ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Генерала срещу Мъри - Епизод 8
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:55 / 06.04.2014Коментари (1)2419
© Plovdiv24.bg
Mиодраг Йешич и Станимир Стоилов ще се изправят днес един срещу друг за осми път. Досега в дуелите между двамата има пълно равенство. Генерала е спечелил 2 победи, както и Мъри, а три двубоя са завършили наравно. Първият сблъсък е преди близо 9 години. Тогава начело на сините Стоилов отстъпва с 0:1 за първенство от ЦСКА. Единственото попадение бележи Христо Янев от дузпа 13 минути преди края. Победата реално носи титлата на червените.

Два месеца по-късно Мъри взима сладък реванш. Хасковлията изиграва сърбина във финала за Купата на България. Левски печели с 2:1, след голове на Даниел Боримиров и Валери Домовчийски. Точен за ЦСКА пък е... Христо Янев, отново от дузпа.

В третия епизод от съперничеството отново Стоилов излиза победител. И в този случай обаче Мъри добавя във витрината на Левски трофей. В спора за Суперкупата сините печелят с 3:1 при дузпите, в редовното време резултатът е 1:1 след голове на Топузаков и Христо Янев. Именно Янев е най-резултатният футболист на Йешич срещу Мъри с 3 гола.

През септември 2005-а сърбинът получава шанс за мъст. Червените повеждат с гол на Велизар Димитров в 33-ата минута, но радостта им трае само 5 минути, преди Телкийски да фиксира крайния резултат. В същия сезон армейците остават с празни ръце срещу вечния си съперник, губейки с 0:1 през пролетта. Това е и второ- то поражение на Йешич от Мъри.

Генерала обаче дочаква своя момент. Начело на Литекс в рамките на три дни той два пъти преодолява Стоилов. Първо на 12 март 2008 г. в четвъртфиналите за купата оранжевите отстранят столичани с 5:4 след дузпи, а на 15 март печелят с 1:0 насред Терена" с гол на Ду Бала за първенство. Така Генерала успява да навакса пасива си. Днес обаче двамата възобновяват съперничеството в Пловдив и имат възможност да вземат превес.

Източник: в. "Тема Спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 13
30.04.2014
07.04.2014
07.04.2014
06.04.2014
06.04.2014
06.04.2014
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+7
 
 
Дрън-дрън... Генерала срещу Мъри... За нас мачът е Ботев срещу Литекс, останалото са писачески простотии. Важен мач - ще даде насока накъде вървим... Само онзи хиксаджия от Хасково да не почне с тънките сметки, че първенството вече не е толкова важно, ами финал за купата... Няма да се учудя, него го интересува само цифрите, за да може да оправдае после по-нататъшното си присъствия в Ботев. Дано днес отборът да излезе мотивиран и да отнесем ловчанлии. Така, ще се повиши самочувствието на отбора и ще се скъси разликата с 3-ия и 4-ия...После идва важния мач с ЦСКА в София, но първо да покажем добра игра в тоя... Дано... Само Ботев!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Ботев отпусна 1900 билета за феновете на ЦСКА-София
Феновете на Ботев питат Платек за селекцията и нов договор на Керкез
Локо (София) пусна билетите за Ботев, призова феновете за подкрепа
Ботев насочва поглед към "Коматево"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: