ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
В Пловдив вече могат да напишат наръчник "Как да свалиш боса"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:17 / 22.04.2014Коментари (10)5130
© Plovdiv24.bg
В Пловдив вече могат да напишат наръчник "Как да свалиш боса". За ултрасите от града на тепетата граници няма. Веднъж - килограми кабърчета бяха разхвърлени по терена посред нощ, после - трибуните намазани с грес. А в навечерието на Великден видяхме и пловдивска версия на сирийския конфликт.

В ЦСКА засега държат третото място по атрактивно сваляне на властта, пише в. "Труд". През годините "червените" фенове рядко са харесвали босовете си - от Илия Павлов до Александър Томов. Но от всички протести в историята ще остане най-вече атаката на сградата на БФС, на която беше изпотрошена не само фасадата.

Дни по-късно за кратко "червените" блокираха булевард "България" до офиса на "Титан" и след няколко минути чуха изпълнението на своето желание - фирмата се отказва от ЦСКА. До ексцесии не се стигна дори на прочутата пресконференция на 2 юни 2008-а, когато Томов призна, че лицензът на клуба е отнет. Политикът се отърва с много псувни и само един удар от бутилка минерална вода в гърба.

В "Левски" положението засега е по-спокойно. Единственият организиран протест срещу Тодор Батков завърши с едва 40 души пред кантората на адвоката. Останалото е традиционно за последните години - плакати из столицата, лепени в късни доби. И някой друг транспарант на мачове плюс скандирания, но само от сектор "Б".

Ултрасите на пловдивското "Локо" уверено вървят по пътя на агитката на "Ботев", която преди 4 години прокуди тогавашния собственик на клуба Димитър Христолов. А "Как да прогониш президент на футболен клуб" е на път да се превърне в "запазена марка" за Пловдив, след като "черно-белите" фенове обявиха открита война на собственика Константин Динев. И видимо активно действат по заканата си.

 Ултиматумът е - няма да спрат, докато той и останалите "продажници" не се махнат завинаги от клуба и ст. "Лаута".

Преди няколко години крайните привърженици на "Ботев" предприеха саботажни действия срещу Димитър Христолов.

Мажеха пейките и вратите с грес, хвърляха кабърчета по терена и коктейли "Молотов" по дома на шефа, запалиха любимия му ресторант... Не минаваше кръг без вандалски действия на "Колежа" или по чужди стадиони, за да притиснат допълнително бизнесмена със солени глоби от БФС.

Христолов не се отказа и когато заплахите за живота му и посегателствата върху лично и фирмено имущество станаха ежедневие. Бултрасите принудиха всички футболисти от отбора да напуснат, но търгуващият с Италия бос доведе от Апенините играчи от долните дивизии на "калчото". После и те бяха прогонени, отборът се разпадна, "Ботев" бе изваден от "А" група, НАП наложи

запор върху имуществото на Христолов

Подобен сценарий са начертали за хазартния бос Коко Динев и кукловодите, които дърпат конците зад кулисите на "Лаута". Те вече веднъж прогониха съпруга на фолкпевицата Емилия от клуба през лятото на 2012-а . Но Динев се върна на "черно-бял кон" година по-късно, след като аптекарският бос Веселин Марешки се оттегли от клуба и остави в наследство и една съборена трибуна. Не само заради нея обаче "Лаута" прилича в момента на разграден двор. И това позволява да се вкарат и скрият в шубраците по трибуните стотици бомби, факли и ракети, с чиято помощ в събота бе прекратено 96-ото градско дерби с "Ботев".

Най-шокирани от случилото се бяха играчите, треньорите и директорите в "Локо", които навръх Разпети петък дори благодариха на феновете за решението им да спрат бойкота и се върнат по трибуните за мача с "Ботев". На Велика събота се оказа, че това просто е било капан и пореден епизод от сценария по прогонването на Динев.

"Има проблем в клуба и хората имат различни виждания как да се реши - декларира шефът на фенклуба Велин Терзиев. - Проблемът се нарича Константин Динев. Начинът му на работа не е правилен и е пагубен за "Локомотив". Ако нямаме друга алтернатива, сме готови да отидем и във "В" група. Сигурен съм, че след Динев ще дойдат хора, които са готови да работят за клуба , и то безкористно. "Локомотив" е съществувал много преди Динев и пак ще съществува."

Ситуацията в клуба сега е патова, тъй като босът под прицел няма намерение да абдикира. Особено след последните саботажи - прекъсната от феновете тренировка преди мач с ЦСКА и прекратеното дерби с "Ботев".

"Няма да се огъна пред 20-30 хулигани и провокатори, които се опитват да живеят на гърба на "Локомотив" - каза Динев.

- Сред тях е и председателят на фенклуба, който има кафененце на стадиона, продава фенартикули и иска сам да си прибира приходите.

На тях е угодно в клуба да царува безвремието

и така да царуват те и просто да си развяват байряка. От тези хора тръгват неуместните подозрения и обвинения за уредени мачове. Въпреки че името на "Локомотив" не присъства в нито един доклад на съответните комисии на ФИФА, УЕФА и БФС. Опитвах се да намеря поне една причина да остана в "Локо" и не успях да я открия. Но тези действия на въпросните фенове ме амбицират. Страх ме е за бъдещото съществуване на отбора, но няма да се огъна. Надявам се да изгоним това зло, което прогони нормалните хора от стадиона."

"Това, което се случи в събота, е трагично!", заяви през сълзи легендата на клуба Христо Бонев-Зума.

Наставникът на "Локо" Александър Станков събра в понеделник на "Лаута" футболистите за първа тренировка след прекратеното дерби. "Ситуацията е много тежка и разочароваща, защото, вместо да си направим подарък за Великден с победа над "Ботев",

сега се притесняваме за бъдещето на отбора

- коментира Станков. - Адски мъчно и обидно ми е заради момчетата и екипа ми, които хвърлиха толкова много труд и нерви този сезон, за да е "Локомотив" там, където е в момента - в първата седмица и на полуфинал за купата."

Изпълнителният директор Деян Станев и спортният шеф Методи Стойнев не са преговаряли с други клубове за наемане на стадион за полуфиналния реванш в сряда с "Лудогорец".

"Заради липса на време очаквам от БФС да го насрочат при закрити врати на "Лаута" - смята Станев. - В най-добрия случай ще ни санкционират с лишаване от домакинство за 3 срещи и 15 хиляди лева глоба."

Заради изстъпления на своите фенове "Локо" вече е наказван през сезона 3 пъти. Два да играе при закрити врати и веднъж на неутрален терен заради лишаване от домакинство. Факторите на "Лаута" са притеснени, че саботажните действия на феновете ще продължат на всеки мач на "Локо", където и да се играе той. А наказанията и глобите ще стават все по-тежки и сурови и може да се стигне до нова служебна загуба. Защото е въпрос само на време на "Ботев" да бъде присъдено 3:0 за прекратения двубой.

А при 2 служебни загуби следва изваждане от групата. И това не е лошата новина. По-лошата е, че феновете го знаят...

Още по темата: общо новини по темата: 42
01.08.2017
04.10.2016
17.07.2014
16.07.2014
16.07.2014
16.07.2014
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
сега трябва нов наръчник - Как да вкараш боклуците в пандиза за дълго
+6
 
 
няма да позволим на група потници да тероризират и закрият отбора ни
-10
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+2
 
 
Велин Терзиев- Коко Динев живее на гърба на Локомотив, ха сега де!!!! не вярвам да има по света някой собственик на футболен клуб който да не иска да печели. Че за какво? ще си дава тогава парите, от любов ли? може ако парите не са негови като тези на Цветан Василев.
на 22.04.2014 г.
+3
 
 
Пазачите спят - как са влезли злосторниците? /Които и да са те./
+8
 
 
проблемът е,че тези които искат да изгонят Динев са христоловци.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Легендарен отбор от Бундеслигата следи играч на Локо! От "Лаута" искат 3 млн. евро
Наш национал: Локо (Пд) играе най-стойностния футбол в България
Изборът е направен! В Локо решиха къде ще проведат лятната подготовка
Фенклубът на Локо с емоционални кадри на фона на "Радост и тъга"
17-годишен талант тренира с представителния отбор на Локомотив
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: