ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (8) | Вчера (18)
Изградиха спортни площадки по общинска програма в ДГ "Малкият принц"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:55 / 25.04.2018Коментари (0)6778
Две нови площадки за седем вида спорт ще радват децата от детска градина "Малкият принц“. В истински празник с много музика, забавна програма, танци и радост се превърна официалното им откриване днес.

Лентите прерязаха заместник-кметовете Стефан Стоянов, Георги Титюков, кметът и заместник-кметът на район "Централен“ Георги Стаменов и Добри Вълчев в присъствието на децата от детската градина, родители, учители и гости.

Колко важен е спорта за детското здраве и колко приятни емоции създава разказаха самите деца, които с нетърпение очакваха да започнат да играят на баскетбол, футбол, тенис на корт, волейбол, хокей на трева, бадминтон. Спортният комплекс е изграден с финансовото съдействие на Община Пловдив по програмата за проектиране, ремонти и изграждане на площадки в детските градини в града. Така на мястото на стария двор има модерно място за спорт и игра.

"За трета поредна година отделяме средства от бюджета на Община Пловдив, като тази година те са в размер на 200 000 лева, с които даваме възможност на детските градини в града да кандидатстват за съфинансиране за обновяване на дворните пространства, предназначени за игра и спорт“, заяви Стефан Стоянов и уточни, че 65% е делът на Община Пловдив, а 35% средствата са от бюджетите на детските заведения. "След изграждането и обновяването на площадките за игра и спортните площадки някои директори започнаха да обособяват и такива за безопасност на движението“, коментира още заместник-кметът.

 "Освен новият спортен комплекс плувният басейн на детската градина също е обновен по програмата на Община Пловдив“, съобщи директорът на ДГ "Малкият принц“ Ирена Милушева. Тя сподели, че общо стойността на строително-ремонтните дейности е 120 000 лева и от сърце благодари за финансовото съдействие на Община Пловдив и училищното настоятелство.

През настоящата 2018 година 50 нови или ремонтирани детски площадки в 25 градини в Пловдив ще радват малчуганите в топлите дни, които ще спортуват и ще играят на воля на модерни съоръжения.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Ужас в Трета лига! Разбити глави и петима контузени в Смолян
БФС - Пловдив с подкрепа към Здравко Жилов
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Трансферът му се оказа несполучлив, Локо няма да купува правата на белорусин
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: