ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (6) | Вчера (8)
Над 300 участници ще бягат в благотворителен крос на Гребната
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:35 / 18.05.2016Коментари (0)1388
©
Георги Титюков, заместник-кмет "Спорт, младежки дейности и социална политика" и Росица Касабова, председател на сдружение "Спри рака" обявиха началото на първия масов благотворителен крос, който се организира в Пловдив под мотото: "Да победим заедно злокачествените заболявания".

Неговият старт ще е на 22 май от 10.00 часа на Гребната база. До момента за участие са се записали над 300 човека, които ще получат номер и бланка, в която да напишат своята кауза за участие, а всеки един от тях ще получи медал с логото на сдружението за талисман.

От сдружението са си поставили за цел да привлекат вниманието на обществото за подкрепа и съпричастност към болните със злокачествени кръвни заболявания, както и техните близки да агитират и възпитават за повече движение, правилно хранене, своевременна профилактика, активно отношение към проблемите. Идеята е да се предизвика превенция чрез навременни прегледи.

Кросът се организира с благотворителна цел, а събраните средства от продажба на тениски ще бъде предоставена на Клиниката по хематология със сектор за стволовоклетъчна трансплантация при МУ и УМБАЛ "Свети Георги" за подобряване условията на пациентите.

Желанието на организаторите е събитието да се превърне в традиция и да се организира ежегодно.

От сдружение "Спри рака" искат чрез организиране на различни мероприятия с танци, изкуство да помогнат на болните да бъдат активни граждани, да не се притесняват от заболяването си, да дадат повече гласност и информираност както за болните, така и за техните близки. Да бъдат мотивирани да не губят желанието си за живот, да се чувстват полезни.

Нека всички, които искат да подкрепят каузата да се включат, като вземат участие в благотворителния крос.

Заместник-кметът Георги Титюков увери, че Община Пловдив ще съдейства с каквото може за подобни мероприятия. Професор Стефан Горанов от Клиниката по хематология обясни, че за първи път ще получи дарение от подобна благотворителна инициатива. Той уточни, че Пловдив е първият град извън столицата, който създава сектор за стволова клетъчна трансплантации за лечение на рака на кръвта.

Около 1/3 от смъртните случаи са следствие на някои водещи поведенчески и хранителни рискове: индекс на висока телесна маса, нисък прием на плодове и зеленчуци, липса на физическа активност, тютюнопушене, употреба на алкохол, липса на профилактика.

За да победи рака всеки потърпевш, както и неговите близки, трябва да имат Силен имунитет и Силна психика. Трябва да се обединят усилията на болни, лекари и общество. Болните да получават актуална и подробна информация за състоянието си и варианти за лечение, лекарите да имат условия за лечение и лекарства за това. Превенция и информация са ключовите думи за успех с коварната болест обясниха от сдружение "Спри рака".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Страхотен успех за пловдивския спорт!
Гол в последната минута спаси дубъла на Ботев от загуба в Съединение
Добра новина за Ботев! Най-опасният играч на ЦСКА пропуска реванша за Купата
Петкратен шампион на България, играл и за Локо (Пд), се сбогува с футбола
Александър Томаш не пожела да рискува здравето на Евандро
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: