ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (26) | Вчера (28)
Отбори от 9 държави със заявки за купа "Пловдив"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:37 / 10.07.2008Коментари (0)1745
© Plovdiv24.bg
Отбори от 9 държави досега са заявили участие в Гран при-турнира по колоездене на шосе за купа "Пловдив", на който главен организатор и домакин е "Цар Симеон Рея96". Освен от България, заявки вече са постъпили от Румъния, Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина, Албания, Гърция, Турция и Унгария. Това съобщи изпълнителният директор на пловдивският колоездачен клуб "Цар Симеон Рея96" Йордан Зашев, един от главните организаторите на мащабната проява.

Състезанието е на 19 юли и тази година е от много високата категория 1.2 - най-големият коефициент, който се дава за еднодневни състезания.

Както е известно международната федерацията по колоездене (U.C.I.) включи Гран при-турнира за купа "Пловдив" в спортния си календар. Надпреварата ще носи точки за световната ранглиста и в нея ще се пуснат много силни колоездачи от почти цяла Европа.

Както е известно рангът на купа "Пловдив" на практика стана по-висок от този на Международната колоездачна обиколка на България, което е поредното голямо признание за пловдивското колоездачно дружество "Цар Симеон Рея96".

Състезанието под тепетата ще премине в два състезателни дни, като само първият ще бъде с коефициент 1.2 и ще е валиден за световната ранглиста. Тогава (на 19-ти юли) е общият старт, който ще носи точки за рейтинга. За втория състезателен ден - 20 юли, е предвиден атрактивен критериум по улиците на Пловдив.

"Интересът към турнира за купа "Пловдив" расте непрекъснато. Готвим се много сериозно за надпреварата и се надявам всичко да мине на ниво. Това признание за домакинството на толкова силен турнир много ни задължава", заяви Зашев.

Както е известно управителният съвет на родната федерация по колоездене предостави на "Цар Симеон Рея96" и друго престижно домакинство - финала на Международната колоездачна обиколка на България. Това се прави за първи път в спортната история на колоезденето у нас.

Повод за решението на федерацията е 110-годишният юбилей от основаването на пловдивско колоездачно дружество "Цар Симеон", който се чества тази година, както и значителният принос на клуба за развитието на българското колоездене.

Международната колоездачна обиколка на България стартира на 8 септември от Троян, а финалът й в Пловдив ще бъде на 14 септември. Състезанието също е включено и в календара на U.С.I.
Още по темата: общо новини по темата: 13
30.07.2008
22.07.2008
20.07.2008
19.07.2008
18.07.2008
17.07.2008
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Легенди на Ботев и Локо присъстваха на основаването на нов футболен клуб в Пловдив
Стана ясно кога Григор Димитров започва участието си в Мадрид
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Черно море се надъхва за мача с Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: