ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (27) | Вчера (21)
Бегачите на "Цар Симеон" вече са в Троян, готови са за старта на Обиколката
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:03 / 06.09.2008Коментари (0)1388
© Plovdiv24.bg
Тимът на пловдивския велоклуб Цар Симеон Рея96 пристигна в Троян за 58-ма международна колоездачна Обиколка на България, която стартира в понеделник. Пламен Димов, Борислав Иванов и сръбските национали Игор Пайович, Александър Дукич, Драган Спасичи Горан Шмелцерович направиха днес лека тренировка. Шестимата са напълно готови за старта след прекарания летен грип, който изкараха по време на 10- дневния високопланински тренировъчен лагер в Балканци.

Обиколката стартира обаче неофициално в неделя, 7 септември, с представяне на отборите на централния площад в Троян. След това ще се състои критериум по улиците на града, който ще определи символичните първи носители на почетните фланелки - жълтата- за водача в класирането, зелената- за най-активния състезател, бялата на червени точки -за най-добрия катерач и чисто бялата - а най-добрия млад колоездач.
79 000-ият километър от създаването на състезанието, ще бъде преминат в третия състезателен етап от Разград до Варна, на 103-ият км от разстоянието.

Премиите за активност по време на Обиколката ще бъдат точно 16.

Премиите за катерачи пък са 11- една от първа категория (на връх Шипка), две от втора категория (Арбанаси и Обзор) и осем от ІІІ категория.

Височините са разпределени така: 1. етап - 3, 2. етап - 1, 3. етап - 2, 4. етап - 2, 5. етап - 1 и 6 А етап - 2. 40 000 лева е общият награден фонд, като 26 460 лв са за награди в отделните етапи и 13 230 лв. - премиите за крайното класиране.
Колокаска на стойност 300 евро пък ще бъде наградата за първия колоездач на 79 000-ия километър. Състезателен велосипед за над 5000 лева ще получи за награда най-добрият български бегач. По 100 лв. награда пък са предвидени за най-добрия българин във всеки отделен етап.

Преди старта на Обиколката на България организаторите решиха да включат в състезанието и новосформиран национален отбор, който ще носи към името си и логото на един от спонсорите си - Евроойл. В него ще карат двама състезатели на Цар Симеон Рея96 - преотстъпеният на италианския Ендека пловдивчанин Стефан Христов и Светослав Недев, Данаил Петров, който се състезава за португалския Бенфика и Николай Михайлов от френския Мартиг. Треньор на този представителен държавен тим ще бъде Христо Христов от Евроойл (Свиленград).

В последния момент участието си потвърди полският тим Вело тур, с което отборите от чужбина станаха 16. Българските тимове са 6: национален - Евроойл, национален младежки - Победа (треньор Павел Шиваров), КК Несебър, Хемус 1896 (Троян), КК Бургас и КК Цар Симеон Рея96.

В обиколката ще вземат участие двамата ни представители на олимпийските игри в Пекин- Евгени Балев и Даниел Петров. Русия ще бъде представена от сборен отбор. В надпреварата ще участват със свои представителни отбори Румъния, Люксембург, Португалия, Литва, Латвия, Хърватия, Сърбия, Австрия, Унгария, Албания. До последно ще се очаква и потвърждение за участие от германския Щутгарт.

Международният колоездачен съюз е командировал двама свои елитни комисари на Обиколката - Мирослав Жанур от Чехия и сърбинът Марко Прокичевич, които ще следат за допинг контрола. След всеки етап ще бъдат взимани четири проби - според класирането и по жребий.

Обиколката е от високата категория 2.2 и е включена в календара на Международната федерация (ЮСИ) във веригата "Юръп тур". Турнирът е отворен за участие на състезатели категория мъже - Елит и ще събере много силни бегачи от почти цяла Европа.

Наградният фонд на Обиколката тази година е в размер на 40 000 лева. 26 460 лева ще бъдат раздадени по отделните етапи, а останалите 13 230 - при крайното класиране.

Стартът е в понеделник от Троян. Финалът на състезанието пък бе поверен на пловдивския велоклуб Цар Симеон Рея96, което е поредното голямо признание за него и за колоезденето в Пловдив. Финалът е на 14 септември пред Панаирното градче в Пловдив.

Още по темата: общо новини по темата: 15
14.09.2008
14.09.2008
13.09.2008
13.09.2008
12.09.2008
12.09.2008
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
След 1:8 от Септември, юношите на Ботев паднаха и от Славия
Легендарен отбор от Бундеслигата следи играч на Локо! От "Лаута" искат 3 млн. евро
Пловдивски тенисист игра срещу бивш №24 в света на четвъртфинал в Испания
Наш национал: Локо (Пд) играе най-стойностния футбол в България
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: