ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Цветан Василев: Ботев играе най-модерния футбол у нас
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:46 / 30.07.2013Коментари (152)18202
© Plovdiv24.bg
Годишните разходи за клуба в момента превъзхождат приходите, но аз нямам губещ проект, заяви Цветан Василев.
Благодетелят на Ботев Пловдив Цветан Василев не е от най-словоохотливите футболни босове у нас и рядко може да се види и чуе негово по-голямо изявление. Вчера обаче бизнесменът даде обширно интервю за "Тема Спорт". Разходихме банкера по много и най-различни теми свързани с канарчетата и българския футбол. Предлагаме ви разговора с него в две части.

Г-н Василев, Ботев Пловдив най-после стигна до големия футбол - мачове с Щутгарт в евротурнирите. Радва ли ви това и какво очаквате от сблъсъците с германския клуб?
- Безусловно ме радва, защото в крайна сметка цялата стратегия, която заложихме преди две години и която разбира се се корегира непрекъснато, дава своите плодове. Към днешна дата Ботев играе добре, което е най-важното. Момчетата го правят с настроение. Щутгарт е сериозен съперник и за мен по-важно е от сблъсъците с тях да излезем с повече самочувствие и високо вдигнати глави. Никога в Ботев не са поставяни задачи на всяка цена. Целта е с всеки изминал мач отборът да играе по-добре и по-добре. Малко изненадващо беше това класиране за Лига Европа, след като ЦСКА се отказаха, но тимът се справя прекрасно до тук под ръководството на Стоилов. Убеден съм, че Ботев ще се представи достойно срещу Щутгарт. Като разбира се не крия желанието си и мечтата си да го отстраним. Не смятам, че мисята е невъзможна.

В първенството също стартирахте отлично. Там до къде се простират мечтите ви, след като титлата изглежда реална и постижима цел?
- Пред отбора никога не са поставяни ниски цели, но и никога не са поставяни такива на всяка цена. Защото титла на всяка цена не може да има Ботев в момента играе може би най-модерният футбол в България. Но това не означава, че задължително ще успеем да станем шампиони. Трагедия няма да правим, ако това не се случи. За нас приоритет е да радваме публиката и да оптимизираме играта си. Има още какво да се желае. Въпросът е да не прекършим ентусиазма. За мен е много важно отборът да продължава да лети на крилете на фантазията и същевременно да е здраво стъпил на земята. Момчетата трябва да изпитват най-напред удоволствие от играта и на второ място да знаят, че са задължени да излязяат с гордо вдигнато чело от стадиона и да поздравят симпатизантите и публиката.

Кога трябва да бъде открита новата супермодерна база на Ботев в Коматево?
- По принцип сме на финалния етап. Считам, че не по-късно от 15 септември ще можем да зарадваме пловдивчани и по-специално тези, които са изкушени от тази велика игра с един страхотен комплекс, какъвто в България със сигурност няма, а и на малко места на Балканите може да бъде намерен.

Започнахте работа и по основния ремонт на "Колежа". Там какви срокове си поставяте?
- Стадионът ще бъде готов в рамките на две години, максимум. Разбира се там имаме ограничителни условия във връзка с това, че все пак трябва да продължим да го ползваме за първенството. Но независимо от страхотните условия, които предлага Бургас и "Лазур" и това, че Ботев е приет отлично от местната фенска маса, смятам, че мястото на тима ни в евротурнирите е "Колежа". Това удоволствие на пловдивската публика ще можем да доставим не по-късно от 2015 година.

Какво ви коства до тук проекта Ботев Пловдив? Наскоро собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев обяви, че на него му е струвало 10 милиона лева.
-На мен ми струва повече. Не бих искал да коментирам конкретни числа, защото проектът "Ботев Пловдив" не включва само годишната издръжка. Той е една инвестиция за мен и съм убеден, че си струва усилията. Разбира се тя е инвестиция в бъдещето, защото школата и базата в Коматево напрактика ще дава от тук нататък в продължение на 30 години своя продукт. Така, че не бих искал да я оценявам по този начин. Иначе, годишните разходи за Ботев, като във всеки един проект на зелено, защото този е точно такъв, в момента превъзхождат приходите. Но съм убеден, че това рано или късно ще се обърне и то главно за сметка на всичко, което съпътства успешното развитие на един отбор. Успешна собствена школа, успешен маркетинг и успешни продажби на това, което е постигнал тима. Аз съм бизнесмен и за сега нямам губещ прокет. В крайна сметка успявам да реализирам проектите си с печалба, независимо, че Ботев е по-различен. Тоест не бих искал да го правя на всяка цена за печалба, но съм сигурен, че всички тези усилия, както мои, така и на цялото клубното ръководство ще направят и Ботев един печеливш прокет, което ще даде още повече възможности за развитие на този прекрасен отбор.

А може ли този проект да направи Ботев Пловдив хегемон у нас?
- Нямам такива амбиции. Хубаво е Ботев да задава темпото и модата, и в момента се гордея с това, че показваме най-съвременната игра.

Следите ли какво се случва с Левски и ЦСКА, които в момента с в откровенна игрова - сините и финансова - червените кризи?
- Определено не е добре това, което се случва с ЦСКА и Левски. В крайна сметка лицето на българския футбол в преобладаващата част от най-новата история са именно тези два отбора. Вярвам, че те ще намерят начин да преодолеят проблемите. Така, както не беше добре и най-силният отбор извън София - Ботев Пловдив да гние във В група. Доброто за българския футбол означава най-малко трите най-популярни отбора - ЦСКА, Левски и Ботев да стоят на ниво, защото това гарантира и успешното бъдеще на националния отбор.

Още по темата: общо новини по темата: 192
19.11.2013
18.11.2013
12.11.2013
20.09.2013
19.08.2013
13.08.2013
предишна страница [ 1/32 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+4
 
 
Цв. Василев в прав текст си казва, че очаква да печели от проекта Ботев, и гледа на него като на бизнес-проект. След като заработи школата, в продължение на тридесетина години Ботев да произвежда, и продава футболисти. Но аз се надявам, още от сега, само от приходи от продадени билети, реклами и ТВ права, Ботев да изглежда по-скоро като инвестиция, а не като спонсорство, благотворителност. Каквото е положението с издръжката на всички отбори в страната, включително и грандовете.
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (4)
0
 
 
Този път да сменим тактиката на изчакването и да решим мача с вихрено начало и 2-0 до 20 мин. , после може и да изчакаме края на мача .
0
 
 
Помнете ми думата, без целуване на ръка на Бащицата, няма да минете! Безплатен обяд няма. Някои от вас може и фелацио да извъртят на Барека, но това е въпрос на личен избор. Идват избори. Ще има норма. Пеевски е ударник в ДПС, защото купил 20 хиляди цигански гласа в Пазарджик и Казанлък. Местан го каза - нашто момче епохален изборен резултат постигна, затва го правим шеф на ДАНС! Така, че радвайте се на мига и на футболната игра, и по-кротко с еженето. Нямах намерение да се заяждам, но някои лепиларчета от вашите редици си го изпросиха.
-3
 
 
КАКВИ СА ТЕЗИ ИДИОТИ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ!? 50 ДНИ ХОРА СТОЯТ СУТРИН И ВЕЧЕР И КУЛТУРНО И ЦИВИЛИЗОВАНО ИМ КАЗВАТ "НЕ ВИ ИСКАМЕ, ВЪРВЕТЕ СИ, ПОДАЙТЕ СИ ОСТАВКА!" МАЯ МАНОЛОВА, МИХАИЛ МИКОВ, СТАНИШЕВ, ЮНАЛ ЛЮТФИ, МЕСТАН, ВОЛЕН СИДЕРОВ СЕДЯТ КАТО ИМБЕЦИЛИ И СЕ ХИЛЯТ, И СЕ РАДВАТ, И СЕ ПРИСМИВАТ ГАДНО И ГНУСНО НА ЦЕЛИЯ НАРОД!? ИЗБРАНИ С 10-20 % ОТ ГЛАСОВЕТЕ ТЕ КАДРУВАТ, ТЕ КОМАНДВАТ, ТЕ ПРОМЕНЯТ ГЕОПОЛИТИЧЕСКАТА НАСОЧЕНОСТ НА БЪЛГАРИЯ! ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗХВЪРЛЕНИ ЧАС ПО-СКОРО, И ТО ТАКА, ЧЕ НИКОГА ПОВЕЧЕ ДА НЕ ВЪРНАТ В ПОЛИТИКАТА! БЪРЗИ ИЗБОРИ ЧАС ПО-СКОРО И ВСИЧКИ ДА ГЛАСУВАМЕ! ЗА КОГО ЛИ -В МОМЕНТА ГЕРБ СА ПО-МАЛКОТО ЗЛО, ТЕ СА ПРИЗНАТИ ОТ ЕВРОПА И САЩ С ВСИЧКИТЕ ИМ НЕДОСТАТЪЦИ, НО БОЙКО , НАДЯВАМ СЕ, СИ Е ВЗЕЛ ПОУКАТА! РИСКУВАМЕ СТРАНАТА НИ ДА СТАНЕ РУСКА ГУБЕРНИЯ, АКО НЕ ГЛАСУВАМЕ ВСИЧКИ ДО ЕДИН ЗАДРУЖНО ЗА ГЕРБ И ПОЗВОЛИМ НА РУСКАТА АГЕНТУРА ПАК ДА РАЗПИЛЕЕ ГЛАСОВЕТЕ НИ ИЛИ ДА НИ ОТКАЖЕ ОТ ГЛАСУВАНЕ! БЪЛГАРИЯ Е НА КРЪСТОПЪТ - НА ИЗТОК ИЛИ НА ЗАПАД! БЪЛГАРИ - ВИЕ ТРЯБВА ДА РЕШИТЕ!
+13
 
 
Пирин яко сипаха на Перукан ,хахаха
+4
 
 
Ръководството на Пирин Гоце Делчев излезе с официално писмо - отговор на БФС във връзка с предупреждението, което отправиха от съюза към тима. Предлагаме на вашето внимание писмото без редакторска намеса: Във връзка с писмото, с което ни предупреждавате, че подлежим на санкции по чл. 46 , ал. от 1 до 5 от Дисциплинарния правилник на БФС за сезон 2013-2014 година. Ако имате доказателство за извършено престъпление, сезирайте прокуратурата. Ако нямате доказателство за извършено престъпление, не ни използвайте името за изкупителна жертва и да отклонявате вниманието от проблемите на БФС за легитимността си. Съжаляваме за срамната загуба, но тя бе плод само на разликата в спортно-техническата част на отборите. Само преди две седмици "Ботев" (Пловдив) вкара 5 гола на "Астана" за едно полувреме в Лига Европа. Симулативно ли играха "Астана" в този мач? Барселона, като побеждава съперниците си от Примера дивисион с голяма разлика, някой съмнява ли се в симулативна игра на противниците им? Такива резултати не са достойни за загубилия отбор, но са част от футболната игра. Ако Футболният съюз не смята така, да запише в правилника, че при голова разлика от 5 гола следва изваждане на изгубилия отбор от групата. А може би причината за атаката срещу нас е друга. Може би Футболният съюз се опитва да отклони вниманието от мача, който се игра същия кръг "Локомотив"(София) - "Литекс" (Ловеч). Мач, чийто изход беше оповестен предварително в медиите като връщане на жеста от "Локомотив" (София) за помощта, която им оказа "Литекс" миналия сезон. Къде беше Футболният съюз в края на миналия сезон, когато се играха мачовете: "Славия" (София) - "Ботев" (Враца) , "Литекс" - "Локомотив" (София) , ЦСКА - "Локомотив" (София)? През миналия сезон "Пирин" (Гоце Делчев) доказа, че играе феърплей, като завърши наравно с шампиона и вицешампиона на България. Предупреждаваме ръководството на БФС да се отнасят равноправно и равностойно към всички клубове, които членуват в БФС. Ако Футболният съюз продължи тендициозното си отношение към ФК "Пирин" (Гоце Делчев), ще бъдем принудени да уведомим УЕФА и да си защитим правата в съда. С уважение: /А. Трендафилов/
+16
 
 
Сменете си миризливите потници, айтоски жп работници!
-20
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Ботев реди контрола с отбор от Англия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: