ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Марица прекъсна черната серия с 3:1 в Карлово
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:48 / 23.10.2015Коментари (0)2828
©
Отборът на "Марица" записа победа след серия неприятни резултати надделявайки над "Левски" (Карлово) като гост с 3:1 в мач от 12 кръг в Югоизточна "В" група. "Жълто-сините" се справиха с месния тим и успяха да прибавят 3 точки към актива си прекъсвайки черната серия.

"Марица" започна добре този мач. Към вратата на домакините се заредиха опасни атаки още от началото на срещата. В 6-та минута Любомир Цеков откри резултата след точно изпълнена дузпа. За Цеков не бе проблем да преодолее вратарят на "Левски", който имаше доста работа в този мач. Натиска на гостите продължи и в 11-та минута Ирфан Юсеинов - Арфата направи 0:2 след като навлезе в наказателното поле и с точен шут по земя провря топката между краката на вратаря. Последваха няколко пропуска пред домакинската врата, за да дойде 17-та минута, когато Петьо Димитров с шут от около 35 метра изненада заелия недобра позиция вратар на "Левски" (Карлово) и направи резултата класически. От тук до края на полувремето маричани изпуснаха още много изгодни за гол положения, чрез Ирфан Юсеинов, Любомир Цеков, Георги Стефанов и Петьо Димитров. Домакините само на два пъти успяха да създадат някаква по-опасна ситуация пред Димитър Георгиев. Така първата част завърши при резултат 0:3.

През втората част темпото бе малко по-бавно, което бе логично с оглед резултата и тежкия терен на стадион "Васил Левски". В игра за маричани на почивката се появи Антонио Цанков, който се завърна от САЩ и подсили родния си клуб. Цанков влезе на мястото на Венцислав Гюзелев. "Марица" бе по-стойностния тим на терена и през втората част и създаде много положения пред противниковата врата. Цели пет пъти играчи на пловдивския отбор излизаха лице в лице с вратаря на карловци. На два пъти Ирфан Юсеинов, Любомир Цеков, Георги Стефанов и влезлият на смяна Кристиян Николов не успяваха да преодолеят стража на домакините и резултатът се запази такъв до 75-та минута, когато при една от малкото си стойностни атаки домакините намалиха резултата на 3:1. Голът да де импулс на футболистите на "Левски" и до края на срещата те създадоха 2 интересни ситуации пред Димитър Георгиев. На свой ред "жълто-сините" не спряха да атакуват, но резултатът се запази непроменен - 1:3 и по този начин тимът на "Марица" заслужено спечели, след като за последно "жълто-сините" се наложиха със същия резултат при визитата си на Ураган (Бояджик) в третия кръг.

Футболистите на "Марица" показаха желание, играха с хъс и въпреки тежкия терен успяха да покажат някои доста стойностни неща в своята игра. В намръщения петъчен следобед на стадиона в Карлово не остана съмнение и за минута кой е по-добрия тим в този двубой. Отново обаче направи впечатление старата слабост на тима - многото пропуски пред вратата на противника. Все пак всички в клуба се надяват с тази победа да са счупили каръка и резултатите на тима за напред да се подобрят.

В следващият 13-ти кръг "Марица" приема "Спартак" в ново издание на пловдивското дерби. Срещата по програма е на 31 октомври от 14:30 часа на стадион "Марица".

МАРИЦА: Димитър Георгиев, Йордан Влашки, Георги Неделчев, Мирослав Пушкаров, Петьо Димитров, Красимир Иванов (к), Пейо Батинов (Георги Арабаджиев 73'), Венцислав Гюзелев (Антонио Цанков 45'), Ирфан Юсеинов (Кристиян Николов 65'), Любомир Цеков, Георги Стефанов







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Извънредно: Трус във ФК Марица! Христо Христов напусна съвета на директорите!
Троен празник във футболен клуб Марица
Пловдивски футболист с първи гол в Литва, попадна и в отбора на кръга
Тъжен ден за пловдивския футбол! Марица изпадна от Втора лига
Бургазлия свири мач на Марица в четвъртък
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: