ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Георги Илиев скарал Едуард Ераносян и Христо Бонев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:55 / 19.09.2015Коментари (4)4192
© Plovdiv24.bg
Благоволението на покойния бос на ВИС-2 Георги Илиев е в дъното на нестихващата война между новия треньор на Лудогорец Едуард Ераносян и легендата на Локомотив (Пд) Христо Бонев-Зума, разкрива пред "България Днес" човек от ръководството на "смърфовете" преди повече от десет години.

През 2003 година Едо бе назначен за треньор на пловдивските "железничари" на мястото на Димитър Димитров-Херо. Година по-късно, макар и минавайки през перипетии, той извежда тима до единствената му засега шампионска титла. Тогава собственик на "черно-белите" е именно Георги Илиев. По това време Зума е човекът, който има най-голямо влияние по футболните въпроси над сочения за мафиотски бос Илиев.

След титлата обаче шефът на висаджиите все повече показва симпатиите си към Едо, което не се харесва на най-великия футболист в историята на "Локо" (Пд). Затова и между тях избухва война, която не стихва и до днес.

През зимната пауза на сезон 2003/2004 "смърфовете" са лидери в класирането, но след първия пролетен кръг, в който "Локо" (Пд) побеждава "Македонска слава" с 1:0, идва голямата бомба - Ераносян е уволнен. Една от причините е, че директорът Емил Наков не му предава заповед от боса Георги Илиев да пусне в игра Дарко Спалевич. Треньорът не разбира заповедта и не пуска футболиста, за което си понася последствията. Наследява го помощникът му Иван Маринов-Маслара, но той изкарва по-малко от три месеца и след загуба от "Левски" Жоро Илиев връща Ераносян, който прави тима шампион и става близък до шефа. И така влиянието на Зума отслабва, а той иска да дирижира случващото се на "Лаута". По време на престоя на Едо като треньор на "Локо" група от фенове през цялото време са срещу него, псуват го и го заплашват, а клюката разказва, че те са организирани именно от Бонев, който категорично отрича.

През ноември 2008 година българският специалист е начело на кипърския АПОП, когато негови играчи са хванати с допинг, а самият той е наказан да няма нищо общо с футбола за две години.

Впоследствие пробва да обжалва, но само отнася още две години наказание.

През 2010 година, когато бос на Локо (Пд) вече е Емил Наков, а треньор именно Бонев, Едо пак се появява на хоризонта. На Зума се налага да напусне по здравословни причини и Ераносян, въпреки че е наказан, започва да командва спортно-техническата подготовка, макар и в сянка. За онзи период някои близки до клуба твърдят, че Бонев организира до УЕФА и до кипърската футболна федерация да стигнат сведения, че противникът му се е върнал в спорта, макар и да няма право на това. В мач срещу "Пирин" в Благоевград Едо дори е засечен в съблекалнята на полувремето.

"Това са си наши неща, някои са останали в миналото. Аз съм му бил треньор преди, работили сме заедно. С него си имаме някои търкания, но по локомотивска линия", лаконично коментира Зума и отклонява темата.

Според източници от Разград Бонев вече е предупредил директора на "Лудогорец" Ангел Петричев да очаква проблеми от страна на треньора, който отвсякъде напуска със скандали. След убийството на Георги Илиев Емил Наков уволни Едо след скандал заради "уронване престижа на клуба". Три години по-рано той напусна "Добруджа" също след скандал със собственика Величко Найденов. В началото на 2007-а поема "Берое" и само няколко месеца след това - през юни, напуска пак след скандал с шефа Николай Банев. Наставникът обвинява бизнесмена, че не дава пари за селекция. През септември същата година вече е начело на Вихрен (Сандански) с президент Коко Динев. Само месец по-късно напуска отново след познато обвинение - наставникът е недоволен от играчите, с които разполага. Последната му спирка е в Кипър начело на АПОП, където гръмва допинг скандалът







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Какъв локомотивец е тоя Бонев , като мисли само за пари и да напраи някоя мръсотия.....
0
 
 
Нека Едо и Зума се разберат като едни истински локомотивци.Каквото било -било.Едо направи Локо пд шампиони но и Зума завинаги си остана локомотивец.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Томаш вариант за треньор на ЦСКА-София след смяната на властта
Крушарски: Поредно решение, което съсипва футбола! Щетите ще са големи!
Георги Минчев не спира да бележи в Кипър, направи го в трети пореден мач
Ботев с обичайна глоба от БФС, "черно-бял" любимец пропуска мача с ЦСКА-София
Илиев, Павлов, Златински и Пиргов със специален "черно-бял" призив
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: