ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Световният букмейкър bet365 влезе сериозно на българския пазар
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:47 / 27.01.2017Коментари (1)3139
©
Водещата световна букмейкърска къща Bet365 отново е на линия на българския пазар, след като повече от две години се бореше с държавата, която й създаваше непрестанни пречки и отказваше да издаде лиценз на компанията, която сега ще се превърне в един от най-големия данъкоплатец в държавата.

След като получи лиценз в края на юни, стана ясно, че английският оператор на спортни залози ще внася в държавния бюджет повече от 10 млн. на година, което без съмнение ще е от полза за закъсалата ни държавна хазна. За сравнение, за 2015 г. всички лицензирани хазартни оператори вкупом са внесли 2,3 млн. лева под формата на данъци - английският букмейкър сам ще внася повече от четири пъти тази сума.

Bet365 стартира ударно на българския хазартен пазар и бързо се превърна в букмейкъра с най-много играчи от България - титла, която без съмнение беше тяхна и преди сайтът да бъде блокиран през 2014 г.

В унисон на обещанието още от времето преди да вземат лиценз да започнат да спонсорират българския спорт, след като получат правото да работят в България, Bet365 бързо сключиха две големи сделки за спонсорство с два от най-големите футболни клубове в България.

Най-голямата компания за спортни залози в света сключи двегодишни договори с Лудогорец, шампиона на България от последните няколко сезона и участник в групите на Шампионската лига, и Славия, най-старият столичен клуб, участник в Лига Европа.

Сумите, които ще дава английския сайт на отборите, не бяха оповестени, но щом отбор като Лудогорец се е съгласил на сделката, значи определено става въпрос за милиони.

Това обаче едва ли е особен проблем за Bet365, които имат годишен оборот от милиарди, а дори притежават свой-собствен футболен клуб - елитният английски Стоук Сити е собственост на Bet365.

Освен бюджетът на страната и българския спорт, другият голям печеливш от получения лиценз от Bet365 са българските играчи. Както казахме, това винаги е бил най-предпочитаният сайт за онлайн залози от повечето българи, защото Bet365 се гордее като притежателят на най-добрите коефициенти на пазара и на най-добрите бонуси и промоции.

В световен мащаб, повече от 20 милиона души играят в сайта, което е показателно за невероятната услуга, която се предлага в него.

Защо повече от две години сайтът нямаше лиценз?

Сагата с лиценза на Bet365 придоби чутовни размери и стигна чак до Европейската комисия и премиера Бойко Борисов.

През 2014 г. бяха въведени в сила нови промени в Закона за хазарта, според които секторът на онлайн хазартните игри става регулиран и всички оператори вече трябва да имат лиценз. До този момент, всички сайтове, предлагащи онлайн залози, онлайн казино или онлайн покер, можеха да работят необезпокоявано в страната ни.

Bet365 не се притесни от това - компанията има опит в подобни регулирани пазари в много страни - и бързо подаде първата си молба за лиценз.

Едва ли обаче от компанията са очаквали какво ще им се случи и едва ли нещо подобно им се е случвало някъде другаде - повече от две години националният регулатор - Държавната комисия по хазарта - целенасочено бавеше лиценза на Bet365 и си намираше всякакви поводи да откаже такъв. По този начин, през този период на пазара имаше само три сайта, които имат лиценз за предлагане на спортни залози, два от които бяха свързани с Васил Божков.

В първите месеци на 2016 г., търпението на английската компания се изчерпа и тя се оплака директно на премиера Бойко Борисов и Европейската комисия, а заедно с това започна дело срещу Държавната комисия по хазарта. В последните дни на май, Софийският административен съд излезе със становище по делото, обявявайки, че действията на хазартния регулатор са незаконни и лиценз трябва да бъде издаден, тъй като всички изисквания са били спазени.

Опряни до стената, Държавната комисия по хазарта видя, че няма как да продължи да увърта, и в началото на юни излезе с решение за лиценз.

След като пуснаха сайта си отново в действие, Bet365 трябваше да изтрият съществуващите към този момент български акаунти, така че да започнат работата в България абсолютно на чисто. Всички българи, независимо дали са имали акаунт или не, могат да се регистрират напълно свободно в Bet365 и да вземат депозитния бонус, който е в размер на 100 лв.

За да следите всичко, което се случва с букмейkyr Bet365 и с българския бетинг пазар може да посетите сайта betindex.net който ще видеде пълна картина как стоят нещата със залаганията и регистрация в bet365 , можете да разгледате и другите букмейкъри .







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 27.01.2017 г.
0
 
 
Абсолютно точна, а и навременна публикация. И преди и сега след официалната регистрация този бет-оператор беше и продължава да е коректен. Миналата година, особено през есента - лицензирания сайт на Черепа ми скъса нервите с непрекъснати отхвърляния на залагания. Това 5/6 и 6/6 дори със суми от 100 лева ми бяха връщани на момента с идиотски мотиви от тяхна страна. Случвало се е дори права колонка с 10 лв. да ми отказват. Въобще лимитирането на срещи и суми на залози в ефбета е нещо грозно и честа практика. Бих им шута и ги изтрих завинаги. Не са само те, вече има и други лицензирани, така че човек може да избира.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Сложиха спорен съдия на Ботев - ЦСКА-София, пратиха допълнителен рефер на "Колежа"
ФК Пловдив с победа над Спартак при юношите
ФИФА и БФС удариха здраво по клуб от Първа лига
Ботев с обичайна глоба от БФС, "черно-бял" любимец пропуска мача с ЦСКА-София
Благотворително картинг състезание в Пловдив в памет на Аертон Сена
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: