Раковски, за да трупа политически PR в полза на нечия парти, това не е добър атестат. Още повече, че самата Топалова заяви, че отборът на Локомотив не е политически обвързан.

Друга възможна причина е, че Топалова е била наясно, че с козметичен ремонт стадионът може да вземе лиценз, но е искала да си спести парите дори и за козметиката. Съществува вариант, при това доста реалистичен, друг да спечели концесията на съоръжението и не е ясно какво ще реши да прави със стадиона бъдещият концесионер, като по този начин парите хвърлени за ремонт може да се окажат хвърлени на вятъра. При евентуален строеж на нов страдион на мястото на стария или основен ремонт ще се наложи така или иначе тимът да играе на друго място известно време, а хвърлените за козметичен ремонт пари може да се окажат и безсмислени ако концесията бъде реализирана скоро.

Незаинтересованост към положението в отбора и състоянието на базата, политически заигравки или опит да се спестят средства от ремонта, няма значение. Важното е, че "черно-бялото" ръководство записа още един минус във взаимоотношенията си с феновете, които и така не са топли.

Още по темата: общо новини по темата: 98
06.10.2016
31.08.2016
26.08.2016
25.08.2016
23.08.2016
19.08.2016
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
"Черно-бял" тандем! Гонзо взе шампион с Локо в БФС
Трансферът му се оказа несполучлив, Локо няма да купува правата на белорусин
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: