ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Монтират осветление на стадиона в Раковски, съоръжението става най-модерното в областта
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:39 / 09.04.2009Коментари (0)6625
© Plovdiv24.bg
Така изглеждаха доскоро трибуните на стадиона в Раковски. Предстои ремонт, който ще превърне съоръжението в достатъчно добро, за да вземе лиценз от УЕФА. И към момента тревното покритие е едно от най-добрите в областта.
Градският стадион в Раковски ще стане най-модерното съоръжение в Пловдивска област и общината е амбицирана да изпълни всички изисквания на БФС за да получи съоръжението лиценз за мачове от "А" група и УЕФА. Проблемният въпрос със стадионите в Пловдив, където играят 4 професионални клуба, бе повдигнат отново тези дни. Вчера управителите на стадионите на Ботев, Локомотив, Спартак и Марица се срещнаха с зам. кмета Георги Шопов, а днес на пресконференция президентът на Локо Пловдив Галя Топалова каза, че със сигурност нито един пловдивски стадион няма да вземе лиценз за догодина и на практика в Пловдив поне през следващите 2 години няма да се играе футбол на ниво "А" група. Тя каза също, че Локомотив най-вероятно ще играе мачовете си в град Раковски. Във тази връзка потърсихме кмета на общината г-н Иван Антонов, който бе любезен да отговори на всичките ни въпроси. Ето какво разказа той специално за Plovdiv24.bg:

- Г-н Антонов, готови ли сте да приемете в Раковски мачове от "А" група?

- Стадионът ни е в много добро състояние. Имаме 4 помощни игрища, теренът на основното е в отлично състояние. Централният сектор е напълно покрит с козирка, а целият стадион е с капацитет 1800 седящи места. Разполагаме и с осветление, което ще бъде монтирано съвсем скоро, когато се изградят кулите.

- Какви промени трябва да се извършат, за да вземе стадионът лиценз?

- Водили сме разговори с г-н Борислав Михайлов и г-жа Весела Лечева. Ще имаме и лична среща през следващата седмица. След това очакваме и комисия от БФС, която да ни даде насоки какво трябва да подобрим, какво да изградим, за да можем през август да получим лиценз. В момента ремонтите са в застой, защото не знаем какво точно да правим. Общината има възможност да инвестира в част от ремонтните дейности, но ще се надяваме на помощ от БФС, ДАМС, както и Локомотив Пловдив.

- Тоест, стадионът ще може да приеме Локомотив Пловдив през август месец?

- С най-голямо удоволствие ще помогнем на клуб като Локомотив. Разбира се трябва да изпълним всички изисквания. Имаме възможност да увеличим и капацитета на стадиона, както и да изградим сектор за гости.

- Телевизията, която държи правата за мачовете от "А" група - TV2, също има изисквания за стадионите, запознати ли сте с тях?

- Знаем за това, но не сме разговаряли конкретно по въпроса. Това ще стане след като мине лицензионната комисия на БФС и ни даде насоки. Готови сме да изпълним всичките им изисквания.

- Другият пловдивски отбор в "А" група Ботев Пловдив също най-вероятно няма да получи лиценз за стадиона си. Ако догодина Ботев играе в "А" група, имате ли възможност да приемете и тях?

- Ако има желание от тяхна страна, ще водим разговори. За момента сме се срещали само с Локомотив Пловдив в лицето на Галя Топалова. Уважавам и двата отбора, в Раковски има много фенове и на Локомотив, и на Ботев. Никой обаче не ме е търсил от Ботев. Ако и двата тима домакинстват на нашия стадион организацията ще е по-трудна, но мисля, че ще се справим. В Раковски има и други стадиони, така че ако Локомотив играят домакинските си срещи тук, няма да създадат проблеми на местните тимове.

- Знаем, че стадионът приема доста национални и международни мачове - финалите в държавното първенство при юношите набор 91 и 93 се играха тук. Какви други мероприятия се организират на Градския стадион?

- Преди две години бяхме домакини заедно с още три града на Европейско първенство за аматьори, организирано от УЕФА. Няколко поредни години вече организираме и международен футболен турнир. Тази година той ще започне на 30 април и ще вземат участие 8 отбора от 5 страни - нашите Раковски, Левски и ЦСКА и тимове от Сърбия, Испания, Румъния, Ливан и Португалия.
Още по темата: общо новини по темата: 98
06.10.2016
31.08.2016
26.08.2016
25.08.2016
23.08.2016
19.08.2016
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
"Черно-бял" тандем! Гонзо взе шампион с Локо в БФС
Трансферът му се оказа несполучлив, Локо няма да купува правата на белорусин
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: