ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (9)
Спортните журналисти искат публично извинение от Домусчиев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:10 / 18.05.2015Коментари (4)2278
© Bulphoto
Българските спортни журналисти излязоха с обща позиция във връзка с разразилия се скандал с собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев. От Българската асоциация на спортните журналисти обявиха, че ще водят открита война срещу агресията и унижаването на колеги, изпълняващи служебните си задължения.

Ето и позицията на Българската асоциация на спортните журналисти:

"Българската асоциация на спортните журналисти обявява, че ще води открита война срещу агресията и унижаването на колеги, изпълняващи служебните си задължения. Война с всички "оръжия" на свободното слово и активна гражданска позиция от страна на спортните журналисти.

БАСЖ осъжда крайно възмутителното поведение на собственика на "Лудогорец" Кирил Домусчиев към репортера от bTV Димитър Тасев. Личната обида към него и генерална обида за гилдията на спортните журналисти не могат да останат без последствия.

Призоваваме колегите към трайно критично отношение, силни коментари и изразяване на категорична нетърпимост към погазените ни права и чест. Призоваваме отношението към всеки, дръзнал да уронва престижа на професията ни, да бъде безкомпромисно спрямо разбиранията на отделните журналисти, но и гарантираме, че ще се стремим към общи действия на гилдията като такава, без да нарушаваме интересите на нашата аудитория.

Призоваваме за борба срещу всеки опит за незачитане на гилдията, работата на журналистите и правото им на свободно изразяване на позиция.

Позицията на УС на Българската асоциация на спортните журналисти ще бъде връчена и лично на Кирил Домусчиев! Това ще се случи на неформална среща между Българската асоциация на спортните журналисти и собственика на "Лудогорец" в пресклуб "България" на Националния стадион "Васил Левски" утре, 19 май, от 9,30 часа. На нея ще бъдат отправени лично всички критики от гилдията на спортните журналисти към Кирил Домусчиев. Сред задължителните искания ще бъде публично извинение към Димитър Тасев и спортните журналисти".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Журналята да не са надъхват много, че нещо много права им дадоха вече... да не стане така всички да бягат от интервютата и да си ги вземат от колеги...То бива бива подкрепа ама тоя олигофрен дето зададе въпроса по малоумен начин и не можа да се защити дори.. .
+3
 
 
Този тиквеник си заслужава отношението. Но нека уважаемата гилдия да призове и журналистите за етично отношение към интервюираните.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 18.05.2015 г.
0
 
 
Тоя пък, кому к..а търси в Обществения съвет на БНР? Нещо...за лапачка или въздействие?! От къде и кой прецени, че този тъмен балкански субект има багаж, та го избраха в обществения съвет? Но пък ме кефят понякога журналистите, как умират да шибнат някой псевдо-бизнесмен, та да му се завие свят!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Юношите на Хебър и Локомотив Пловдив си размениха по едно полувреме в Пазарджик
Капитанът на Спартак с хеттрик срещу Марково
Става банално! Томаш за пореден път обясни загуба на своя отбор с липса на класа
Лош старт на Локо в плейофите, рефер си затвори очите за дузпа срещу Лясков
Две титли за боксьорите на "Лаута Арми" от държавното първенство
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: