ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Държавата се отказва от нов стадион в Пловдив заради Локо и Ботев?
Автор: Стойчо Генов 11:45 / 15.04.2019Коментари (37)12961
© Plovdiv24.bg
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира днес за пореден път актуалната тема относно съвместната кандидатура на Гърция, Румъния, Сърбия и България за домакинство на световно първенство през 2030 година и Европейско през 2028 г.

“Още няма издигната кандидатура, но за първи път се подписва официален документ, който изразява намеренията на четирите държави да кандидатстват заедно за двете големи първенство", заяви Кралев в сутрешния блок на btv “Тази сутрин".

За първи път обаче министърът призна, че България може да построи най-много 3 (три) нови съоръжения, въпреки че досега упорито се лансираше идеята за 4 стадиона. И разбира се - отново не бе казано нищо конкретно относно това в кои градове ще са тези стадиони.

“Можем да изградим два стадиона с капацитет 30 хиляди души и един за 40 хил. – това може да е новият Национален стадион в София", каза Красен Кралев. Според него много важно било новоизградените стадиони да се използват от футболните отбори по места и трябва да има такава уговорка, преди да започне да се строи. “Няма как да построим стадион, а пък местните отбори да играят на друг терен", подчерта Красен Кралев. В случая той явно има предвид Пловдив и ситуацията с местните грандове Локомотив и Ботев.
Още по темата: общо новини по темата: 12
22.05.2019
20.05.2019
30.04.2019
24.04.2019
22.04.2019
13.04.2019
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Накъдето и да отива тълпата – бягайте в обратната посока. Тя винаги греши.
на 16.04.2019 г.
0
 
 
Не виждам как ще накарат частни клубове да играят на стадион, на който трябва да плащат наем. Не виждам как Локо или Ботев, ще се съгласят да платят примерно 10000 наем за мач със Септември, Горно уене или Малък Чардак, а собствените им стадиони (макар и пред срутване като но Локо) ще останат празни. Пълна профанщина от страна на Кралев. Не е сериозно да се сравняват варненските отбори с една шепа фенове с пловдивските, където Спартак събира повече хора от Черно море.
0
 
 
Думите на Кралев все повече звучат като ултиматум: "Няма да строим, ако Ботев и Локо не се съгласят да играят там!". И накрая, когато в крайна сметка това не се случи, ще каже: "Ето, пловдивската общественост не иска нов стадион!" и имиджа му ще е чист. "Не може да кандидастваме за европейско, защото клубовете в провинцията не искат да играят на стадионите, които ще построим за тях". Нищо, че стадионите ни са най-малкия проблем за да кандидастваме за голям форум. Ние нямаме нормално летище, шатъли от там до града, инфраструктура в града, нормален обществен транспорт, медицински услуги, хотелска база, паркинги, дори достатъчно открити пространства, заведения за обществено хранене и още куп услуги необходими за посрещане на хиляди фенове/туристи. Така че най-малкия проблем е, че Градския стадион няма да се пълни и ще изтичат няколко милиона на година за поддръжката му.
0
 
 
С една дума много шум за нищо.Кралев явно се отметна от всичко казано и сега си търси причини за отказ от стадион в Пловдив.
0
 
 
По голяма простотия от това няма как да измислят тъпите шопи!!
+1
 
 
Тук е мястото на кмета на Пловдив да се бори за тази възможност за построяване на стадион. Друг е въпросът,че всичко отново ще се насочи към столицата.... Не разбирам и не виждам как Левски ,ЦСКА,Славия и Локо с Ботев в Пловдив ще играят на един стадион!!!! Да навремето имахме възможност да използваме ст.Пловдив,на когото всички отбори играха официалните си мачове и беше прекрасно,но софйските отбори си имат националния стадион. Защо не се оправи стадион Пловдив? Ботев,Локо пък и другите отбори от града могат да го използват.Докога ще я дъвчите тази тема с този стадион? Започнете да работите и по-малко приказки!!!!
+2
 
 
Но абсолютно нищо не пречи и двата отбора да играят на стадиона. Нищо не пречи да има мачове и на националния отбор. Само в комунистическите простотии има един голям град и всички инвестиции в него. Много ми е интересно примерно София може ли да поеме 5 милиона души. Селска политика от много години насам. Хората си развиват регионите по цял свят. В една съседна Румъния примерно има 6,7 добре работещи летища. От много години насам пловдивските управници трябва да ударят по масата и да кажат че трябва да се развива един 600-700 хиляден град с богати фирми, с работещо летище, със споетни съоръжения и др. Най- добре разположения град в цяла България.
на 15.04.2019 г.
0
 
 
Истината е че тези некадърници нито могат да бутнат стадион Пловдив,нито да го построят а за капак и не искат! Същото се отнася и до паметника на Альоша. Мене ме дразни друго,че изкараха мене и вас виновни за това. Отностно кандидатурите за световно и европейско,ща кажа това което казах и на Чопър. Световно и европиейско в България ще има,когато изпратим българска ракета на обитаема планета!
+1
 
 
Крушката си има опашка.Кралев е от ТИМ.Тези същите тимаджий строят централния стадион във Варна вече 10-15 години.Сега целта е с държавни пари пари да се довърши стадиона и ТИМ да се облажат здраво с държавна пара.Ще има яка лапаница за Кралев и неговите кукловоди.А Варна е 1 отбор който има стадион и не може да го напълни никога.В Пловдив всички знаете колко отбори има.Тук трябва да се намесят пловдивските депутати и кмета.
+11
 
 
Какво значи това, че според Кралев е много важно да играят след това клубните отбори по места едва ли не само на този стадион и че трябва да има уговорка? Първо на първо такова изискване от ФИФА и УЕФА категорично няма. А и как може да се задължи уж частно дружество какво и къде ще ползва? Това провинциално четкане на шопски комплекси винаги дразни много. Кралев може да пробва с един ултиматум към софийските клубове - да им предложи да играят на един красив стадион и след това да мисли за другите градове. Или там не може така, за да не се разсърди някой? Да не би софийските стадиони да се строят от прозрачни частни капитали и инвестиционни фондове? Всичко е една зле прикрита фасада на държавни протекции към олигархични бизнеси или откровено мръсни капитали от офшорки. Преди 20-ина години с промяната към акционерни дружества клубовете бяха превърнати официално в нерентабилни перачници на пари и всичко става единствено със съгласието на държавата - трупане на дългове, избирателно вадене от групи на едни, а оставяне на други, прикриване на криминално финансиране и какво ли не. Истината в цял свят е една - един клуб има идентичност и финансова сигурност (двете са свързани), когато има свой функциониращ стадион. Милан и Интер са изключение, а не правило, при положение че са от най-богатия италиански град и са маркетингови машини. По-добри примери са Мюнхен 1860, Уимбълдън и други подобни, които покрай делене на стадиони изгубиха и фенска маса, и статут. Какво пречи да се построи модерен градски стадион, а Ботев, Локомотив, Спартак и Марица да си развиват концесиите? Временно може всеки един от четирите клуба да го ползва, но защо едва ли не завинаги? Докато дойде това световно Пловдив спокойно може да е с половин милион население. И трябва да има един нормален стадион?
0
 
 
Шопите са му набили канчето и сега лъже оправдава се с измишльотини!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Браво! Пловдивчанин спечели приза за най-прогресиращ млад играч на България
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Пловдивски защитник е лидер в Литва, тимът му не допусна гол в четвърти пореден мач
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: