ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (8)
Гришо обърна Дългополов в трилър на Уимбълдън
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:00 / 28.06.2014Коментари (2)1842
©
Григор Димитров е във втората седмица на Уимбълдън! Гришо записа днес нова победа, този път срещу Александър Долгополов, в петсетова битка от трети кръг, завършилa 6-7(3) 6-4 2-6 6-4 6-1.

Това бе и пети петсетов мач в кариерата на Гришо - първите два бяха на онзи маратон на Australian Open 2012, когато първо победи Шарди и след това загуби от Алмагро, третият бе поражението от Жемля на миналогодишното издание на Уимбълдън, а четвъртият се игра на US Open 2013 и приключи в полза на Соуса.

Добрите новини определено не свършват дотук - класирането за осминафинал означава и спечелването на 180 точки, които ще го изкачат над Гулбис в ранглистата и към днешна дата дори се намира под №11 в света, на само пет точки от десетия Джон Изнър. Все пак турнирът е далеч от своето приключване и всеки ден настъпват размествания в "живата ранглиста", но реално в битката за място в Топ 10 след края на Уимбълдън остават трима сериозни кандидати в лицето на Димитров, Нишикори и Изнър. Кой къде ще се намира в класирането зависи от представянето им в следващите няколко дни.

Най-доброто постижение на Григор, що се отнася до турнирите от Големия Шлем, бе на тазгодишния Australian Open, където достигна до четвъртфиналите. В опит да повтори това, но на Уимбълдън, първата ни ракета ще срещне Леонардо Майер, отстранил младока Андрей Кузнецов след 6-4 7-6(1) 6-3.

27-годишният аржентинец е под №64 в ранглистата, което е с 13 места под рекордното му класиране, а до този момент никога не бе преодолявал втори кръг на Уимбълдън. Майер е далеч от понятието специалист на трева и успехите му са свързани най-вече с клея, но през тази седмица се справи със Сепи, Багдатис и Кузнецов и заслужено подобри най-доброто постижение в кариерата си, що се отнася до този турнир. Двамата с Димитров никога досега не са играли, а мачът им от осминафиналите на Уимбълдън ще е в понеделник.

Първият сет на днешния двубой ще се запомни с великолепните сервиси на украинеца - в пет от шестте подавания на Долгополов започнаха с асове, а единственото изключение бе първият гейм на мача, но пък там "The Dog" наниза три аса. Ретурът му също бе на ниво, което доведе до шансове за пробив в първите две подавания на противника му, но в тези моменти Гришо показа здрави нерви и именно с добър сервис се измъкна от трудните ситуации.

След 12 поредни гейма в сметката на сервиращите се стигна до тайбрек, в който Долгополов продължи да играе просто перфектно, докато Димитров допусна спад, най-вече в стабилността при разиграванията и качеството на сервиса. Логичното се случи и световният №19 поведе с 6-1 точки, Григор отрази първите два сетбола, но при третия ударът му завърши в мрежата и с това бе сложен край на откриващия сет.

Ако погледнем статистиката, ще видим, че Григор Димитров е на трето място през този сезон в мачове, спечелени след загубен първи сет. Причината е в непримиримостта и желанието да се бори до последно, демонстрирано във всеки мач през тази година, а така бе и в днешния мач. Гришо не падна духом, а вместо това излезе за втория сет още по-амбициран, а добрата му игра доведе до шанс за пробив при резултат 3-3. Долгополов се отрази, но дойде ред на разиграване от 26 удара, спечелено от Димитров, а при втория брейкбол нервите на украинеца не издържаха и последва двойна грешка. До края на втората част Григор бе безпощаден в своите подавания и след 77 минути игра резултатът в сетовете бе изравнен.

В третия нивото и на игра спадна значително, а най-вече това се отнася за Димитров, който на практика подари още първия си сервис гейм, допускайки цели три двойни грешки, включително и на брейкбол. След това на два пъти Григор бе много близо до връщането на пробива, но по време на точките за пробив допусна непростими грешки, които дадоха шанс на Долгополов да запази преднината си, а при 2-5 хасковлията изигра кошмарен сервис гейм, с който бе сложена точка на спора в третата част.

Проблемите за Григор продължиха и в началото на четвъртия сет, но този път успя да отрази брейкболите и да измъкне подаването си, а в прословутия седми гейм на свой ред стигна до такъв. Отговорът на Долгополов бе два поредни аса и малко по-късно вече водеше с 4-3. Спадът в играта на украинеца бе сериозен, а това бе така и в следващия му сервис гейм, където отново допусна множество неточности, както и няколко двойни грешки. Една от тях доведе до брейкбол, в последвалото разиграване не прецени добре удара на Димитров и не игра с топката, мислейки че излиза в аут, но в крайна сметка тя попадна в очертанията на корта и този толкова ценен пробив бе факт!

Веднага след това Гришо наниза мощен ас на сетбол, след като преди това бе пропуснал три и битката трябваше да се реши в пети сет. В него всичко се разви в полза на хасковлията - играта му отново се завърна на познатото ниво и предимството бе изцяло на негова страна, а в същото време противникът му не издържа както физически, така и психически, допускайки никак не малко непредизвикани грешки. Всичко това доведе до повече от категоричен пети сет и за първи път в кариерата си Гришо достигна до втората седмица на Уимбълдън!

Още по темата: общо новини по темата: 18
06.07.2014
04.07.2014
04.07.2014
03.07.2014
02.07.2014
01.07.2014
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+6
 
 
Една от малкото ни гордости в последно време. Петият сет бе като мехлем за изтерзаните ни в предните сетове души! Успех и в следващите мачове!
на 28.06.2014 г.
+6
 
 
Е,това е нашето момче,с него България се гордее,добре,че имаме и такива!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Цяла България страда заради Григор Димитров
Душан Керкез след мача със Славия: Всички говорят за ЦСКА!
Преди мача на сезона: Ботев загуби от Славия на "Колежа"
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: