ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Блиц интервю: Две от водещите фигури на Ботев и Литекс седмица преди финала
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:17 / 23.04.2014Коментари (0)2834
©
Седмица преди финала за Купата на България при набор 98, между отборите на Ботев и Литекс, две от водещите фигури в двата тима дадоха блиц интервю пред официалния сайт на "канарчетата". Това са играещите рамо до рамо в защитната линия на националния отбор до 16 години Атанас Ташолов (Ботев) и Ангел Лясков (Литекс).

Какви са очакванията ви преди големия финал?

- Атанас Ташолов: Очаквам да се получи един много интересен мач, в който да преобладават здравите единоборства. Надявам се да има и красиви футболни моменти и по-добрият отбор да победи.

- Ангел Лясков: Ще бъде труден двубой, с голяма емоция. Ще подходим с респект към противника, защото в противен случай показваш, че го подценяваш, а това в повечето случаи води до загуба.

Имате ли наблюдения върху играта на съперника и може ли да ви изненада с нещо на терена?

- Атанас Ташолов: Имаме наблюдения върху тяхната игра и стил. Мисля, че с нищо не ни превъзхождат и единствено може да ни изненадат, ако не подходим сериозно и ги подценим. В никакъв случай няма притеснение в нас от отбора на Литекс.

- Ангел Лясков: Ще обърнем внимание върху нападението на Ботев - все пак вкараха 4 гола на ЦСКА в полуфиналите. Мисля, че не може да ни изненадат с нищо, защото вярвам и знам, че треньорът ни се е погрижил да няма никакви изненади и ще ни подготви добре за мача.

В началото на сезона очаквахте ли, че ще стигнете до финалния етап на турнира?

- Атанас Ташолов: Имахме цел да стигнем колкото се може по-напред за Купата, но играем мач за мач. Очаквахме да се класираме на финал, минахме през много трудности и мисля, че заслужаваме да сме на мача за титлата.

- Ангел Лясков: Ако трябва да съм честен - не очаквах да стигнем до финала. Но аз и отборът не спряхме да вярваме, че може да го постигнем, а сега вярваме, че можем и да го спечелим.

Това ли е най-важният мач до момента в твоята кариера и има ли притеснение в теб?

- Атанас Ташолов: Мисля, че това е най-важният ми мач, откакто съм футболист. Няма притеснение, защото играя в Елитната юношеска група до 17 години и това ми дава увереност и спокойствие, че ще се справя.

- Ангел Лясков: Да, това е най-важният ми мач до момента и мисля, че за първи път ще мога да спечеля турнир с Литекс. Има някакво притеснение, но то е в границите на допустимото.

Очаквате ли на стадион "Ивайло" във Велико Търново да има фенове и това може ли да изиграе някаква роля върху показаното на терена?

- Атанас Ташолов: Да, очаквам да има подкрепа от нашите фенове на стадиона. Разбира се, че когато има подкрепа от трибуните, се надъхваме и започваме да играем много по-добре, но не мисля, че феновете ще имат главна роля в представянето ни.

- Ангел Лясков: За мен лично няма да има значение каква е атмосферата по трибуните. Играл съм под натиска на публиката и не обръщам внимание на провокациите, но не знам какво е в главите на останалите момчета - все пак по-голяма част от тях са от набор 99. Аз, като по-опитен футболист, съм длъжен да ги успокоя и да направят всичко, което треньорът им даде като наставления.

Голяма част от тима на Литекс е съставен от момчета, които са родени през 1999 година. Това дава ли предварително предимство на Ботев?

- Атанас Ташолов: Не мисля, че това ни дава някакво превъзхоство. Най-голямата глупост ще бъде ако си помислим, че разликата във възрастта ще ни даде предимство! Мисля, че нито един от нас няма да подцени съперника.

- Ангел Лясков: Не мисля, че това дава предимство на Ботев, а точно обратното - все пак набор 99 на Литекс спечели Купата миналата година и сега един вид ще се опитат да защитят спечеления трофей.

Прогноза за крайния резултат на мача?

- Атанас Ташолов: 2:0 за Ботев

- Ангел Лясков: 1:0 за Литекс

Още по темата: общо новини по темата: 108
06.06.2014
06.06.2014
04.06.2014
26.05.2014
26.05.2014
26.05.2014
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Емблемата на ПФК Ботев заблестя на "Колежа"
Черно море притеснени от съдията на мача с Ботев
Красиви кадри от дрон! Монтират емблемата на ПФК Ботев на "Колежа"
Легенда на Черно море: Мачовете срещу двата отбора под тепетата са решаващи!
ЦСКА 1948 цака ЦСКА-София за юноша на Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: