ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Апостол Апостолов: Ботев може да мисли за три години напред
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:39 / 05.07.2015Коментари (9)8231
© Plovdiv24.bg
Председателят на сдружението ПФК Ботев Пд, което държи 61 процента от акциите на клуба, Апостол Апостолов даде интервю пред "Тема Спорт". В него той разкри каква ще бъде политиката за трайното стабилизиране на канарчетата, както и какъв е планът за изчистване на задълженията, които са близо 50 милиона лева. Шефът говори още за трансфера на Цветелин Чунчуков и напускането на Иван Цветков, привличането на Георги Марков и дали Петър Пенчев ще остане на треньорския пост.

Г-н Апостолов, във вторник ще имате събрание на Съвета на директорите. Ще обсъждате ли назначението на нов президент?
- Не мога да кажа нищо още. Единственото, което мога да разкрия, е, че на това събрание ще обсъдим свикването на Общо събрание. Това е. Каквото има ще го кажем след това. Смятам, че е важно да договорим нови спонсори. Иначе отборът ни е добре окомплектован.

Имате ли осигурен бюджет за новия сезон?
- Бюджетът си е бюджет и ще бъде изпълнен. Доколко е гарантиран и докога не смятам, че трябва да го обсъждам по медиите. Разговарял съм с футболистите, те трябва да са спокойни - ще си получават заплатите. Така че от тях се иска добро представяне.

Разбрахте ли се с другия собственик ТЦ-ИМЕ, тъй като те не присъстваха на последните ви събрания?
- Да. Те ще идват на събранията оттук насетне.

Какво трябва да направите от финансова гледна точка?
- Не обичам да давам обещания и да говоря празни приказки. Доста интерпретации чух за Ботев и финансовото положение на клуба. Много е лесно обаче, когато някой има едни пари наготово да ги харчи. Досега в професионалния ми живот не ми се е случвало да разполагам с такива средства, винаги е трябвало първо да се направят приходи и след това да се мисли за изразходването им. А в Ботев е имало ситуация - "ето ти тези пари, харчи ги"...Но знаете, че когато е най-тежко, клубът винаги се обръща към феновете, така беше и в Левски. Защо баровците не искаха да работят с привържениците, когато имаше пари, а не когато ги изхарчиха. Явно, че моделът е бил грешен и са били изразходвани неправилно средства. Имало е много пари, които е можело да бъдат спестени. В момента трябва да се съобразим с бюджета си, а не да го надхвърляме. Истината е, че на привържениците не им е работа да спасяват клубовете си.

От дълго време Левски проявява интерес към Александър Колев и Даниел Златков. Водени ли са преговори между ръководствата за двамата?
- Между двата клуба не е имало никакви преговори. Ние обаче сме отворени за трансфери. Всичко на този свят се продава, но всичко зависи от цената. Ако един футболист струва 1 милион евро и някой ни даде толкова, разбира се, че ще го дадем. Едва ли има такъв клуб в България, който не би продал. Може би само Лудогорец гледа нещата в един дългосрочен етап от около 5 години. Никой друг не може да си начертае план по-дълъг от три години. Ние също влизаме към тях. Най-смелите прогнози, които може да си направим, са за три сезона. Но ние може да го сторим, защото разполагаме с школа.

Ще продължите ли да залагате на политиката за налагане на млади футболисти за сметка на чужденци? Точно така изгря звездата на Чунчуков.
- Разбира се, че ще продължим. Освен Чунчуков още осем или девет човека са под 22 години. Доста хора дават за пример Сърбия. Виждате, че техните клубни отбори може да не са на това ниво, което те искат, но станаха световни шампиони до 20 години. Няма да давам акъл на спортно-техническия щаб. По тази причина взехме и Георги Марков, за да се вдигне нивото. В крайна сметка той е спортният човек, всички останали шефове могат да се изказват само от обща култура в случая и аз, неговото мнение тежи.

Ще получат ли Георги Марков и Петър Пенчев цялата спортно-техническа власт в клуба?
- Разбира се, двамата отговарят за всички въпроси свързани с отбора. Те са хората, които трябва да изградят клуба като футболна система. Това се отнася не само за първия отбор, но и за школата. Имат много неща, върху които да работят, но вярвам, че лека-полека ще ги подобрят. Вече оттам нататък административното ръководство има задачата да осигури финансирането. Мисля, че ако всички си гледаме работата, ще вървим напред.

Сигурен ли е Пенчев за поста си, тъй като се заговори, че Димитър Васев може да поеме тима?
- Да, нали затова преподписахме договора му. Дали сме му картбланш, но от него се очакват необходимите резултати. Ако ги няма - ще седнем и да обсъдим нещата. Колкото до Димитър Васев - името му въобще не е коментирано.

Ще се отрази ли на отбора напускането на Иван Цветков, Адам Стаховяк, Томаш Иршак, Цветелин Чунчуков, които бяха основни играчи?
- В началото сигурно ще се отрази. Но е трудно категорично да се каже. Искрено се надявам да не се случи. Хора като Стаховяк, Иршак и Цветков притежаваха голям опит и бяха сред ключовите фигури. Сега Ботев ще трябва да намери новите си лидери. Ако го погледнем от гледна точка на бизнеса, продажбата на Цветелин Чунчуков беше добра за клуба. Миналото спортно ръководство е видяло нужните качества в момчето, бе му даден шанс да се наложи и той го направи. Нормално е след това и Чунчуков да помисли за бъдещето си. Нашата цел е да намерим друг като него, да го развием и след това да го продадем. Моделът е подобен като този на Литекс.

Какви ще са целите пред отбора през новия сезон?
- Смятам, че силите в момента в А група са много изравнени. Иска ми се да се целим от пето място нагоре. Аз бих желал да кажа на футболистите - "стремете се да сте най-малко трети". Но когато поставям някаква цел, трябва да съм адекватен. В момента сме подсигурили необходимите средства за подготовка, за старта на шампионата, така че футболистите не трябва чувстват някаква несигурност. Нещата и с дълговете ще се нормализират. Сега да мине и събранието, да направим някои корекции в устава, в борда на директорите - това ще даде по-голяма административна стабилност. Така че, ако нещо е тревожило играчи досега - да отпадне. Остава само оттам нататък да има и резултати на терена. Мисля, че имаме необходимите условия, ръководство и футболисти да направим отбор, който да няма проблеми да се справи с всеки в България. Ние винаги сме играли нападателен футбол за разлика от други тимове с медали, които паркират рейса пред вратата.

Имате ли вече ясен план как да изчистите задълженията, които са около 50 милиона лева?
- Съвсем скоро ще обявим какви решения ще предприемем. Вече са извършени някои действия, мисля, че нещата са в оптималния вариант. В момента преговаряме и с няколко спонсори. Надявам се до началото на първенството да може да направим необходимите разяснения около тях. За нас не е важно те да са много като бройка, а какви пари ще дават. Съгласни сме например пет спонсора да наливат по 200 хиляди или два да извадят по 500 хиляди, за нас няма значение, тъй като сумата ще бъде еднаква. Идеята е тези пари да подсигурят още по-добре тима.

Още по темата: общо новини по темата: 285
09.10.2015
09.10.2015
01.10.2015
25.09.2015
24.09.2015
22.09.2015
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Прочетох "Тема Спорт" в началото и се чудя да продължавам ли да чета?
на 05.07.2015 г.
-15
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ЦСКА с нова схема срещу Ботев
Халф на Ботев: Завръщам се с бавни стъпки, благодарности към феновете!
Билетите вече се продават! Ще има ли "жълто-черна" инвазия в София?
Юноша на Ботев с контузия, връща се в игра следващия месец
Бултрасите се надъхват: Тръпката се покачва, напрежението расте!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: