ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Кузман Маринков: Даксон ще разтрогне, ако не му изплатят двете заплати
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:31 / 26.11.2008Коментари (0)1710
© Plovdiv24.bg
Бразилецът Даксон Да Силва ще отиде на Арбитраж за разтрогване на договора си с Локомотив (Пловдив), ако не получи дължимите му две заплати. Това съобщи мениджърът на футболиста за България Кузман Маринков. Той поясни, че е разговарял със собственикът на "черно-белия" клуб Галя Топалова, която го е уверила, че Даксон да Силва ще си получи дължимите пари до 1 декември, когато си заминава за Бразилия. Заедно с него пътува и сънародникът му Евертон Джилио-Том, който има да да взима една заплата и също е получил уверение от шефовете, че ще си я получи.

"Надявам се, че ръководството на Локомотив (Пловдив) ще удържи на думата си. В противен случай Даксон да Силва ще разтрогне договори си по вина на клуба на Арбитражната комисия на БФС и ще премине в друг отбор, като свободен агент", поясни Кузман Маринков. Той добави, че интерес към футболиста има от отбори от Италия и Испания. Кузман Маринков добави, че лично финансовият директор на Локомотив (Пловдив) Иван Петлешков е обещан на Даксон да Силва, да му вдигне заплатата, но не удържал на думата си. Кузман Маринков уточни, че Даксон да Силва е бил глобен от Иван Петлешков да не получи една заплата, задето се прибра с един месец закъснение от Бразилия през лятото, заради здравословни проблеми.

"Това е нарушение на кодекса на труда. Не може да се глобява с неизплащане на заплатата още повече, че Даксон да Силва представи документи от лекар, че е бил ухапан от опасно насекомо", каза Кузман маринков. Втората заплата, която има да получава бразилецът е за месец октомври. Футболистите на Локомотив (Пловдив) няма да получат премии в пълен размер, тъй като не са изпълнили изискването на ръководството-класиране до осмо място след края на есенния полусезон на "А" група. Във вторник те получиха половин заплата за октомври. Мотивът на шефовете е, че с толкова пари разполагат и тези пари били аванс. Не всички играчи обаче били склонни да си вземат аванса.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Уволниха Акрапович и бившият му клуб постигна основната си цел
Крушарски: Двама ще последват Хоркаш, разреших на треньора да си избере три нови пелета
Шапки долу пред един от големите герои на Локо, който несправедливо бе наказан 8 месеца
Честито! Двама от Локо имат повод да почерпят днес
Пловдивски футболист с първи гол в Литва, попадна и в отбора на кръга
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: