ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (9)
Пловдивчаните "Локо Младежи“ развяха българското знаме на "Луиджи Ферарис"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:36 / 10.11.2015Коментари (0)1835
©
13-тото издание на най-големия футболен турнир за непрофесионалисти у нас - Kamenitza Фен Купа приключи преди повече от два месеца, но най-силните емоции за шампионите тепърва предстоят. Като награда от спортния бранд на турнира Joma, сребърните медалисти за сезон 2015 отпътуваха за най-красивия град от Италианската Ривиера - Генуа.

Пловдивчаните "Локо Младежи", както се наричат сребърните медалисти, пристигнаха в Италия още в петък, на 6-ти ноември. За тях бе организиран уникален по рода си тур на стадион Луиджи Ферарис, където домакини са местната футболна гордост - "моряците" Сампдория. Нетърпеливи, нашите момчета разгледаха базата на Сампдория до най-малкия детайл, като не пропуснаха дори ВИП ложите, медия ложите и всичко останало, което иска да види едно жадно око на футболен фен.

Кулминацията на футболното им приключение бе дербито между Сампдория и тазгодишния фаворит за шампион на Италия - Фиорентина. Пловдивските "младежи" постоянно се озоваваха в епицентъра на събитията. Буквално 90 минути преди мача те излетяха на терена и развяха българското знаме. Оттам се отправиха към съблекалните на Сампдория за няколко бързи снимки с екипите, преди играчите да се настанят. Очакванията им, да гледат мача от първите редове на Луиджи Ферарис, обаче се оказаха грешни. Те бяха настанени направо на резервната скамейка, а вълнението им се конкурираше с това на треньора на Сампдория - Валтер Дзенга.

Мачът също предложи много емоции на феновете. Фиорентина оправда прогнозите и се наложи над домакините с 2:0, след гол от дузпа в 10-тата минута на Йосип Илилич и второ попадение, в 58-та минута, на Никола Калинич. След срещата "Локо младежи" присъстваха като почетни гости на официалната пресконференция. Там те се сбогуваха с представителите на клуба и си обещаха, че някой ден ще дойдат пак.

Нашенци кацнаха в София късно вчера, с грейнали от усмивки лица. "Изживяването беше неописуемо! Пожелавам на всеки футболен фен, поне веднъж в живота, да му се случи нещо подобно", заяви капитанът на "Локо Младежи" Красимир Димитров.

Още по-грандиозно пътуване очаква златните медалисти на Фен Купа 2015. Те ще придружат легендата Христо Стоичков зад кулисите на Камп Ноу и ще се срещнат очи в очи със звездите на Барселона.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Става банално! Томаш за пореден път обясни загуба на своя отбор с липса на класа
Лош старт на Локо в плейофите, рефер си затвори очите за дузпа срещу Лясков
Две титли за боксьорите на "Лаута Арми" от държавното първенство
Страхотен успех за пловдивския спорт!
Гол в последната минута спаси дубъла на Ботев от загуба в Съединение
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: