ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев победи Берое и се класира за полуфиналите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:37 / 30.11.2013Коментари (0)2781
©
Ботев победи с 3:1 Берое и се класира за полуфиналите за Купата на БФС при набор 98. Двубоят се игра на изкуствения терен на базата в Коматево при изключително тежки метеорологични условия.

Първата част бе с лек превес на "жълто-черните", но възпитаниците на Иван Кочев трудно стигаха до чисти голови положения. От своя страна гостите рядко стигаха до вратата на Димитър Стамболийски. В 33-ата минута "канарите" получиха право да изпълнят фаул на около 20 метра от вратата на "заралии", зад топката застана капитанът Петър Чалъков, който с прецизен удар откри резултата. Минута по-късно Мартин Анастасов остана очи в очи с вратаря на гостите, но ударът му прати топката на сантиметри от десния страничен стълб.

Началото на второто полувреме бе отлично за пловдивчани и Лъчезар Захариев направи 2:0 с удар от близка дистанция. Гостите се опитаха да се върнат в двубоя, но атаките им бяха плахи и не успяваха да затруднят вратаря на Ботев. В 63-ата минута стражът на "жълто-черните" Димитър Стамболийски изрита неразчетено върната към него топка и тя попадна в играч на Берое, който с изключително красив удар от сериозна дистанция прати топката в мрежата за 2:1. Само 3 минути по-късно Милко Георгиев проби отлично по левия фланг и останал сам срещу вратаря направи 3:1, възстановявайки аванса от два гола на "канарчетата". До края на срещата ботевистите изтърваха няколко добри положения, които бяха отразени от стража на "заралии".

По този начин Ботев се класира на полуфинал, където го чакат отборите на ЦСКА, Литекс и Левски. Жребият и двубоите ще се проведат след нова година.

"Получи се добър мач на едно добро ниво с доста единоборства и агресивност. Започнахме сковано, но след 15-ата минута заиграхме нашата игра и създадохме няколко положения, при които само последният пас бе неточен. Отборът на Берое не успя да ни изненада, очаквах тази игра от тяхна страна.

Доволен съм от абсолютно всички момчета, които взеха участие в мача. Още преди срещата им казах, че ако спечелим мача - печелим всички, но ако го загубим - губя само аз. Първият гол беше заучено положение, Чалъков изпълни добре фаула. Голът на гостите няма да го коментирам, случват се такива неща във футбола, но радващото е, че много бързо успяхме да им вкараме трети гол и в голяма степен решихме мача.

Нямам предпочитание за съперник за полуфиналите, като единствено искам да сме домакини. Пожелавам си следващият ни съперник да играе футбол и да се надиграваме. Победата я посвещаваме на бившия треньор на момчетата - Румен Байрев, който днес празнува 50-годишен юбилей. Това е подаръкът ни към него", заяви след края на мача пред клубния сайт треньора на "жълто-черните" Иван Кочев.

 

Още по темата: общо новини по темата: 108
06.06.2014
06.06.2014
04.06.2014
26.05.2014
26.05.2014
26.05.2014
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: