ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (6) | Вчера (11)
Вики Радева с 2 медала от европейско по бърз шах
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:56 / 06.08.2015Коментари (1)1554
Виктория Радева се завърна с 2 бронзови медала от Европейското първенство по ускорен шах и блиц, което се проведе от 31 юли до 6 август в Нови Сад /Сърбия/. 

В състезанието взеха участие на 200 състезатели от 23 държави, които бяха разпределени в групи до 8,10,12,14,16 и 18г. - отделно за момчета и момичета.

Имайки в предвид ,че на Вики предстоят двете най-сериозни първенства за годината-Световно и Европейско първенство по класически шах, съответно в Гърция и Хърватска, треньорът на пловдивчанката Спас Кожухаров й даде съвет на ускорения шах да прескочи две група и да премери сили при каките до 18 г. 

14-годишната представителка на ЩК "Спартак" се представи отлично и завоюва бронзов медал при най-големите, като раздели 1-3 място с по 5,5 т. 

Допълнителните показатели обаче отредиха шампион да е сръбкинята Жасмина Гайчин, втора-унгарката Кристина Гал, а трета стана Вики. 

На блица с контрола 3 мин.+2 сек. Вики "слезна" в групата си до 14 г., въпреки че блица не е силната й дисциплина тя отново успя да се пребори за медал. Шампион стана Олга Баделка / Беларус/, втора е румънката Кристина Настасе, а за Вики отново остана бронзовия медал.

Така Вики стана най-добре представилата се българска участничка с 2 бронзови медала от осемте българчета. 

Добри думи заслужава и плевенчанина Валентин Митев, който убедително поведе в групата до 12 г. На ускорен шах, а в последните 2 кръга му трябваше поне половин точка за медал и 1 за първо място. Но малкия плевенчанин загуби и двете партии в спечелени позиции, като явно напрежението си оказа думата върху психиката му. В крайна сметка той завърши на
6-то място.

Участниците и техните ръководители и треньори в това първенство се убедиха ,че шахмата в Сърбия е на голяма почит. Преди започването на турнира з залата за игра завърши Опън турнир на област Войводина, а по-време на Европейското първенство се провеждаше и друг турнир.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Бой в Хебър! Любо Пенев изгони двама
Прекрасно! Деца от Ботев (Враца) поздравиха Георги Николов
Дубълът на Ботев на пътя на Спартак към Втора лига
Отлична новина за вратарския пост в Локомотив Пловдив
Георги Дерменджиев преди финала с Ботев: Искаме дубъл!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: