ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Съдийска сеч спря Марица срещу Несебър
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:10 / 11.10.2015Коментари (1)3158
След истинска съдийска сеч на стадиона в квартал "Кършияка" лидера във временното класиране Несебър взе 3-те точки в мача срещу Марица. Очакваният с интерес двубой в същност се превърна в пародия на спортно събитие, а зрителите дошли да наблюдават дербито си тръгнаха безкрайно разочаровани.

Срещата започна интересно, като "жълто-сините" бяха по-настойчивия тим в началото на мача. След няколко добри атаки маричани откриха резултата в 5-та минута. След остро центриране от ляво защитник на гостите засече топката в собствената си врата току пред крака на нападател на Марица. От тук до края на срещата главният съдия Валентин Станчев и неговите помощници се превърнаха в най-добрите играчи за гостите. В 13-та минута гостите от Несебър изравниха след една контра. Димитър Георгиев нямаше шанс срещу излезлия срещу него нападател на Несебър. Маричани се втурнаха да търсят втори гол, като имаха шансове за това. Може би това бе причината в 16-та минута да бъде даден старт на замисления от съдийската тройка сценарий. Футболист на гостите извърши нарушение срещу Ирфан Юсеинов, след което Юсеинов получи и ритник при спряна игра, въпреки че бе паднал на земята. Арфата не му остана длъжен и на свой ред също изрита своя опонент. Последва масово меле, в което Молдованов от гостите се провикна с реплика към съдията: "Внимавай тук какво ще вдигнеш!" Възгласа му бе чут от от всички зрители, което предизвика бурни негодувания по трибуните. След 4 минутни разправии, съдията изгони с червен картон Юсеинов и вдигна само жълт на несебърския футболист. Последваха разправии по терена, като се наложи и охраната да се намесва. Това нажежи обстановката на терена и срещата вече не беше същата.

Минути по късно друг футболист на гостите се опита да откъсне краката на Илиян Енчев, като го изрита без топка, така че успя да скъса една от обувките му. Ядосан от реакцията на съдията, който вдигна само жълт картон, Енчев запрати обувката си към рефера, показвайки му пораженията по нея, за което получи жълт картон. До края на полувремето играта бе изнервена, но 10-те от Марица стояха равностойно на терена. Реферът Станчев продължи започнатото, като си затваряше очите за очевадни неща. Стигна се до ситуация при която гостите започваха игра без съдийски сигнал, като и такава при която съдията отсъди фал в полза на Несебър, въпреки че до футболиста на гостите нямаше противников състезател. Логично и самите играчи на Несебър не разбраха, че има фал и първоначално техен състезател се подготви за изпълни тъч. Краят на първото полувреме дойде със само минута продължение.

На полувремето шефът на Несебър Недялко Москов поиска сметка от зрителите за подвикванията към отбора му, като дори се качи на централната трибуна и ги подкани да си гледат спокойно мача.

Второто полувреме започна с териториално превъзходство на гостите, което бе логично с оглед на това, че домакините бяха с човек по-малко. Минути след подновяването рефера Станчев отсъди дузпа за Несебър, която бе приета с усмивка дори от несебърския състезател. След точно изпълнение Несебър поведе с 1:2. Безкрайно изнервен Мирослав Пушкаров извърши грубо нарушение близо до центъра на терена и бе изгонен. Към съблекалните пое и вратарят на несебърци Росен Андонов, който хвана за гушата Пушкаров. След 5 минутни разправии играта беше подновена. До края на срещата маричани играха без никакво желание, тъй като крайния победител бе ясен. Реферът Станчев и неговите помощници не пропускаха да напомнят, че това зависи от тях. Маричани инкасираха още 2 гола в доиграващия се двубой, след грешки в разредената защита и срещата завърши 1:4. През целия двубой делегата на мача стоеше безучастно на централната трибуна, чоплейки спокойно слънчоглед.

Ръководството на Марица е подало жалба срещу съдийството веднага след срещата, а пловдивчани се убедиха, че изказванията от други отбори играли с Несебър за съдийски тесли срещу тях вероятно са верни.

Чисто спортно-технически лидерите от Несебър не показаха нищо стойностно в този мач, а опитът на "жълто-сините" да постигнат победа бяха прекършени в зародиш от безобразния Валентин Станчев и компания. Феновете от Кършияка пък коментираха по между си, че подобно нещо никога не са виждали.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Там е морето курорта-плажа-паламуда.А от МАРИЧТКАТА само една- ЛАНГА-гола.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Шанс за Марица! Струмска слава с много проблеми преди визитата в Пловдив
ПФК Марица: Подкрепете отбора в тежкия домакински двубой!
Марица с два много важни мача, от тях ще стане ясно бъдещето
Бивш играч на Ботев вкара 2 гола на Марица, пловдивчани с 6-а поредна загуба
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: