ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (16)
Юноши и девойки от над 15 държави мериха сили на тенис кортовете на ТК "Локомотив"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:23 / 19.04.2015Коментари (0)1371
©
Международния тенис турнир за юноши и девойки до 18 г. отново показа, че подпомага младите състезатели по пътя към големия тенис и е важна крачка в израстването им като спортисти и личности. Това заяви генералният спонсор на турнира -здравният мениджър и председател на фондация "Качество на живот" д-р Невен Енчев след като награди победителите.

"Plovdiv Cup", категория 2 се проведе на кортовете на ТК "Локомотив"от 11 до 19 април. Състезателката на Русия Валерия Желева спечели турнира при девойките. Във финалния двубой тя победи с 6:3, 6:4 румънката Салма Кадар. По пътя си към титлата Желева надигра на полуфинала българката Синовия Ванева с 6:2, 3:6, 6:1. При юношите триумфира румънският квалификант Клин Манда, надиграл във финала 6:2, 6:4 руснака Алексей Алешчев.

Д-р Енчев връчи наградите на победителите в двата финални дни и им пожела успешни участия по пътя към големия тенис. Юноши и девойки от над 15 държави, сред които Русия, Великобритания, Румъния, Украйна, Турция, Финландия и България, се срещнаха на кортовете в Пловдив.

"Този турнир е много важен за нашите състезатели, тъй като им помага, без сериозни финансови разходи да печелят точки за ранг-листата, да се класират и участват в други състезания на високо международно ниво. По този начин Тенис клуб "Локомотив" и Пловдив са на картата на големия тенис", заяви вицепрезидентът на Българската федерация по тенис и президент на ТК "Локомотив" д-р Георги Крумов.

"Plovdiv Cup" се провежда за 11 пореден път, със съдействието на Община Пловдив. За тези 11 години от пета категория успя да се издигне до втора категория.

"Представителите на други национални федерации федерации по тенис дават много добри отзиви за организацията на турнира, състоянието на настилката. Това ни дава възможност със съдействието на БФТ за добри двустранни контакти и участия в международни турнири", посочи д-р Крумов. Той даде за пример как след една добра оценка на британски делегати, техен отбор за юноши и девойки до 14 г. е провел свой лагер тук.

През последните години турнирът неизменно се подкрепя от д-р Невен Енчев, фондация "Качество на живот" и болниците "Медлайн" и "Централ хоспитал". Спонсорството на турнира е част от работата им в посока на здравната профилактика, активния спорт от ранна детска възраст, както и подпомагането на деца с увреждания и инвалиди и приобщаването им като реална част от обществото ни.

Екипът на д-р Невен Енчев работи изключително с деца, болни от ДЦП. На един от тенис турнирите за инвалиди, също подпомогнат от здравния мениджър, д-р Енчев покани проходилите в болница "Медлайн" деца, лекувани от ДЦП. "Искахме да видят как чрез спорта хората с увреждания могат да се интегрират социално и да укрепнат физически и психически".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Това се казва увереност! "Канарчетата" празнуваха с тениски за финала
Щастливият Керкез: Заслужихме финала! Благодаря на хората!
"Жълто-черна" еуфория! Ботев е на финал!
По минути: Ботев 2:0 ЦСКА-София
Разкриха голямата изненада за феновете на Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: