ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Раковски прави лицензиран стадион за 5000, от там на горе Локо трябва да инвестират
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:05 / 15.04.2009Коментари (0)8428
© Plovdiv24.bg
Лицензионна комисия от БФС е посетила днес Градския стадион в Раковски, съобщи специално за Plovdiv24.bg кметът на Раковски Иван Антонов. От там са дали насоки за това какви ремонтни дейности трябва да се извършат, за да вземе съоръжението лиценз за "А" група. Промените по комплекса ще са съвсем малки и от Раковски няма да имат никакви проблеми да ги изпълнят, за да вземат лиценз за първенството и евентуално да приемат Локомотив Пловдив.

"Съоръжението е в добро състояние и изискванията на лицензионната комисия не са много високи. Няма да имаме проблеми да ги изпълним. Малко се изненадах, че в изискванията им не е описано стадионът да има изкуствено осветление. Все пак ние сме готови да го поставим, за да можем да хванем пиковия час на телевизионните излъчвания", заяви кметът Антонов.

От комисията на БФС са останали с добри впечатления от комплекса, след като са го разгледали целия. Осигурени са два пътя и два подхода за стадиона, което е нужно да разделяне на домакинската и гостуващата агитки. Капацитетът на стадиона ще бъде увеличен до 5000 седящи места, след като в момента е 1800. Ще бъде изградена и отделна трибуна за гостите. Изпълнени са и изискванията за VIP-ложа, както и за ситуиране на телевизионните камери. Има стаи за допинг контрол, скамейките са в нужното състояние.

"От Локомотив имат желание стадионът да бъде с по-голям капацитет. За това обаче те самит
© Plovdiv24.bg
е ще трябва да инвестират и няма да им пречим. Ще проведем още един разговор с ръководството на Локо, за да разберем окончателно техните изисквания и как точно ще се действа", каза още Антонов за Plovdiv24.bg.

В началото на седмицата феновете остро възроптаха, чрез декларация до собственичката Галя Топалова, срещу опцията Локо да домакинства извън Пловдив. Сред феновете се настани мнението, че ако в крайна сметка се наложи да се домакинства извън Пловдив година-две, то по-добре да е в отстоящото на 9 километра от града село Брестник, където местния клуб гради база по стандартите на УЕФА. Не е ясно обаче дали до август стадиона на Брестник ще бъде готов, въпреки напредналото строителство и Локомотив не може да си позволи да изчака до последния момент, преди да разбере дали изобщо ще има на разположение стадиона в Брестник.

Появиха се и въпроси защо Локо не лицензира само централната трибуна на "Лаута", но това няма как да стане, тъй като дори тя, въпреки, че има седалки, не може да получи лиценз. Причината е в малкия й капацитет и невъзможността да се обособи сектор за гости.

Единственият вариант пред пловдивските клубове за домакинство в региона на този етап остава Раковски. Независимо дали само Локомотив или и Ботев, ако запази мястото си в групата и Спартак, ако спечели промоция, на този етап пловдивски стадион не може да получи лиценз.
Още по темата: общо новини по темата: 98
06.10.2016
31.08.2016
26.08.2016
25.08.2016
23.08.2016
19.08.2016
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Отдавна не беше се случвало! Без глоби за Локо и Ботев след мачовете от 30-ия кръг
Локо отвори две трибуни за дербито с Ботев в Трета лига
Бивш играч на Локомотив пое претендент за Първа лига
Императора: Бараж Локо - Ботев ще е черешката на тортата, "канарите" са на финал за Купата
Подарък мляко за феновете на Черно море - Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: