ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (7) | Вчера (8)
България с първа титла от световното първенство по таекуондо в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:17 / 28.08.2015Коментари (0)3152
©
Пълен комплект медали спечелиха днес българските национали на провеждащото се в Пловдив Световно първенство по таекуондо.

Рами Шау спечели титлата в категория над 85 кг., Антон Огорелков (57 кг.) добави сребро, а Амалия Колева (57 кг.) бронз.

Дебютантът при мъжете Рами Шау се наложи на финала над украинеца Баграт Адамия. Бурно подкрепян от няколкостотин българи, Рами получи 3 от съдийските гласове в своя полза срещу 1 за противника.

"Чувството е неописуемо. Не съм си и представял, че ще стана световен шампион. Всичките ми противници бяха много добри. Ако трябва да съм честен, мислех си, че ще загубя още на четвъртфиналите от руснака Денис Мартшевич, който е бивш световен и европейски шампион. Надиграх го и постепенно придобих повече самочувствие. С моя треньор избрахме печелившата тактика за финала и съм безкрайно щастлив, че успях да спечеля златния медал. Това е исторически момент за мен. Посвещавам този триумф на семейството, ръководството на федерацията и на моите съотборници", сподели със сълзи на очи Рами.

Сълзи от радост имаше и по лицето на друг от дебютантите ни при мъжете - Антон Огорелков. Талантливият ни национал завоюва сребърен медал в категория до 57 кг., след като на финала отстъпи с 1:3 съдийски гласа от непобедимия Евгени Оцимик (Русия).

Въпреки травмите, които получи в предишните мачове, Антон игра със самочувствие и беше активен през цялото време, но в крайна сметка успехът отиде на сметката на руснака. След срещата Оцимик похвали своя противник и обяви, че това е най-добрият съперник, срещу когото се е изправил от началото на първенството в Пловдив.

"Той е уникален състезател, с много голям опит. Трикратен световен шампион и многократен европейски. Дадох всичко от себе си и съм щастлив и приятно изненадан, че дори един от реферите отсъди в моя полза. Не съм си представял, че още в дебюта си на Световно първенство ще спечеля медал и съм много горд от това. Благодаря на прекрасната публика за подкрепата", сподели Антон Огорелков.

Амалия Колева оформи пълния комплект от медали, които страната ни спечели днес. Състезаващата се в категория до 57 кг. Амалия, загуби на полуфиналите в напрегнат и равностоен сблъсък от Алина Нашчинец (Украйна).

Минимум бронзов медал си осигури и Мирела Чилингирова в категория до 75 кг., след като с победата над Линда Деучова (Чехия) достигна до полуфиналите.

До края на деня на татамито ще видим още и Любомир Бакалски (64 кг.) и Илиан Томанов (85 кг.).

Още по темата: общо новини по темата: 11
29.08.2015
29.08.2015
28.08.2015
27.08.2015
27.08.2015
27.08.2015
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Две титли за боксьорите на "Лаута Арми" от държавното първенство
Страхотен успех за пловдивския спорт!
Гол в последната минута спаси дубъла на Ботев от загуба в Съединение
Добра новина за Ботев! Най-опасният играч на ЦСКА пропуска реванша за Купата
Петкратен шампион на България, играл и за Локо (Пд), се сбогува с футбола
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: