ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (26)
Борислав Иванов от "Цар Симеон" спечели нова премия на Обиколката
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:55 / 11.09.2008Коментари (0)1385
Боби Иванов метри преди да спечели първата премия за катерачи
Французинът Томас Буте, който кара за Хемус (Троян) си върна жълтата фланелка след днешния етап от Варна до Бургас, след като досегашния лидер Волдимир Старчик бе наказан с една минута допълнително време за дърпане от МПС. Украинецът, който кара за Латвия получи технически дефект и след ремонта, за да се върне в основната група се дърпа за автомобила на своя тим. Дори се заформи малък скандал, тъй като според другите отбори Старчик трябва да получи по-голямо наказание, тъй като се е дърпал за автомобила 3-4 минути.

Самия етап бе спечелен от Ласис Нормунд от Норвегия, който спечели с мощен финален спринт пред Ивайло Габровски от КК "Несебър", а трети остана националът Данаил Петров. За Габровски това е трети подиум за четири старта. Нормунд също продължава да прави много добро впечатление, след като вчер също взе етапа с финален спринт пред основната група. Всички състезатели завършиха заедно, така че с изключение на жълтата фланелка, промени в класирането няма.

Борислав Иванов от КД "Цар Симеон" пък взе първата премия за катерачи, която бе от трета категория. Боби дръпна на основната група, но се измори и точно преди премията дори бе застигнат, но спечели с малка разлика от около пет метра. Това е първа премия за младия колоездач в Обиколката, който кара за първа година при мъжете след като бе юношески национал. Боби Иванов обаче закъсня от основната група, след като реши да изчака паднал съотборник, на когото реши да помага. Най-добре от колоездачите на "Цар Симеон" се представи Пламен Димов, който завърши сред първите 10.

Носителите на другите фланелки също се запазват. Ники Милков от националния отбор взе нови осем точки в класирането за катерачи и даде сериозна заявка за спечелването на бялата фланелка на червени точки. Николай взе пръв височината край Обзор, като прибави пет точки за нея, тъй като тя бе от втора категория. Националът стана пръв и на следващото изкачване от трета категория.

В класирането за зелената фланелка се оформиха и двата основни фаворита - Нибо от Норвегия и Бомел от Дрезден (Германия). Норвежкият колоездач има 17 точки в класирането за активност, а Бомел - 10. При най-младите все още лидер е Петър Панайотов от КК "Бургас". Всички победители и носители на фланелки бяха наградени пред кметството на Бургас от кмета Димитър Николов. Утре колоната стартира от Айтос.

Още по темата: общо новини по темата: 15
14.09.2008
14.09.2008
13.09.2008
13.09.2008
12.09.2008
12.09.2008
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Лудогорец реши всичко, чака на финал победителя от Ботев - ЦСКА-София
Локомотив взе дербито с Ботев! "Канарчетата" с червен картон, Пепи Андреев с два гола
Ген. Нонка Матова: Запишете се! Всяко ваше участие в спорт е здраве и добра емоция
Ботев "намигна" на Етър след трите победи и им честити празника
Томаш и Керкез отсвириха дербито Локо - Ботев в Трета лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: