ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (28)
Велико! Лудогорец носи първа българска победа в ШЛ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:57 / 23.10.2014Коментари (28)4983
Първенецът Лудогорец срази швейцарския Базел с 1:0 в мач от третия кръг на предварителна група В в Шампионската лига и постигна първа българска победа в най-престижния европейски клубен турнир.

В герой за българския тим се превърна отново защитник, както беше и в мача със Стяуа, когато блесна геният на Козмин Моци. Този път място в историята си спечели левият бек Йордан Минев, който в добавеното време простреля вратата на тима от Швейцария и хвърли публиката на "Васил Левски" в делириум.

Мачът вървеше към своя край, когато в добавените три минути "орлите" организираха поредната си атака. Топката попадна в Минев, който напредна в половината на Базел и стреля, достигайки наказателното поле. Стражът на гостите остана като препариран, докато топката се оплиташе в мрежата му.

Така Лудогорец опроверга лошата си репутация на тим, който играе разконцентрирано в последните минути. Именно в края на мача в Ливърпул разградчани бяха сразени с дузпа. Българският тим този път имаше превъзходство над Базел, който остана с човек по-малко още в 18-ата минута, когато Серей Дие беше изгонен за нарушение срещу Моци.

С човек по-малко физическите сили на гостите се изчерпаха и през второто полувреме играта се водеше изцяло в тяхната половина, но до гол така и не се стигаше, въпреки че отлични шансове на два пъти се откриха пред Юнес Хамза, както и пред резервата Върджил Мисиджан, но и на двамата не достигна точност.

В другия мач от групата Реал Мадрид срази с 3:0 Ливърпул на "Анфийлд", което означава, че във временното класиране на втората позиция е именно Лудогорец, следван от Базел и Ливърпул, които също са с по 3 точки. В следващия си мач българският шампион ще гостува на жадният за реванш Базел след 2 седмици.

ЛУДОГОРЕЦ - БАЗЕЛ 1:0
1:0 - Минев 90

ЛУДОГОРЕЦ: 21. Стоянов, 80. Кайсара, 55. Терзиев, 27. Моци, 25. Минев, 18. Дяков, 8. Ешпиньо, 7. М. Александров (81-Вандерсон), 84. Марселиньо, 17. Абало (77-Мисиджан), 9. Безяк (67-Хамза)

БАЗЕЛ: 1. Ваcлик, 16. Шер, 17. Сухи, 27. Алижи, 8. Дие, 20. Фрей, 33. Елнени, 34. Джака, 39. Кала (83-Хамоуди), 25. Гонзалес, 36. Емболо







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
За мен просто съдиите искаха да спрат Базел към второто място и там да е Ливърпул. Че те лудите никой не ги брои за живи. Какво като са взели 3 точки пак ще се последни в групата. Тя нивата е дълга. Защо никой не коментира 49 мин и 40 сек на мача как Моци спира нападател след извеждащо подаване от дълбочина. Та даже и фаул няма. http://vbox7.com/play:b39a41aa17
-3
 
 
Браво на Лудогорец за победата, но да се учат от нас как се подкрепя отбор.....
+4
 
 
Цялата тази щедро финансирана медийна истерия около актуалния "гранд по-скоро вреди на футбола, футболната култура и спорта като цяло. Какво е посланието? Ликувайте с бързите пари и бързия успех, оставете клубните и дори националния си отбор на второ място, защото не са МОДЕРНИ. Едва ли това е идеята на истинския спорт. От казионните възхвали на коментаторите лъха толкова провинциализъм. Как може футболна страна с традиции като България, която има повече участия на световни първенства от Гърция и Турция, взети заедно, да позволява да се загърби толкова история заради егото на един местен бизнесмен? Национална кауза?! Някой представя ли си как във футболна държава феновете на отбори с вековна история, като нашите Славия, Ботев, Левски, Черно море, трябва да се чувстват морално задължени всеотдайно да подкрепят новата модерна линия? Защо с такава загриженост не се коментира националният отбор? Контрастът е особено фрапиращ, а провинциалният манталитет в страната и мисленето на дребно и ден за ден взимат застрашителни размери. Футболът в целия свят е отражение на родова памет за поколения наред, а не на парвенющина, от която за една нощ градчета се пребоядисват от синьо-червено в зелено.
+4
 
 
Добре де,какво общо има това с Пловдив и нашите отбори?! Тук се коментира само това и националния отбор!Или и вие ни го набивате,че това е "национална кауза"Ай сиктир вече!
+2
 
 
На кой му пука за резаците от домусград?
-1
 
 
Не мога да разбера какво е лошото в това да има български отбор в ШЛ. Вярно е, че нямат история ама Локо и Ботев като са били създадени те имали ли са? Замислете се малко или много тези момчета и Кирцата направиха нещо за българския футбол и спечелиха точки в групата.
-2
 
 
Честито на Лудогорец и шнур за всички хейтъри! Резаци, турци, селяни и безродници са не момчетата от Лудогорец, а всички боклуци, които плюят големия успех на Бълграрския шампион. Само Локо!
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Глупости вършат само умните хора,за останалите е ежедневие...:)
на 23.10.2014 г.
0
 
 
Честито на Лудогорец пишат история с големи букви.
на 23.10.2014 г.
-3
 
 
Честито на резаците.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Сватбата ще свири на Локо, пратиха Давидов на стадион "Христо Ботев"
Маричанки вдигат пред Общината двете спечелени купи този сезон
Отдавна не беше се случвало! Без глоби за Локо и Ботев след мачовете от 30-ия кръг
Безплатни тренировки и много награди на празник в район "Тракия"
Кметът на "Тракия" откри международен турнир по джудо с над 730 участници
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: