ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев няма какво да прави в Топ 6
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:30 / 28.11.2014Коментари (32)6281
© Plovdiv24.bg
Ей, голямо натискане за пустата първа шестица. Класирането там стана цел на почти на всички отбори. Само "Хасково" и "Марек" още не сме чули да казват, че искат да играят догодина в топ 6. Със сигурност за следващите редове, които ще напишем, голяма част от феновете на "Ботев" отново ще ни теглят по една звучна и ще ни обвинят в атака срещу любимия им отбор. Първо да кажем, че ние нямаме нищо против "Ботев", но той просто няма място в топ 6. Не защото не разполага с футболен капацитет или пари. Просто погледът на пловдивчани трябва да е насочен малко по-напред в бъдещето, а не под носа им. Ето ще погледнем накратко и при друго стечение на обстоятелствата и класиране на пловдивчани в първата шестица. Там ще са още ЦСКА, "Лудогорец", "Берое", "Левски" и "Литекс". Хората на Вили Вуцов не са кой знае колко по-зле примерно от изявите на селекциите в синьо, оранжево и старозагорско зелено. Да кажем, че някъде срещу тези отбори "Ботев" ще вземе точки. И какво от това? Дори и да се класират за Европа, може да се окаже така, че ще загубят повече пари, отколко ще спечелят.

Подобен бе случаят на "Левски" при отпадането от "Иртиш" в Лига Европа. Грешно е да се мисли, че като се класираш за предварителни кръгове в евротурнирите, ще вкараш в касата милиони левове. Друго, от което "Ботев" ще си пати от топ 6, е, че всеки мач там е война. Точно такава, каквато бе преди, по време и след двубоя с "Левски" през уикенда. В редиците на Вуцов има достатъчно млади момчета, които, честно да си кажем, не са свикнали да издържат на напрежение. За какво им е на пловдивчани цяла седмица да поемат ударите я на ЦСКА, я на "Лудогорец" или "Левски" в дните преди мача? Излишно е. От престрелките по медиите само могат да загубят още преди съдията да е надул свирката. Друг минус може да дойде от базата в "Коматево". Надали има две мнения по въпроса колко всъщност е уникално съоръжението. След мача с "Левски" Гонзо ей така от нищото заяви, че базата не става за приемането на дерби мачове. Утре ще го каже Стойчо, а след седмица Хубчев. Така БФС бързо ще клекне и за щяло и нещяло ще си измисля наказания за бултрасите, за да играят пред празни трибуни или на неутрален терен. Не на последно място са проблемите с КТБ и Цветан Василев.

Банкерът в момента е един от най-мразените в държавата а всеки го свързва с пловдивския тим. Откакто погледът на българите се измести от "Ботев", стадион "Христо Ботев" започна отново да се изгражда и дори и със закъснели срокове ще се построи. Ключовата дума е спокойствие. "Жълто-черният" отбор го има засега, но ще го изгуби, ако финишира в топ 6. Като ударим чертата, изглежда, че "Ботев" ще има много повече минуси, отколкото плюсове в шестицата. Сега набързо да кажем какво ще стане, ако хората, водени от Вили Вуцов, си останат под шестия. Първото и най-важно - ще имат достатъчно време да работят за бъдещето. За онзи поглед напред в годините. В редиците на "жълто-черните" има достатъчно млади момчета, които след 1-2 години могат да се превърнат в бижутата на родния футбол. Но с тях трябва да се работи внимателно, да се пипа с кадифени ръкавици. През ден четем за интерес към Гамаков, Чунчуков, Васев и Колев. А това не са всички. Все повече ще чуваме за Айтов, Казаков, Терзиев, Наско Милев и други. Те всичките имат потенциала да играят голям футбол един ден. Но не днес или утре. Особено пък да водят война с "Лудогорец", "Левски" и ЦСКА. Друг голям плюс за "Ботев", е че градският съперник "Локо" (Пд) също остава при долните шест. Така дербито на Пловдив ще го има още два пъти. Радост за феновете и на двата отбора. Освен това Вуцов може да съхрани част от играчите си в определени мачове и да засили мощта на "Ботев" за купата. Плюсовете да играеш в долната шестица не са никак малко. Няма да падне небето, ако не си при борещите се за Европа, напротив. Да си го кажем - "Ботев" няма нужда да се натиска за първата половина от таблицата. Не е лошо всички фенове, които днес ще ни теглят поредната, да се замислят върху това.

Източник: в. "7 дни спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 20
01.12.2014
01.12.2014
30.11.2014
29.11.2014
29.11.2014
29.11.2014
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-3
 
 
какво значение къде ще играе Ботев Пловдив те изгониха хората които истински милееха за него дори и във В група заради кърлежите които изсмукват и последната капка кръв докато не се обезпаразити отбора винаги ще страда независимо във1или 2 шестица
+4
 
 
Все едно е писана по поръчка, като оправдание за продажните и некадърни действия на някой, при едно евентуално не влизане в първата шестица, но ако не сме в 6-цата и не продължим за купата, на този някой, Пловдив ще му се стори едно много неприятно място със сигурност!!! ВНИМАВАЙ, ей!!!
на 28.11.2014 г.
-3
 
 
Напротив, мястото на ботев е в топ 6, където да бута говедата като тяхен законен сателит... все пак няма много време, парите на Банго свършват и кораба потъва
+5
 
 
Това писание е валидно по скоро за Левски Сф
+8
 
 
Тегля Ви с голямо удоволствие поредната, гадни шопски нещастници. Колкото и да не Ви се иска пак пловдивчани ще са пръта в колелата на отборчетата Ви. Пак ще сме там (в 6-цата) за да Ви е гадно и пак ще ревете от нас и ще искате да ни няма. ши*ани шопски отрепки. Да го д....е
+19
 
 
Въобще не съм съгласен с написаното... Да, тук са написани що годе добре минусите, без да се опишат плюсовете да си в шестицата и въобще не се описва какво е да си в долната шестица.... Та ако сме в долната шестица - вероятността Стахо, Иршак и други да напуснат е голяма... На кой му се играе срещу Марек, Хасково и т.н.... няма приходи от ТВ права, няма да има посещаемост и дори и базата ще е полупразна... Футболистите ни няма да са в полезрението на агенти, на националните треньори и т.н. Знаете ли колко е демотивиращо за един състезател (футболист) когато просто излезе да изиграе среща без заряд! Не сме ли в шестицата - НЯМА РАЗВИТИЕ! За мен лично, това ще е ГОЛЯМ провал!
+16
 
 
Не смятам и да коментирам написаното от тия ''капацитети'' от 7 дни АНТИ БОТЕВ,ще им кажа само едно-въпреки всичко ние ще пребъдем,'айде сега FUCK OFF!!!
+15
 
 
Много тъпа статия! Напротив, точно в първата 6-ца ще се играе без напрежение, защото няма и теоретична възможност от изпадане. Докато във втората шестица, при 2-3 загуби отново ще започнем да се притесняваме да не изпаднем. Да не говорим за парите от тв-права, които ще са десетки пъти по-големи! По-добре 6-ти в първата 6-ца, отколкото 7-ми във втората, това е моето мнение.
-10
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+7
 
 
Тази статия ми прилича малко на разискване по темата за ползата от това да си беден, и колко им е зле на богатите. Единственото вярно е, че попадането на ботев във втората шестица ще създаде някакви цели за двата пловдивски отбора, които иначе ще си доиграят кротко първенството.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Легенда на Ботев с 353 мача празнува днес
Георги Николов стиска палци за Ботев в Барселона
Дубълът на Ботев обърна Сливен в Трета лига
Балтанов благодари на "жълто-черните" фенове
Феновете на Ботев готвят ад за ЦСКА-София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: