ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Георги Какалов: Най-вероятно ще играя в Черно море
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:13 / 30.12.2008Коментари (0)2453
© Plovdiv24.bg
Какалов най-вероятно ще носи зелено-белият екип на Черно Море през пролетта, а не жълто-черния на Ботев
Георги Какалов изживя бурна година - през март беше в състава на националния отбор, след това Ботев го продаде на Динамо (Минск), но неуспешната половин година в Беларус го накара отново да се прибере в България. Бившият нападател на Ботев (Пд) и беларуския Динамо (Минск) даде интервю за "7 дни спорт".

- В кой отбор ще играете през пролетта? Вярно ли е, че Черно море са ви предложили договор?
- На този етап мога да заявя, че има само преговори между моя мениджър и ръководството на Черно море. Договор засега няма. Знам, че се водят преговори, но аз научавам за всичко от медиите. Моята амбиция е да играя за ЦСКА, но за съжаление засега няма интерес към мен от тяхна страна.

- Какво е вашето мнение за Черно море?
- Мисля, че отборът има сериозни амбиции. Разполагат с добри играчи и колкото и нескромно да звучи от тяхна страна, ще се опитат да играят пак за Купата на УЕФА и ако могат, ще атакуват шампионската титла. Отборът е добър, но аз още не съм подписал договор с тях, така че ще трябва да изчакам.

- Затворена страница ли ще бъде ЦСКА за вас, ако подпишете с Черно море?
- Не. За мен ЦСКА никога няма да бъде затворена страница. Това е любимият ми отбор. Желанието ми е да играя за тях. Може това да се случи след година или две, но знам, че ако се подготвя добре и направя силен сезон, мога да играя на Армията. Само трябва да съм жив и здрав.

- Какво мислите за събитията в ЦСКА през последната половин година?
- Много неприятна история. Важното е, че най-накрая ръководството ще бъде сменено. Надявам се новите собственици да подходят сериозно и да успеят да върнат отбора там, където му е мястото. ЦСКА трябва да игре в Европа. За да израства българският футбол, трябва да имаме редовен участник в Шампионска лига. Левски постигнаха много, като пробиха в турнира преди две години. Надявам се с новото ръководство и ЦСКА да успее да повтори успеха на сините.

- Освен от Черно море имаше ли интерес към вас от страна на други клубове?
- Имаше запитвания от страна на руския Шинник, Черно море и Ботев. Само от Черно море обаче интересът бе реален. В Ботев не желая да се върна на този етап. Мисля, че направих крачка напред с отиването ми в Беларус. Искам да играя в клуб с по-големи амбиции и да участвам в евротурнирите, ако мога.

- Ще играете ли в Левски, ако получите оферта?
- Ние, футболистите, сме преди всичко професионалисти. Ако има оферта, може и да подпиша. При нас нищо не се знае. Левски е отбор със сериозно име и традиции в България, така че ако има оферта, може и да отида. Отивам като професионалист, а не като фен.

- Липсва ли ви Ботев?
- Разбира се, че ми липсва. Клубът ми даде много. Стигнах до националния отбор и успях да си уредя трансфер в чужбина. Кариерата ми тръгна нагоре, откакто подписах с този отбор. Когато бях в Ловеч, изпаднах в застой и се радвам, че отидох в Ботев. Благодаря на хората, които ме взеха в клуба и ме подкрепяха. В Ботев имах и хубави, и лоши моменти. Имах много скандали както с ръководството, така и с фенове и съдии.

- Нормално ли е според вас толкова време новите собственици на Ботев да не се знаят?
- Не мисля, че е нормално да се крият толкова време. Ботев заслужава да има нови собственици, време е старото ръководство да бъде сменено. Не мога да повярвам, че Христолов още седи начело на клуба и се оставя да го псуват. Ако аз бях на негово място, нямаше да издържа да обиждат мен и семейството ми, щях сам да напусна. Впрочем това бе и една от причините да опитам късмета си в Беларус. Разочарован съм, че някои фенове подкрепят любимия си отбор по този начин.

- Защо не успяхте да се наложите в Динамо (Минск)?
- Историята с Динамо е много сложно. В началото ме взеха и платиха сериозна сума. Българското първенство завърши на 23 май, а аз бях контузен за 3 месеца. Не успях да направя нормална подготовка. В първите пет мача играх на високо ниво, но след това заради отсъствието ми от терена започнах да не издържам на натоварването. Имах вече подписан договор с клуба, но след това треньорът бе сменен и на негово място дойде Славолюб Муслин. Той е отличен специалист, но смея да твърдя, че постъпи с мен некоректно. Още с идването си заяви, че ще разчита на мен, но започна да ме пуска все по-рядко и по-рядко. След края на сезона направих добра подготовка и пак проведох разговор с него. Той ме увери, че имам място в отбора. След няколко дни ми се обади мениджърът ми и ми каза, че съм поставен в трансферната листа. Говорих за трети път с Муслин и той каза, че това е само негово решение.

- Каква е разликата между футбола в Беларус и този в България?
- Там се вижда за какво се играе. При нас се подхожда малко несериозно. Динамо по база и организация може да се сравнява със съименника си от Киев. Разполагат с отлична база, която е строена по най-модерни европейски стандарти. Всеки мач там се превръща в празник. Хората се радват на футбола. Чувствах се добре в Минск и се промених много като футболист. След първите няколко мача за Динамо, които изиграх на много добро ниво, хората започнаха да ме заговарят на улицата и да ми искат автографи.

- Докато бяхте в Минск, следихте ли българското първенство?
- Не съм спирал да се интересувам от нашия шампионат. Влади Мирчев, който игра в БАТЕ Борисов, имаше цифрова телевизия и когато имахме възможност, ходехме у тях да гледаме български мачове. Първенството много се е променило и това може само да ме радва. Дано за в бъдеще да има повече честни мачове, за да расте футболът ни. В Беларус няма такива скандали със съдиите. Имаше скандал с един пиян съдия, но той си получи заслуженото. Там футболът е на много добро ниво и всеки може да победи всеки. Футболистите дават сто процента от себе си и в мачовете, и в тренировките.

- Какво е вашето мнение за представянето на националния отбор и очаквате ли нови повиквателни, ако направите силен сезон?
- Ще се радвам да облека отново националната фланелка. За всеки футболист това е огромна чест. Надявам се да направя добра подготовка и силен сезон. Ако това стане, мога и да бъда повикан отново. Мога да покажа на всички, които ме мислят за слаб играч, че мога да играя добър футбол. Мисля, че на националния отбор му трябва повече спокойствие. Не съм аз човекът, който да коментира решенията на хора, постигнали толкова много във футбола. Оптимист съм за представянето на отбора. Просто на момчетата им трябва спокойствие и да няма толкова спекулации около тях. Не може цялата вина за слабото представяне на тима да пада единствено върху Бербатов. Той е доказан футболист, но винаги понася всички критики.

- Какво си пожелавате за новата година?
- Пожелавам на мен, на моето семейство и на всички българи само здраве. Когато човек е здрав, с много труд, усилие и желание може да постигне всичко. Това е най-важното.

Източник: в. "7 дни спорт"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте как Ботев я прегърна! Огромна "жълто-черна" радост, фенове нахлуха на терена
Зингаревич: Керкез остава със сигурност! Надявам се да печелим още трофеи!
Душан Керкез: Страдахме, но знаехме, че ще дойде нашият момент
Ботев прегърна Купата! "Канарчетата" подчиниха Лудогорец в спиращ дъха спектакъл
Жълто-черно "море" заля улиците на София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: