ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Цветан Василев: Няма какво да ме откаже от Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:27 / 31.07.2013Коментари (12)5862
© Plovdiv24.bg
Няма какво да ме откаже от Ботев. Това заяви собственикът на "канарчетата" Цветан Василев в интервю за "Тема Спорт". В него основни теми на разговор са - Станимир Стоилов, предстоящи конгрес на БФС и развитието на футбола у нас.

Г-н Василев, макар и след само два изиграни кръга Ботев Пд е лидер в А група. Как очаквате да се развит битката за титлата?
- Лудогорец и Литекс са много добри отбори и с тях трябва да се внимава. Левски и ЦСКА никога не бива да се отписват. В никакъв случай ние не сме самонадеяни, че няма кой да ни спре и че нямаме достойни противници. Такова нещо не бих казал никога. Напротив, аз бих се радвал на голяма и още по-голяма конкуренция в битката за титлата, местата за Европа и изпадащите. Защото само по този начин можем да израстваме.

Как бихте коментирали отказа на Гриша Ганчев и Христо Стоичков да бъдат част от ЦСКА и радвате ли се, че двамата не дойдоха на "Армията"? Защото червените можеше да се превърнат в доста сериозен опонент за Ботев и също да развият свой голям проект.
- Не мога да кажа, че се радвам, че Гриша Ганчев и Стоичков не са сега в ЦСКА. В крайна сметка това е бизнес решение на Ганчев. Аз лично считам, че то е правилно. Защото той направи от Осъм Ловеч един европейско отбор и показа, че в град без футболни традиции, между другото това прави и Домусчиев в Разград, може да се правят чудеса. И им прави чест и на двамата. Вярвам, че леко по-леко нещата в ЦСКА ще се стабилизират.

Наскоро БФС беше обявен за нелигитимен, какво очаквате от предстоящия конгрес и ще успее ли Боби Михайлов отново да спечели доверието на клубовете?
- Аз ще оставя решението на конгреса на самия конгрес и на избирателите. За мен е по-важно новото ръководство на футболния съюз наистина да обърне повече внимание на футболните клубове, защото собствениците им, в огромната си част, наистина дават мило и драго за тях. Всъщност, както е в повечето страни, държавате е мащеха за футболните клубове и разбира се за спорта, генерално. Така, че като представляващи и управляващи футбола у нас, новите ръководители на БФС наистина трябва повече да ангажира държавата в подпомагане на развитието на играта и клубовете. И особенно на детско-юношеския футбол. За мен това е водещо.

"За" ли сте Борислав Михайлов да получи нов кредит на доверие или трябва да се потърси нова личност, защото той вече е изчерпан?
- Бих се въздаржал в момента от крайни мнения. В крайна сметка водещо ще бъде това какви ще бъдат алтернативите на Боби Михайлов. По-важното е наистина тези, които ще се явяват и ще си оспорват председателството да покажат как и с какво ще допринесат на развитието точно на детско-юношеския и масовия футбол. За да им повярваме и ние. Иначе, смятам, че собствениците на няколкото водещи клуба ще продължат да вярват и да инвестират в бъдещето с надеждата в крайна сметка техните инвестиции да бъдат оценени един ден.

Има ли нещо, което в един миг да ви откаже от проекта "Ботев Пловдив" и да си кажете, има ли смисъл повече да си давам парите на вятъра?
- Не, няма какво да ме откаже. На мен ми стига да видя тази великолепна публика на Ботев и разбира се чудесната игра на отбора. Аз съм горд с феновете на Ботев. Всеки би мечтал да има такъв отбор и такава публика. Наистина това е нещо различно като усещане.

Може ли пожизнено да управлявате Ботев Пловдив?
- (смее се). Не знам. Там вече Господ предполага и разполага. Ако съм в добро физическо и финансово здраве, пак казвам - няма какво да ме откаже от Ботев Пловдив.

Обмисляли ли сте да предложите един по-дългосрочен договор на Станимир Стоилов, който да го обвърже с Ботев за повече от тези 2,5 години?
- Стоилов е изключителен човек, професионалист и експерт. Каквито и договори и договорни клаузи да му предложим, те не биха могли да бъдат стопиращи. За мен водещо е отношението на Стоилов към отбора и към мен лично.

Търсиха ли ви от Левски, след като наскоро Сираков обяви, че иска да го върне на "Герена"?
- Мисля, че си направиха малко реклама на наш гръб с този си ход. Може би в наша полза (смее се). Всеки един договор може да бъде развален. Каквато и неустойка да му запишем, ако някой клуб много го иска той ще я плати. Нашата задача не е на всяка цена да обвържем Станимир Стоилов с финансови претенции, така че да не може да напусне. Аз смятам, че сърцето на Стоилов може и да е синьо, но в момента той изцяло принадлежи на Ботев. Просто, защото той вижда част от своята мечта изпълненна - да работи и да прави това, което той счита за необходимо и важно, без някой да му пречи. Смятам, че в това отношение той е абсолютно привилигирован.

Как бихте коментирали решението на Константин Динев отново да се заеме с издръжаката на Локомотив Пловдив?
- Много се радваме, че Локомотив играе добре, защото в крайна сметка пловдивското дерби в никакъв случай не бива да бъде поставяно на по-заден план от голямото софийско. Приветствам достойнството, с което Локомотив играха на "Герена", което още повече ги изправя в моите очи. В момента Ботев, Локомотив, Литекс и Лудогорец наистина диктуват футболната мода в България.

Как приемате в такъв случай намаляването на отборите в А група?
- Сто процента съм "за" и подкрепям това решение. Другото е мъка и не е от полза за никого да има такива мачове като нашия с Пирин Гоце Делчев.

Още по темата: общо новини по темата: 192
19.11.2013
18.11.2013
12.11.2013
20.09.2013
19.08.2013
13.08.2013
предишна страница [ 1/32 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
-10
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+11
 
 
Локомотив-Ботев 55000 зрители стад.Пловдив
+14
 
 
добро изказване на собственика ви и поздравления че ви управлява човек който не жали средства независимо дали са крадени или не
+21
 
 
Кошмарна информация за миризливките :) Господ здраве да ви дава г-н Василев.Дълги години!
+27
 
 
Цецо Василев е стабилен човек. Браво. Браво и за успехите на Ботев и за добрата им игра. САМО БОТЕВ ПД. Е това е да се раздаваш за феновете.
+29
 
 
Много сдържан, премерен и интелигентен изказ. Просто си личи класата. Браво!
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 31.07.2013 г.
+36
 
 
"На мен ми стига да видя тази великолепна публика на Ботев и разбира се чудесната игра на отбора. Аз съм горд с феновете на Ботев. Всеки би мечтал да има такъв отбор и такава публика."
+31
 
 
по добро изказване за нещата във футбола ни не бях чел.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: