ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Непобедимият Ботев изпусна Щутгарт, бултрасите създадоха страхотна атмосфера в Бургас
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:20 / 01.08.2013Коментари (178)31123
Ботев не преклони глава пред германския колос Щутгарт и завърши наравно 1:1 в първия мач от третия предварителен кръг за Лига Европа. "Канарчетата" играха равен с равен срещу финалиста за Купата на Германия, дори в повечето моменти ги надиграваха, но само малшансът в днешната вечер ги лиши от победата.

И този мач Ботев бе подкрепян от своите верни фенове, които създадоха феноменална и страхотна атмосфера на стадион "Лазур" в Бургас.

Станимир Стоилов не направи нито една промяна от единайсетроката, която победи Жрински (Мостар) преди седмица.

Изненадващо като титуляр за гостите пък започна 17-годишният нападател Тимо Вернер, за когото това беше дебют в евротурнирите.

Първото опасно положение в мача дойде в 25-ата минута, когато Борис Галчев изведе зад отбраната Тодор Неделев, който стреля по диагонал, но ударът му бе спасен с върха на пръстите от стража на "швабите" Улрайх.

В края на първото полувреме Ботев пропиля много добра ситуация за гол. Абел Анисе получи много добра топка в наказателното поле от Йордан Христов, но играчът от Мадагаскар не можа да поеме по най-добрия начин коженото кълбо и пропусна добра голова ситуация.

През втората част пловдивчани се втурнаха в предни позиция още от първия съдийски сигнал на рефера Лий Пробърт (Англия) и само след 120 секунди игра, Рауш трябваше да спира с цената на нарушение Анисе, който му отне топката и се озоваваше сам срещу вратаря Улрайх.

Изненадващо Щутгарт поведе в резултата, който с първия си точен удар в рамката на вратата вкара гол. Това се случи след индивидуална грешка в защитата на "канарчетата", които оставиха непокрит в наказателното поле Ибишевиш след центриране от фаул, а за нападателя не остана нищо друго освен да вкара отблизо с глава. 

Ботев обаче набързо успя да се възстанови от шока и след 6 минути възстанови равенството чрез Валери Домовчийски. Нападателят се възползва от неразчетена изява на Улрайх след много силен фаул на Ромарио, а Домо само това дебнеше и вкара на празна врата.

"Канарчетата" бяха много близо до пълен обрат, но Силвард Спрокел пропусна да прати бултрасите в екстаз, като не успя по диагонал да вкара за втори път топката във вратата на немския тим.

Три минути преди края "жълто-черните" пропуснаха нов отличен шанс за гол. Тодор Неделев напредна отдясно и пусна в наказателното поле топката на непокрития Ромарио, но ударът му мина в страни от левия стълб на вратата на Улрайх.

Така двата тима оставиха всичко да се реши след седмица в Германия. 

Ботев - Щутгарт 1:1
0:1 Ибишевич (67)
1:1 Домовчийски (73)

Ботев: Стаховяк, Христов, Грънчаров, Спрокел, В. Минев, Галчев, Иршак, Огнянов (Домовчийски), Ромарио (Дяков), Неделев, Анисе (Сърмов) 

Щутгарт: Улрайх, Швааб, Ташчъ, Рюдигер, Рауш, Бока, Лайтнер, Траоре, Тунай Торун (Какау), Вернер (Максим), Ибишевич (Абделауи)

Още по темата: общо новини по темата: 192
19.11.2013
18.11.2013
12.11.2013
20.09.2013
19.08.2013
13.08.2013
предишна страница [ 1/32 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на plovdiv_1926
премахни филтъра

+13
 
 
Успех съграждани, страхотен мач направихте вчера, честно казано - изпуснахте ги. Стискам Ви палци в реванша. Само Локо !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Ботев отпусна 1900 билета за феновете на ЦСКА-София
Феновете на Ботев питат Платек за селекцията и нов договор на Керкез
Локо (София) пусна билетите за Ботев, призова феновете за подкрепа
Ботев насочва поглед към "Коматево"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: