ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Иван Петков след жребия в Шампионската лига: Винаги съм изповядвал една максима
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:22 / 03.11.2018Коментари (1)3964
©
Старши треньорът на Марица (Пловдив) Иван Петков даде своя първи коментар след жребия в Шампионска лига пред клубния сайт.

Женският волейболен шампион на България попадна в Група А заедно с настоящите световни и европейски клубни шампионки ВакъфБанк (Истанбул, Турция), френските шампионки Безие (Безие), както и победителят от предстоящия сблъсък между румънския Волей Алба (Блаж) и германския Алианц МТФ (Щутгарт) от третия кръг на надпреварата.

– Господин, Петков вече е ясно с кои отбори Марица ще играе в групите на Шампионската лига. Доволен ли сте от жребия?

– В Шампионска лига няма слаби отбори. Всеки мач ще бъде много труден сам по себе си. Не мога да кажа, че съм очаквал да ни се падне отбор, който на сто процента ще победим. Да, можеха да ни се паднат и по-тежки съперници. Жребият е такъв, какъвто е. На този етап не мога да изпадам в някаква еуфория или в минорно настроение, защото са ни се паднали много трудни или много лесни съперници. Лесно не би могло да има.

– С ВакъфБанк играхте само преди няколко дни. Какво спечелихте от тази среща?

– Определено този мач има своите дивиденти, които са позитивни. Това, че са ни надиграли, не означава, че не спечелихме позитиви от тази среща. Повече са позитивите, отколкото негативите. ВакъфБанк е отбор, който се наложи като топ отбор в света в последните години на женския волейбол. Тук не говорим за финанси, тук коментираме за други неща. Там се работи професионално. В други отбори има финанси, но няма тази организация и по-специална енергия. За мен този отбор е еталон как трябва да се работи. Аз може би и вътрешно очаквах, че ще играем срещу тях. Това коментирахме и с техния треньор. Така и се случи.

– Потенциален съперник е финалистът в Шампионската лига от миналия сезон Волей Алба (Блаж), в който играе доскорошната разпределителка на Марица Лора Китипова.

– Това беше другият отбор, който смятахме, че ще се паднем с тях. Силен отбор. Нека първо да се класират. Няма лесни отбори, сега дори и да коментираме всеки един отбор по отделно незнам какво бих казал на този етап. Не съм запознат детайлно с отборите на Щутгарт и Безиер. Имам спомени от миналата година, какви състезателки са играли там и какъв волейбол играят. До някаква степен, нямам детайлна представа. Относно отборът на Волей Алба (Блаж) съм запознат, че Лора Китипова и Мария Каракашева играят там. Имам някаква представа от гледна точка на самите състезателки, но по какъв начин играят нямам представа. Всички тези отбори имат същите проблеми като нашите проблеми свързани с организацията на играта и сработката.

– Какво ще си пожелаете?

– Аз винаги съм изповядвал една максима – за нас е важен следващият мач. Ние ще се борим за победа всеки един мач. Какво ще се случи като класиране и дали ще преминем следващата фаза е плод на късмет и на това как нашият отбор ще изиграе мачовете срещу тези съперници. Определено са тежки отбори, но можеше да бъде и по-тежко.
Още по темата: общо новини по темата: 270
21.05.2019
07.05.2019
22.04.2019
19.04.2019
18.04.2019
18.04.2019
предишна страница [ 1/45 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица започва същинската битка за 10-а поредна шампионска титла
Хегемонът Марица завършва днес редовния сезон с домакинство на Хектор
Девойките на Марица се класираха за държавните финали, без да загубят гейм
Марица организира за пети път турнира в памет на Николай Диманов
Хегемонът Марица прегази Левски за 13-ата си поредна победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: