ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Феновете на Локо с декларация срещу кмета и председателя на ОбС
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:47 / 21.12.2008Коментари (0)6167
© Plovdiv24.bg
Феновете на Локомотив излязоха с декларация, в която изразяват недоволството си от действията на кмета Славчо Атанасов, научи Plovdiv24.bg. Представяме декларацията без съкращения:

До Славчо Атанасов, кмет на Пловдив
До Илко Илиев, председател на Общински съвет Пловдив
До Политическото ръководство на ВМРО
До движение ЛИДЕР

Дами и господа,

Ние, феновете на ПФК Локомотив Пловдив с безпокойство приехме поредната паническа кампания на кмета Славчо Атанасов и на председателя на Общинския съвет Илко Илиев да се притекат на помощ на ПФК Ботев. Не е наша работа и не се бъркаме в личните ви клубни пристрастия. Всеки има право на избор и в крайна сметка заслужава своя избор.

Ние сме горди, че сме привърженици на Локомотив, че сме граждани на Република България и част от Великия Пловдив. В този смисъл изказваме нашият протест срещу поредната кампания от страна на властимащите в нашия град да помогнат с всички средства на едно частно акционерно дружество, регистрирано по търговския закон, докато спортните клубове в Пловдив се оставят на произвола на съдбата, приспивани с неосъществими обещания.

За 14 месеца кметуване на Славчо Атанасов, принсът му към спорта се изразява само в намирането на два спонсора на Ботев, с които изкара пролетния полусезон. Както и закичването му с жълто-черно шалче и участието му във вечеринки на един тв водещ. Явяването му на множество кьорсофри не го броим. Както не броим и нелепата инициатива Общината да стане акционер в Локомотив. Това и първокурсник по право знаеше, че няма как да стане. Което обаче не пречи на Атанасов да се бие в гърдите, че е помогнал първо на Локомотив.

Славчо Атанасов и Илко Илиев естествено са в правото си като граждани и привърженици на Ботев да направят всичко възможно, за да спасят любимия си клуб. Като кмет и председател на Общинския съвет на Пловдив обаче те са длъжни да се грижат за всички спортове в Пловдив. Тук няма да засягаме болната тема за липсващата многофункционална спортна зала в града. Няма да говорим за ликвидираните чисто пловдивски спортове баскетбол и волейбол. Както и за предизборната лъжа на Атанасов, че Общината ще даде по 1 000 000 лева ва Локомотив и Ботев, а по 500 000 лева на Спартак и Марица (свидетели на тези обещания има. Те са документирани, както и неизпълнението им). Точно 1 000 000 лева бяха дадени само на Ботев под формата на спонсорство, с издричното застъпничество на Славчо Атанасов.

Влагайки всички усилия за намирането на пореден благодетел на ПФК Ботев обаче, Славчо Атанасов и Илко Илиев задължително трябва да си дават сметка, че откакто са на власт идват все по-лоши новини за съдбата на "Спортен комплекс Локомотив". Мераците за изграждане на нова мотописта на Лаута и приготвена за приватизация волейболна зала са само последните примери за това. Трета година съгражданите ни от Спартак са спечелили концесията на стадиона си, но странно защо впоследствие от нея е отхапано дори флагчето за изпълнение на ъглов удар. Грам загриженост не видяхме от Атанасов и Илиев и при осиротяването на ПФК Марица.

При тази ситуация се чувстваме длъжни да се обърнем към политическото ръководство на ВМРО и на партия ЛИДЕР, в чиито редици по всяка вероятност за парламентарните избори ще са Атанасов и Илиев.

Господа, парламентарните избори са съвсем близо и в този смисъл искаме да ви кажем, че ние привържениците на Локомотив няма да повярваме на сладките приказки и безпочвени обещания на хора като Славчо Атанасов и Илко Илиев. Ние бихме повярвали на разумни платформи и стратегии, които целят развитието на спорта и в частност на футбола в нашия град. Размахването на жълто-черно шалче и безпринципни сделки за подпомагането единствено на ПФК Ботев няма да ви донесат нищо. Емблематичен пример за това е експрезидентът Петър Стоянов, който понастоящем е политически труп.

Написахме това обръщение с надеждата, че все още у някой от адресатите е останал здрав разум и желание за диалог. Единственото, което искаме е една ясна РАБОТНА стратегия и ПЛАН за развитието на спорта и в частност футбола в Пловдив. Очевидно такива досега няма, тъй като енергията на властимащите в Пловдив отива единствено за подпомагане на ПФК Ботев.

Преди да ви пожелаем хубави неща за светлите празници искаме да ви предпазим от пагубните обещания, които вероятно се готвите да дадете на евентуалните спасители на Ботев. Или пък, когато ги давате да се сетите, че откакто сте на власт в Пловдив са на път да изчезнат много от изконните спортове като баскетбол, волейбол, щанги.

Весели Празници и мислете! Изборите са близо, а ние вече не вярваме на празнодумства!

Феновете на ПФК Локомотив (Пловдив)







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
В Белгия гърмят: Има оферта от 700 000 евро за Мичи Нтело, Локо иска почти двойно
Александър Томаш вече работи по селекцията в новия си клуб
По един от Локо и Ботев в състава на България U20, синът на Томаш също е повикан
Легенда на Локо: Подкрепа за българските капитани!
Фенклубът на Локо подкрепи Петър Андреев в тежкия за него момент
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: