Бултрасите: Няма да ви оставим на мира, докато не се върнем на Колежа (видео)

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (16)
13:54 / 29.08.2017
8794
Обединените под името Бултрас фенски фракции в Ботев излязоха с поредния си призив към "жълто-черната" общественост относно незавършения страеж на стадиона.

Plovdiv24.bg публикува текста и съответното видео без редакторска намеса:

Пловдив, град вековен, град с богата история и славни битки. Град на завоевания и падения. Град, който винаги се е славел със спортните си отличия и архитектурните си паметници. Днес - тънещ в забрава и разрушение.

Днес, 2017-та година трябваше да е една от онези щастливи години за хилядолетният ни град, в който най-старият му клуб посреща европейските отбори на новия си стадион. Децата трябваше да се радват на новото съоръжение, родителите да гледат красив футбол, а бултрасите да дерат гърла и да се чувстват горди от всичко постигнато.

Уви, 3 години след фалита на КТБ - един от символите на Пловдив стои недовършен, захвърлен, самотен. Толкова мрачен и пуст в центъра, че хората извръщат глава обидени от отношение на държавата и кмета на града към столетника. Стърчащите железа само показват желанието на бившия собственик на клуба да остави един голям стадион за поколенията. Но до там! Започнатото гние и се разлага, а днешната политическа класа нехае към болката на града. Гледа как една история безвъзвратно си отива и вдига безпомощно рамене сочен с пръст.

Колежа не е само стадион, той е символ на всичко, което обединява Ботев Пловдив. ТОЙ е началото! ТОЙ е и краят! Защото всяко малко момче, доскоро срещаше първата си любов, взиращо се от раменете на баща си, сочещ мястото където е хвърлен неговия пъп. Там, където е посято семето му. И така от поколение на поколение, една любов се предава, за да се роди нова. Докато умре на стадиона! Защото няма фен на Ботев, който да не иска прахта му да се разпръсне именно там, където са воювали Чико и Тумби, там където Коцето и Пашата са разплаквали стотици фенове, там където са изживени най-хубавите ни мигове.

Колежа е вдъхновение! Колежа е болка! Колежа е всичко онова, което феновете на Ботев носят в себе си. Колежа е онази песен на Мария Фиордализо и Енцо Амадори, която изправя на крака всички "жълто-черни" сърца. Колежа е ВЯРАТА, че след Тодор Неделев ще дойде новият голаджия, който ще тормози всички противници в горящия "АД".

БОТЕВИСТИ,

ВИЖТЕ ДНЕС НАШИЯ КРАСИВ И ВЕКОВЕН ГРАД.

А СЕГА ВИЖТЕ НАШИЯ ДОМ. ХАРЕСВА ЛИ ВИ? ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ПАК И СИ ПОМИСЛЕТЕ ПРЕДИ ДА ВЯРВАТЕ НА ОБЕЩАНИЯ, ЗАЩОТО ПЛОВДИВ ИМА НУЖДА ОТ ДЕЙСТВИЯ, А НЕ ОТ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ!!!

НИЕ ПАК ЩЕ БЪДЕМ НА КОЛЕЖА, ТОВА Е НАШАТА СЪДБА!

А ДО ТОГАВА, ДЕРЗАЙТЕ, ЗАЩОТО НЯМА ДА ВИ ОСТАВИМ НА МИРА, ДОКАТО НЕ СЕ ВЪРНЕМ НА НЕГО!



Виж коментарите (16)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).